Hvorfor IT-mangfold er en smart forretningsavgjørelse

Hvorfor IT-mangfold er en smart forretningsavgjørelse Sagewise administrerende direktør Amy Wan forklarer hvorfor det er så vanskelig for kvinnelige grunnleggere å få selskapene sine finansiert.

Amy Wan, administrerende direktør i Sagewise, snakker med Dan Patterson fra TechRepublic om utfordringene som grunnleggerne står overfor for å få finansiering til selskapene sine, og hvorfor det er smart å gjøre IT-avdelingen din mangfoldig. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Dan Patterson: I løpet av det siste tiåret har teknologibransjen utvilsomt brakt mange innovasjoner, men den mangler en kritisk komponent, og det er mangfold.

Mer om kvinner innen teknologi

  • 63% av tiden betalte menn i tech mer enn kvinner for samme jobb
  • Hvorfor det å ha flere kvinner i teknologiledelse er bra for bedriften
  • IT-lederveiledning for å oppnå mangfold på arbeidsplassen (gratis PDF)
  • Kvinnenes tilstand innen informatikk: En undersøkende rapport (omslag PDF)

La oss snakke om risikovillig kapital. Når vi ser på beregningene og dataene, ser vi at kvinnelige oppstartsstiftere får en skive, bokstavelig talt en skive av mengden risikokapitalpenger som er finansiert til oppstart hvert år. Jeg lurer på om vi først kunne prøve å forklare hvorfor dette er, og så kanskje hjelpe til å formulere hvordan kvinnelige grunnleggere kan få en større skive, eller til og med halvparten av VC-kaken.

Amy Wan: Det er en flerfaktoriell ting. Jeg tror ikke vi bare kan gå foran og klandre det ene partiet, ikke sant? På den ene siden, stort sett akkurat nå, sier mange mennesker Hei, det er mye implisitt skjevhet i VC-verdenen, og til en viss grad, det er sant, ikke sant? Du vet, og det er også biologiske grunner. Når kvinner kommer til en viss alder, kanskje de vil starte en familie, og kanskje investorer kanskje ikke liker det. Men det er kvinner også, ikke sant? Kanskje er vi ikke utsatt for teknologi nesten like mye. Det er ikke så mange kvinnelige utviklere, kodere, og derfor føler jeg at de ikke har den teknologibakgrunnen.

Jeg har vært advokat og har hatt kvinnelige klienter, og en ting jeg har sett hos mine kvinnelige klienter, er at de ikke bare legger seg der ute nesten like mye, når det gjelder å gå ut og skaffe penger. De tror hei, jeg kommer til å finansiere dette selv. Å, jeg kommer til å skaffe venner og familie penger, men de har egentlig aldri ... ikke de aldri egentlig, men noen ganger, de trenger ikke nødvendigvis etter det venture-kapital penger. De tror ikke nødvendigvis at de kan.

Dan Patterson: Så paritet er kritisk her. Ikke bare for å rette feil, selv om det ofte er slik dette problemet blir innrammet, men det er kritisk fordi teknologi påvirker alle komponenter i livet vårt, og når vi har en monokultur som tar beslutningene om teknologiproduktene vi bruker hver dag, kan det være mye av skade i det. Hvordan kommer vi til paritet?

Amy Wan: Det er et veldig interessant, men vanskelig spørsmål, ikke sant? Du vet, bare for å komme til paritet når det gjelder teknologien vi produserer, trenger selskaper å være veldig åpne og veldig aktive når de skal ut og ansette kvinner, slik at produktene de legger ut i markedet ikke nødvendigvis reflekterer bare veldig mannlig perspektiv.

Når det gjelder risikovillig kapital, har mange mennesker sagt hei, la oss få flere kvinnelige grunnleggere, kvinnelige samarbeidspartnere på VC, kvinnelige kollegaer.

Også VC-er må kanskje ta et skritt tilbake og tenke på greit, hva er forskjellene mellom mannlige og kvinnelige grunnleggere? Og hvordan skal vi sørge for at når vi evaluerer kvinnelige grunnleggere og kvinnelige selskaper, at vi gir dem en sjanse til finansiering, på en måte hvor, hva kaller du det? På den måten som kvinner presenterer seg.

Deres selskaper ser ikke nødvendigvis mindre verdifulle ut. Det jeg har sett på dette rommet, spesielt når du går på konferanser og mange av disse tingene, er at menn virkelig setter seg der ute. De slår kistene sine, så å si. De går foran og skryter av kanskje ting de ikke nødvendigvis selv har.

Mens kvinner kan skryte mindre. De pleier å si hva det faktisk er. Og det er en forskjell, spesielt når det gjelder finansiering, eller i den slags psykologiske oppførsel.

Dan Patterson: Er det måter som vi som kolleger også kan være allierte, og ikke bare bygge og vokse selskapene våre, men øke mangfoldet i organisasjonen på måter som kommer oss alle til gode?

Amy Wan: Absolutt. Jeg mener, å ansette er en stor ting, ikke sant? Og selv ved ansettelser, og Sheryl Sandberg nevnte dette i Lean In, kvinner og menn bare grunnleggende, er det en slags holdningsforskjell, og å erkjenne at det er et veldig godt utgangspunkt.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com