Når det gjelder MMORPGs, kan du reise hjem igjen, men bør du gjøre det?

Da EverQuest først kom på nettet, ble min eldre bror overtalt av en venn til å delta i denne merkelige nye massivt flerspilleropplevelsen. Jeg motsto først, men etter hvert ble også jeg trukket inn i denne fantasiverdenen med drager, oppdrag, venner på nettet og den fryktede nakne likekjøringen.

Jeg likte å spille EverQuest, men mer enn noe annet likte jeg det sosiale aspektet ved å leke med en liten, men tett sammensveiset vennegjeng. Jada, det var noen irriterende spillegjenstander, det meste hadde å gjøre med teknologitilstanden den gangen, men å oppleve med en vennegjeng kompenserte mer enn de teknologiske manglene.

Vårt lille, men lidenskapelige EverQuest- laug (Renegade, for de som er interessert) flyttet over til Dark Age of Camelot ( DAOC ) den dagen den ble utgitt. Utviklingen av teknologien ble umiddelbart merkbar. På mange måter var DAOC spillet som sementerte min kjærlighet til MMORPG-sjangeren. Når jeg var inne i den nye middelalderens verden, ble jeg hekta og så aldri tilbake.

Da World of Warcraft ble utgitt, var jeg der igjen på åpningsdagen og utforsket Goldshire og Tirisfal Glades og landet kjent som Azeroth. Blizzard hadde tatt alt kjent om MMORPGs på den tiden og foredlet det til den ultimate MMO-spillopplevelsen. Det er ingen anelse at WoW er så populært som det er, med rundt 11 millioner aktivt betalende abonnenter.

Vårt uoffisielle offisielle TechRepublic-laug i World of Warcraft, Technologia, har fremdeles en kjernegruppe av aktive spillere.

Går tilbake

Bare nylig tilbød Steam hele EverQuest, inkludert alle utvidelsene, som en nedlasting for bare $ 2, 50. Jeg kunne ikke motstå den nostalgiske fristelsen til å besøke spillet jeg så lenge siden hadde forlatt. Nå, jeg ønsket at jeg ikke hadde gjort det. Å se at eldre teknologi gjennom prisene i moderne øyne har redusert de gode, kanskje rosefarvede minnene jeg hadde om EverQuest .

Jeg innså at uten kameratskap fra venner, alle MMORPG-er blir foreldet raskt og eldre spill, som EverQuest, lider under den skarpe virkeligheten at teknologien har passert den. Alle manglene jeg en gang oversett i EverQuest var påfallende tydelige. EverQuest var ikke bare gammel fra et teknisk synspunkt, men det var også nesten livløst fra spillerens synspunkt. Mangelen på en spillerbefolkning gjorde at en gang en levende verden levde som en spøkelsesby.

Jeg kunne fortsette og si om forskjellen mellom hva som er nytt og stort i World of Warcraft og det som er gammelt og mangelfullt i EverQuest, men jeg tror det best kan vises med skjermbilder fra de respektive spillene. Jeg satte sammen et raskt WoW versus EverQuest Photo Gallery hvor du kan gjøre dine egne sammenligninger.

Lessons

For meg er det en leksjon å huske på neste gang jeg blir nostalgisk for et gammelt favorittspill: det er godt mulig at minnene mine om en gammel favoritt som X-COM: UFO Defense eller Master of Orion eller Empire eller EverQuest er mer verdt er enn måten de favoriserte spillene faktisk spiller nå i en moderne sammenheng. Kanskje, som så mange ting i livet, er det greit å ha gode minner fra tid og sted, men bedre å akseptere at du og teknologi har gått videre; å forstå at du har vokst og er i en ny tid der, hvis du er heldig, vil bli nye gode minner.

Trenger du en pause fra det daglige slipet? Registrer deg deretter på TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag. Du vil få skravling uten tema om alt nerdete, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com