Hvorfor selskaper planlegger å doble AI-prosjekter det neste året

Neste trinn for maskinlæring og AI David Karandish, grunnlegger og administrerende direktør i Jane.ai, diskuterer neste trinn for maskinlæring og AI gjennom chatbots og naturlig språkbehandling.

Kunstig intelligens (AI) og adopsjon av maskinlæring fortsetter å eksplodere i hele bedriften, ettersom organisasjoner planlegger å doble antall AI-prosjekter de har på plass i løpet av det neste året, ifølge Gartners undersøkelsesanalyse: AI- og ML-utviklingsstrategier, motivatorer og adopsjon Utfordringer, sluppet mandag.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Av de 106 IT- og forretningsfolk som ble spurt, sa 59% at de allerede har distribuert AI, fant Gartner. Organisasjoner som for tiden jobber med AI eller maskinlæring, har gjennomsnittlig fire AI-prosjekter på plass, fant Gartner.

Spesiell rapport: Administrere AI og ML i bedriften (gratis PDF) (TechRepublic)

Organisasjoner forventer å legge til seks flere AI- og maskinlæringsinitiativer i skiftene de neste år, og ytterligere 15 i løpet av de neste tre årene, ifølge undersøkelsen. Med andre ord, innen 2022 planlegger organisasjoner å ha et gjennomsnitt på 35 AI- eller maskinlæringsprosjekter.

"Vi ser en betydelig akselerasjon i AI-adopsjonen i år, " sa Jim Hare, forskningsdirektør i Gartner, i en pressemelding. "Det økende antallet AI-prosjekter betyr at organisasjoner kan trenge å omorganisere internt for å sikre at AI-prosjekter er ordentlig bemannet og finansiert. Det er en god praksis å etablere et AI Center of Excellence for å distribuere ferdigheter, skaffe finansiering, sette prioriteringer og dele beste praksis på best mulig måte. "

Topp AI utfordringer og motivatorer

Kundeopplevelsen (CX) er den viktigste motivatoren for organisasjoner å ta i bruk AI-teknologier, viser undersøkelsen, med 40% av de spurte som sier det.

Mens AI har en rekke eksterne bruksområder som chatbots, bruker de fleste organisasjoner (56%) for tiden teknologien internt for å støtte beslutninger og gi anbefalinger til ansatte, bemerket Gartner. Automatisering av oppgaver - for eksempel fakturering og HR-screening - var den nest viktigste typen prosjekter, som ble kalt av 20% av respondentene som deres viktigste motivator.

"Det handler mindre om å erstatte menneskelige arbeidere og mer om å øke og gjøre dem i stand til å ta bedre beslutninger raskere, " sa Hare i løslatelsen.

Når det gjelder AI-adopsjonsutfordringer, utpekte IT- og forretningsfolk mangel på ferdigheter (56%), forståelse av AI-brukstilfeller (42%), og bekymringer for dataomfang eller kvalitet (34%) som de øverste smertene.

"Å finne de rette personalets ferdigheter er et stort problem når avanserte teknologier er involvert, " sa Hare i utgivelsen. "Ferdighetsgap kan adresseres ved hjelp av tjenesteleverandører, samarbeid med universiteter og etablering av opplæringsprogrammer for eksisterende ansatte. Å etablere et solid databestyringsgrunnlag er imidlertid ikke noe du kan improvisere. Pålitelig datakvalitet er avgjørende for å levere nøyaktig innsikt, bygge tillit og redusere skjevhet. Datamberedskapen må være en viktig bekymring for alle AI-prosjekter. "

For mer, sjekk ut hvorfor 85% av AI-prosjekter mislykkes på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • IT-lederveiledning for dyp læring (TechRepublic)

  • Telemedisin, AI og dyp læring revolusjonerer helsevesenet (TechRepublic nedlasting)

  • Administrere AI og ML i bedriften 2019: Tekniske ledere forventer større problemer enn tidligere IT-prosjekter (TechRepublic Premium)

  • Hva er AI? Alt du trenger å vite om kunstig intelligens (ZDNet)

  • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)

  • Kunstig intelligens: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / sarayut

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com