Hvorfor Gen Z er 3X mer sannsynlig å bytte jobb enn baby boomers

Fem måter å bli en ekte profesjonell ferdighet er ikke alt som trengs for å lykkes - profesjonalitet er også viktig. Her er fem tips for å være den fullførte profesjonelle.

Gen Z er raskt i ferd med å bli den mest mobile profesjonelle generasjonen, ifølge en torsdag-rapport fra LinkedIn. Arbeidstakere under 24 år var i gjennomsnitt fire eller flere jobber i løpet av den korte tiden de har vært i arbeidskraften, og det er tre ganger større sannsynlighet for at arbeidsbyttet endret seg enn Baby Boomers, som i gjennomsnitt bare to jobber de siste 10 årene, viser rapporten etter kartlegger 2000 fagpersoner i USA.

Ønsket om å bytte rolle er vanlig i alle aldersgrupper, rapporten fant: Mer enn 40% av alle fagfolk sa at de er interessert i å gjøre en karriereflytting, til enten en annen bransje eller en annen rolle. Av de som dreier seg, flytter 50% til en ny bransje, mens 60% foretok en fullstendig karriereendring, ifølge rapporten.

Dataene indikerer at medlemmer av Gen Z søker etter den rette jobben som er i samsvar med verdiene sine, konstaterte rapporten. Mens disse fagfolkene er i begynnelsen av karrieren, er mange ikke interessert i å klatre på bedriftsstigen: 80% av de i denne aldersgruppen sa at de ville vurdere en total endring i bransje eller jobbfunksjon, ifølge funnene. Og halvparten sa at de ville vurdere å flytte til en ny rolle, mens 20% sa at de ville like å reise på jobb.

Fortsatt er fagpersoner på tvers av aldersdemografier interessert i å holde karrieremulighetene åpne. Tidligere forskning fant at 68% av arbeidstakerne innrømmet å frykte at det kan være bedre alternativer der ute, og nei. Jeg beklager at respondentene sa at de hadde med karrieren ikke prøvde hardere å få drømmejobben.

Når det gjelder hva Gen Z leter etter i en jobb, er ikke lønn og fordeler øverst på listen over prioriteringer, fant rapporten. Halvparten av Gen Z-fagfolk sa at de bodde på sin nåværende jobb bare fordi de liker den, mens 45% sa at arbeidsforhold holdt dem der (sammenlignet med 25% av arbeidstakere over 35 år). Nesten 40% sa at de holdt seg i sin nåværende rolle på grunn av muligheter for utvikling - 30% sa at dette var noe av det de verdsatte mest i karrieren.

Cirka 70% av alle fagfolk sa at deres støttesystem var en av de viktigste faktorene som bidro til suksess på jobben. Nesten 40% av de under 24 år sa at de ville snakke med manageren sin når de tenkte på en karriereendring, mens bare 20% av de over 45 år sa at de ville gjøre det samme. Gen Z-arbeidere er også komfortable med å gå til lederen sin for å få ærlige råd om hva de skal gjøre videre i karrieren (65%) og ytterligere læringsmuligheter (35%), viser rapporten.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Gen Z-arbeidere er 3X større sannsynlighet for å bytte jobb enn Baby Boomer-arbeidere. - LinkedIn, 2018
  • Mer enn 40% av alle fagfolk sa at de er interessert i å gjøre en karriereflytting. - LinkedIn, 2018

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com