Hvorfor regjeringens IT-strategi er på en godt slitt vei til å ødelegge

Ved å unnlate å definere klare mål for sin IT-strategi, risikerer regjeringen å ende opp med den samme blinkede tilnærmingen som stoppet tidligere administrasjoner fra å lykkes med å transformere offentlig sektor-IT, sier silicon.coms Nick Heath.

I følge Suetonius erklærte den sinnssyke romerske keiseren Caligula en gang en praktfull seier over havguden Neptun-bærende kister fulle av skjell til Roma som bevis på triumfen.

Men den mindre enn strålende sannheten var at en romersk legion hadde stått i sjøen, hugget og knivstukket ved bølgene til Caligulas raseri falt.

Noen ganger kan det se ut som om regjeringen aber Caligula i sine vrangforestillinger om prestasjonene med sine flaggskip IT-prosjekter.

Måneder eller år etter at IT-programmene har truffet steinene, er tjenestemenn og statsråder fremdeles på befaring og synger prosjektets ros - med liten oppmerksomhet om vannet som spretter ved beina.

Regjeringens IT-strategi trenger en klarere følelse av retning, sier den offentlige regnskapskomiteen Foto: migclick

Selv om NHS-tjenesteprosjektet har etterlatt seg mange helseforetak i England og ventet i årevis på IT-oppgraderinger som ikke har kommet, sa den tidligere avdeling for helse, CIO Christine Connelly nylig at "kontraktene leverte god valuta for pengene".

Og i de døende dagene etter den dødsdømte nasjonale ID-kortordningen, snakket fortsatt identitetsminister Meg Hillier om hvordan ID-kortene ville hjelpe studenter med å åpne bankkontoer - og ignorerte det bredere poenget at kortene var en løsning på jakt etter et problem.

Når enkeltpersoner eller grupper får lov til å bedømme sin egen ytelse, har de overraskende en tendens til å finne at de har det bra. Bare se på merittlisten til den mediestyrte presseklagenemnda.

Det er da et problem at en rapport publisert i dag av den parlamentariske utgiftsvakthunden, den offentlige regnskapskomiteen, fant ut at regjeringens IT-strategi mangler harde tiltak for å lykkes.

Komiteen ønsket strategiens ambisjoner om å bevege regjeringen mot mindre, mer håndterbare IT-prosjekter velkommen og gjøre det lettere for små og mellomstore selskaper å bli leverandører til offentlige IT-prosjekter.

Komiteen fant imidlertid at av de 30 handlingene i IT-strategien var det mangel på "kvantitative mål, eller en basislinje for dagens resultater, som vil gjøre det vanskelig å måle suksess".

Komiteen sa at den så frem til publiseringen av implementeringsplanen for IT-strategien i august 2011, som den sa at den forventer at "vil inkludere milepæler som vi kan gjøre regjeringen ansvarlig for".

Problemet er at i regjeringens hender er til og med de mest ufravikelige målene tøffere enn en smurt gris. Ta målet om å kutte antall regjeringsdatasentre fra tusenvis til ikke mer enn 12, satt under Labour, men som opprinnelig forble et mål under koalisjonen, som nå har skiftet til et nytt mål om å redusere driftskostnadene for datacentre med 35 prosent.

Uten harde beregninger for å gi en uavhengig målestokk for suksess og fiasko, står regjeringen fritt til å definere suksess på sine egne premisser. Faren er da at avdelinger som ivaretar egne interesser demper advarselsskiltene som signaliserer forestående svikt, til fordel for å fremheve de positive.

Dette nektet å erkjenne problemer har ført til IT-tabber i nasjonal skala. En OGC-gateway-gjennomgang av ID-kort-prosjektet i 2003 advarte om at de opplevde fordelene med ordningen "ikke var i en skala for å rettferdiggjøre kostnadene", men det var først etter syv år og i underkant av £ 300 millioner hadde blitt brukt på prosjekter relatert til ordningen om at det ble stoppet.

Denne typen svikt er grunnen til at regjeringen må iverksette meningsfulle tiltak for sin IT-strategi som fastslår hvor den er nå og hvor den vil være. Det skal ikke prøve å omdefinere hva disse målene betyr 12 måneder på rad.

Uten bruk av klart definerte beregninger som et uavhengig mål på suksess, kan myndighetene selge feilstip som prestasjon, og fortsette sviktende prosjekter på veien til ødeleggelse.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com