Hva er hemmeligheten bak et vellykket prosjekt: Prosjektledere eller prosjektprosesser?

Tips for hvordan du kan bli prosjektleder I dette introet til TechRepublic hvordan du blir en prosjektleder jukseark, diskuterer Alison DeNisco Rayome hva jobben innebærer, hvorfor det er etterspurt, ferdigheter som trengs, intervjuspørsmål og mer.

Bedrifter feirer ofte vellykkede prosjekter og kvaler seg over mislykkede uten å alltid vite, noe som var nøkkelfaktoren i utfallet: Prosjektleder (PM) eller prosessen.

Hvordan dechifiserer du hva som får et prosjekt til å lykkes eller mislykkes? Sjekk ut de to scenariene nedenfor for å få svar.

Prosjektprioriteringsverktøy: En automatisert arbeidsbok (Tech Pro Research)

Scenario 1: Ansetter en topp prosjektleder

Du ansatt den øverste prosjektlederen som penger kan kjøpe. Hun kommer med et imponerende sett med legitimasjon og trening. Dessuten har hun utallige prosjekttimer under beltet og fantastiske referanser. Prosjektet ble lansert. Alt den nye statsministeren din gjør er helt topp: Interessenter ble identifisert og inkludert, og statsministerens ferdigheter, dokumentasjon, kommunikasjon, tilrettelegging og profesjonalitet er intet mindre enn eksepsjonell.

Til tross for all statsministerens planlegging og gjennomføring, begynner prosjektet å gå sideveis, stresssprekker viser seg, og det ser ut til at prosjektet går i stykker i sømmene. Du drar star-PM-en til side og formidler din skuffelse og bekymring for at du ikke mottar resultatene du forventet fra denne sterkt anbefalte prosjektprofessoren som du ansatt.

Har du ansatt feil PM?

Det korte svaret er ikke nødvendigvis. En prosjektleder, selv den beste, kan ikke skape mirakler hvis firmaet ikke er satt opp eller kablet for prosjektsuksess. Et virksomhets prosesser og kultur er også med på å lykkes eller mislykkes med prosjekter.

En statsminister er ikke ansvarlig for eller i stand til å omprosjektere prosesser, interne praksis, politikk, politikk eller hierarki og kultur som kan hindre fremgang og suksess. Selv om prosjektledere bør være utstyrt for å håndtere uklarhet, konflikt og hindringer, er disse operasjonelle faktorene utenfor deres kontroll og kan dempe deres evne til å levere fullt ut.

Nøkkelen til å redusere disse risikoene er å tilrettelegge for en felles innsats mellom prosjektsponsoren og statsministeren for å sikre at potensielle barrierer blir adressert og løst før og under prosjektgjennomføringen.

Statsrådets rolle er å holde klar og rask kommunikasjon om potensielle risikoer og bekymringer som kan bli problematiske. Resten er i hendene på selskapsledelse og sponsorer.

Ikke engang de beste prosjektlederne kan oppfylle prosjektmål uten fullstendig støtte og støtte som er nødvendig for å sikre at selskapets prosesser og retningslinjer muliggjør jevn prosjektgjennomføring.

Scenario 2: Implementering av det perfekte prosjektmiljøet

Organisasjonen din har gått til ekstreme mål for å sikre at den er satt opp riktig og bidrar til vellykket gjennomføring av prosjekter. Politik og prosesser er klare og støttende for prosjektledelse, og hver ansatt og interessent er ombord.

Nå er det på tide å ansette en prosjektleder for ditt neste prosjekt. Du har problemer med å finne en PM med kunnskap eller erfaring for din bransje, produkt eller tjeneste. Tiden tikker, og beslutningen tas for å ansette en mindre kvalifisert PM uten erfaring eller trening du ønsket. Alle prosjektledere er skapt likt, ikke sant?

Til å begynne med går ting bra med den nye PM-en din, og du tror at prosessene dine vil føre til at ting fortsetter jevnt, selv om PM ikke er forberedt.

Feil.

Prosesser er ikke en erstatning for ledelse og skjønn som kreves for å holde et prosjekt innenfor omfang og levere basert på prosjektets forventninger. Prosessene dine fungerer ganske enkelt som et veikart for en kvalifisert PM å følge. En prosjektleder må kunne lese, forstå og følge det veikartet hvis prosjektet skal lykkes.

Hva vellykkede prosjekter trenger

Prosjektets suksess eller fiasko er avhengig av både PM og prosessene. Begge spiller en viktig rolle, spesielt ettersom hindringer og risikoer dukker opp under et prosjekt. Å ha et betydelig gap i prosjektprosesser eller betydelige hull i PM-funksjonene kan sette opp prosjektet ditt for å mislykkes.

Bare når bedrifter streber etter å ansette erfarne og kvalifiserte prosjektledere og skape et miljø som bidrar til utførelsen av et prosjekt, er forholdene ideelle for å lykkes.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com