Hvorfor sammenkoblede mobile enheter vil tvinge virksomheter til en ny epoke med åpne økosystemer

Årets 4 viktigste teknologiske forstyrrelser Fra prediktiv analyse til spredning av tilkoblede enheter, forklarer TechRepublics Jason Hiner hvordan 2017s store teknologiske innovasjoner vil påvirke fremtiden for IT og forretningsteknologi.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
 • Forrester spår at mobile enheter vil fortsette å være den mest populære databehandlingsplattformen, men vil slutte å tøffe app-drevne enheter til fordel for å bli en del av et sammenkoblet økosystem.
 • Bedrifter som ønsker å holde seg relevante, må tilpasse seg et økende koblet økosystem ved å planlegge for mer robuste API-er, ta i betraktning alle mulige økosystemkomponenter og lære å skille verdifulle data fra søppel.

Forrester Research har gitt ut en rapport som argumenterer for at interaksjon mellom mobile enheter er fremtiden for interaksjoner mellom virksomheter og kunder, og at ikke nok bedrifter gjør alt de trenger å gjøre for å holde følge.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Smartphone, sier Forrester, vil fortsette å regjere som det mest populære forbrukertekniske enheten i løpet av det neste tiåret. Bedrifter som samhandler med kunder digitalt kan trenge å investere opptil 20 millioner dollar for å holde seg konkurransedyktige, men Forester uttaler at bare 43% av virksomhetene for øyeblikket gjør det.

Enkle samhandlinger for å løse kundenes umiddelbare behov er nøkkelen til å lykkes i fremtiden for digital interaksjon, men å komme i gang kan være skremmende for mange selskaper. For å gjøre vondt verre, sa Forrester, er for mange virksomheter fokusert på eldre silobaserte modeller og ikke åpne, tilkoblede økosystemer som vil drive fremtiden for forbrukerteknologi.

Problemet med siloer

Når virksomheter samhandler teknologisk med forbrukere, går de ofte med flere strategier (som apper, e-postmarkedsføring og chatbots) som ikke snakker med hverandre. Sluttresultatet er strategioverlapping og forvirring for forbrukerne.

Forbrukere, sa Forrester, tenker ikke på ulike kontaktkanaler - de vil rett og slett ha noe som fungerer. Samtrafikk er i økende grad en del av den tankegangen, noe det fremgår av suksessen til apper fra Target, Walgreens og Walmart, som hver tilbyr visse tilbud for kunder som bruker appen i en av butikkene sine.

Men Forrester fant at bare 14% av virksomhetene tar en tilnærming som de tre ovennevnte selskapene. I stedet fokuserer de fleste selskaper på å øke appnedlastingsnumrene uten å tenke på hvordan appene samhandler med annen tilkoblet teknologi.

Hva virksomheter kan forvente av fremtiden for mobilteknologi

Forrester spår at de kommende årene vil gi flere forbindelser mellom tech-produkter. Be Alexa om å legge til en vare på dagligvarelisten din, for eksempel, så får du et varsel når du er i nærheten av en butikk som har salg av den varen.

Interaksjoner som det, der ett produkt eller en tjeneste tapper til et annet for å hjelpe forbrukerne, er det Forrester kaller "å låne mobile øyeblikk", og enhver virksomhet som ønsker å lykkes når teknologien beveger seg bort fra sladde applikasjoner til delte økosystemer, vil trenge å tilpasse seg denne nye måte å gjøre ting på eller bli etterlatt.

Det kreves mye innovasjon for å lykkes i Forresters visjon for en sammenkoblet fremtid, og et av de største hindrene kan være kostnader. Som nevnt ovenfor antyder Foresters data at det kan koste oppover 20 millioner dollar for en virksomhet å tilpasse seg en delt økosystemmodell.

Forrester har fem anbefalinger for enhver virksomhet som er bekymret for fremtiden til mobilteknologi.

 • Vet hva kundene bruker : Smarte hjem er et perfekt eksempel på delte økosystemer. Mens en Amazon Echo kan være et knutepunkt for et tilkoblet hjem, vil maskinvare fra forskjellige produsenter være koblet til og brukes ved siden av. Vellykkede virksomheter vil vurdere alle mulige forbindelser for å imøtekomme alle kunder.
 • Vær klar til å bruke forbrukerdata effektivt : Fremtiden for tilkoblet, brukervennlig teknologi innebærer å forutse brukernes behov. For å gjøre det, må virksomheter benytte seg av data på måter de aldri har gjort før. Kundene blir også mer kunnskapsrike om verdien av personopplysningene sine, og lar virksomheter gi bedre resultater med mindre info etter hvert som tiden går.
 • API-er er fremtiden : Tekniske produkter vil alle snakke med hverandre, og Forrester sier at det ikke er noen grunn til å anta at det vil være noen backend- eller frontend-forbindelse mellom kommunikasjonsprodukter. Å ha veldefinerte API-er vil være avgjørende for å sikre tilkobling til flere typer enheter.
 • Plan for midlertidige og dynamiske tilkoblinger : Interoperabilitet betyr at produkter og tjenester som ikke har hatt noen tidligere tilkoblinger, trenger å grensesnitt med hverandre. Forrester sier at disse forbindelsene ofte vil være midlertidige og ad hoc, og at virksomheter bør forberede programvaren og produktene sine for slike typer kortsiktige partnerskap.
 • Planlegg for flere innkommende data og flere utgående forespørsler : Etter hvert som flere begynner å bruke tilkoblede enheter, vil datamengden virksomheter tar inn vokse eksponentielt. Begynn å planlegge nå for APIer som gir tredjeparter tilgang til data organisasjonen din har samlet inn, og gjør deg klar til å bruke mer tid på å sile gjennom masser av data for nyttig informasjon.

Du kan lære mer om Forresters visjon for fremtiden for digitale opplevelser ved å laste ned hele eboken.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • IT pro sin guide til utviklingen og effekten av 5G-teknologi (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Forbered deg på en ny tidsalder for mobilteknologi (ZDNet)
 • Bilder: 12 kommende trender innen tilkoblede enheter (TechRepublic)
 • I 2018 vil IoT gå utover eksperimentering (ZDNet)
 • Hvordan fremvoksende teknologi vil forme New Yorks bys fremtid (TechRepublic)
a-image, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com