Hvorfor imposter-syndrom vedvarer på arbeidsplassen, og hvordan du takler det

Hvorfor imposter-syndrom vedvarer på arbeidsplassen, og hvordan de skal takle det Flertallet av ansatte føler seg utilstrekkelige eller usikre på sine evner på et tidspunkt, men en inkluderende arbeidsplass kan bidra til å formidle disse problemene.

Imposter syndrom - følelsen av at du ikke fortjener jobben din til tross for alle dine prestasjoner på arbeidsplassen - er et psykologisk fenomen som mennesker i alle bransjer og erfaringsnivåer står overfor. Rundt 70% av mennesker opplever imposter-syndrom på et tidspunkt i livet, ifølge forskning fra International Journal of Behavioral Science.

"Imposter syndrom er en følelse av utilstrekkelighet som får deg til å tenke at du ikke er god nok eller ikke vil lykkes, " sa Sam Parr, grunnlegger og administrerende direktør i The Hustle. Hovedsakelig en ansamling av usikkerhet, er imposter syndrom en lett og forståelig felle å falle i - spesielt i en høyt profilert tech-jobb.

Faktorene som bidrar til imposter-syndrom er imidlertid forskjellige for alle. "Alt fra angst, depresjon - det er til og med sammenhenger med grader eller forventninger til familien, " sa Lauren Romansky, visepresident for HR ved Gartner. På arbeidsplassen oppstår ofte imposter-syndrom fordi ansatte ikke ser de positive egenskapene i seg selv som deres kollegaer eller overordnede kan se, spesielt hvis positive tilbakemeldinger ikke ofte kommer til uttrykk, la Romansky til.

Uansett ubehagelig, "disse følelsene er helt naturlige, " sa Parr. "Alle har dem - til og med menneskene du beundrer mest." Faktisk har ansatte hos større selskaper som Expedia, Salesforce og Amazon de høyeste prisene på imposter-syndrom, ifølge en fersk rapport fra Blind.

Imposter syndrom som en barriere for produktivitet

Ikke bare kan imposter syndrom være en negativ kraft på noens holdning og sinn, det kan også påvirke arbeidet deres. Følelser av utilstrekkelighet ender ofte med å få folk til å tro på usikkerheten deres, og tvinger frykten til realiteter.

Dette resulterer noen ganger i at ansatte forlater jobben og til og med deres spesifikke næringer som helhet, sa Romansky. "Vi har absolutt sett omsetningen, så vel som enkeltpersoner endret seg, ikke bare karrierer, men egentlig hele karriereveier eller bransjer som begynner å føle det presset fullt ut, " la Romansky til. Disse ansatte ender opp med å brette seg under presset, usikre på hvordan de skal håndtere de følelsene av å være en vaktmester, i stedet for å prøve å finne mulige løsninger.

"Det bremser folk ned, big time. De ser til andre for tilbakemeldinger og råd fordi de er i tvil om sine egne ideer eller ferdigheter, " sa Parr. "Det jeg forteller dem er: a) De er gode nok, b) Nesten alle feil er reversible, så ikke bekymre deg for å skru opp, og c) Hele denne internett-saken, den er fremdeles veldig ny, så alle involverte er virkelig bare å finne ut av det mens de går. 'Ekspertene' er sjelden mer erfarne enn de er. "

Hva enkeltpersoner kan gjøre

Omgivende påvirkninger drivstoff imposter syndrom, ifølge Parr. "Press og utmerkelser bidrar sterkt: '30 Under 30 'priser, etc. Det er så lett nå å sammenligne deg med andre, " sa Parr. "Også Instagram. Folk tenker at når de ser folk få priser eller etterlever drømmen på Instagram, at disse menneskene automatisk er legit. Det er de ikke. De fleste som vinner priser føler det samme imposter-syndromet. Og flertallet av mennesker som lever av drøm på Instagram er elendige og falske det. "

Enkeltpersoner må erkjenne at å bla gjennom sosiale medier plasserer dem på utsiden og ser på. "Du kan slå imposter-syndrom ved å erkjenne at Instagram-personer og prisvinnere ikke virkelig føler hva de projiserer. Og ved å akseptere at ingen vet hva de gjør, "sa Parr. "Også omfavne en 'Hvorfor ikke meg?' eller 'Vel, hvorfor kan jeg ikke det?' holdning hjelper enormt. Standardfølelsen skal være: 'Hvis fysikk tillater det, er det ingen grunn til at jeg ikke kan gjøre noe.' "

Enkeltpersoner må også ta initiativ til å plassere seg i støttende miljøer, sa Romansky. "Mentorskap er viktig. Hvis du har noen som er villige til å gå inn og gi deg disse pep-samtalene, så vel som faktisk bygge kompetanse og støtte dine beslutninger, er disse forholdene verdt sin vekt i gull, " bemerket Romansky.

I tillegg kan enkeltpersoner oppsøke organisasjoner som ansetter ansatte som ligner seg selv på noen måte, sa Romansky. "Arbeid i en organisasjon der du kan se mennesker som deg, " sa hun. "Det kan gi enkeltpersoner mye mer tillit til at de ikke er uredelig, at de ikke er inauthentic, eller later som. Dette lar enkeltpersoner se mennesker som ligner på seg selv, gjør fremskritt og lykkes."

Hva organisasjoner gjøre

Mens individer kan prøve å plassere seg i støttende selskaper, er det mye lettere sagt enn gjort. Først av alt, de fleste har ikke luksusen av å velge mellom en rekke stillinger, og de fleste selskaper er ikke så klar over imposter-syndrom eller ansattes behov som de burde være.

"Selskaper kan ikke bare ha en gjennomsnittlig poengsum for inkludering på tvers av teamet deres, " sa Romansky. Organisasjoner kan være mer inkluderende ved å "sørge for at ingen blir liggende igjen; støtte teamvekst; fremme teamansvar; administrere nettverk, " sa hun. "Men bedriftsledere må også ha mellommenneskelig integritet og være i stand til å håndtere konflikt produktivt. Det er noe element av rettferdighet og stabilitet som kreves av ledere for å virkelig støtte et teammiljø der folk kan være seg selv."

Ledere og kolleger må også oppmuntre til bekreftelse på arbeidsplassen og innpode tillit til hverandre som kan mangle i det daglige.

Samlet sett er imposter-syndrom et resultat av at en ansatt ikke føler seg støttet. Organisasjoner må jobbe for å "etablere en kultur for psykologisk sikkerhet, tilhørighet og autentisk ledelse, der enkeltpersoner kan være i stand til å bringe den typen bekymringer til lederen sin og ikke føle seg straffet på grunn av den, " sa Romansky.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com