Hva IT-ledelse kan forvente i 2019

Hvorfor digital transformasjon skaper mulighet for CIOs Michael Krigsman, vert for CXOTalk, snakket med TechRepublic om CIOs skiftende rolle.

Det er enkelt å kalle 2018 året for digital transformasjon. Men det var også året med bekymring for bedriftens sikkerhet, dataintegritet - og pågående bekymringer for å motta mest mulig IT til raskest mulig pris.

Forståelig nok hadde CIO-er hendene fulle i 2018.

Her er fem takeaways vi lærte i løpet av 2018, og hvordan de vil påvirke ledelsen i 2019:

1. Shadow IT ekspanderer raskt

I 2018 anså forskningsfirmaet Gartner at skygge IT, der sluttbrukere utvikler og distribuerer sine egne applikasjoner uten hjelp eller kunnskap fra IT, fikk 30-40% av det totale IT-forbruket i store virksomheter. Ett år tidligere avdekket undersøkelser at bedrifter faktisk brukte 1.232 skyapper i gjennomsnitt, mens CIO-ene deres trodde at organisasjonene deres brukte mellom 30 og 40 skyapper og -tjenester.

Takeaway: I 2019 må CIOs komme på topp med IT-kapitalforvaltning og jobbe hardere for å utvikle samarbeids- og informasjonsdelingsstrategier med sluttbrukere. Hvis de ikke gjør det, kan antallet IT-applikasjoner fra bedriften bli kontrollert, noe som forverrer sikkerhets- og datakvalitetsrisikoen.

2. Aktivert av IoT, databehandling beveger seg til kanten

Internet of Things (IoT) -implementeringer foregikk forsiktig i 2018. De fleste selskaper fikk imidlertid fotfeste i en slags IoT som vil bane vei for mer robuste IoT-fora i 2019. De gjorde det ved å flytte sensorer, enheter og servere vekk fra sentral IT og til områder som produksjon og anleggsledelse.

Takeaway: IoT og edge computing vil sveve i 2019. Siden edge IT er borte fra sentrale datasentre, vil sluttbrukere uten IT-erfaring bli bedt om å drifte og vedlikeholde disse eiendelene. Dette er et område der IT må oppfylle sin rolle som en IT-aktivasporere og sikkerhetssjef. Å sikre eiendomssikkerhet vil sannsynligvis kreve null tillitsnettverk sammen med opplæring av brukere i sikkerhetspolicyer og prosedyrer.

3. Leverandørledelse blir en større jobb

Etter hvert som ny teknologi blir introdusert av IT eller introdusert gjennom skygge-IT, går det endelige ansvaret for å administrere leverandørforhold og kontrakter til IT.

Takeaway: Med mer IT-outsourcet til skyselgere og andre, vil IT i 2019 fortsette å innta en økende rolle i forvaltning av leverandørforhold, kontraktssporing og sikre at SLAer blir oppfylt av leverandører som samsvarer med bedriftens krav.

4. Sikkerhet vil forbli øverst på CIO-prioriteringslister

Sikkerhetsbrudd fortsetter med overskriften på nyhetene i 2018 - og fungerer som en karriere-trussel mot CSOs og CIOs. Effekten på merkevareverdi, kundevilje og selskapets omdømme kan være ødeleggende etter et brudd - og ondsinnede aktører vil fortsette sine skumle måter i 2019.

Takeaway: Data- og systemsikkerhet vil fortsette å være i forkant av CIO-mål i 2019. Dette inkluderer å sikre edge computing og IoT, følge med i skygge-IT, kryptere og stenge downfield-enheter, implementere rettidige oppdateringer av programvare for sikkerhetshull og utføre sosialtekniske revisjoner for å vurdere hvor sikker intern IT er fra de ansattes handlinger.

5. For digital transformasjon er det på tide å ta ut søpla

Den "skinnende" delen av digital transformasjon er dens evne til å transformere skap full av papir til pent lagrede data på en egen server eller sky og til å injisere nylig digitaliserte data i forretningsprosesser for prosessautomatisering. Mange selskaper oppnådde dette med suksess i 2018. Men så er det den andre siden å digitalisere data: Hva gjør du med alle dataene?

Takeaway: I 2019 vil CIOs og datasjefer bestemme hvilke data som virkelig trengs - og hva de kan kaste bort. I det siste var ledere motvillige til å forkaste data - men med så mye datastreaming inn, å se den andre veien og bare betale for mer for lagring og skytjenester vil bli økonomisk og operasjonelt uholdbart.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com