Hva iPad betyr for utviklere

Det har vært vanskelig å savne iPad-buzz de siste dagene. Noen analytikere og teknologibloggere er skuffet over det av mange forskjellige grunner (10 grunner til at jeg skal gi videre iPad og iPass på Apple iPad: Det er ingen netbook-morder); andre mennesker behandler det som om det er skiver brødets beste etterfølger.

Uansett tanker om enheten, gitt Apples momentum i mobilmarkedet, er det vanskelig å benekte at iPad vil ha en viss effekt på utviklingslandskapet. I dag hadde jeg en god diskusjon med Scott Schwarzhoff, administrerende direktør for markedsføring hos Appcelerator (ikke la tittelen lure deg - han vet tingene sine) for å få detaljer om iPad-utvikling. Appcelerator har hatt mye erfaring med å jobbe med iPhone og har vært over hele iPad, så han var en stor ressurs for å lære mer om den.

Vi diskuterte hvor iPad passer inn i markedet; utviklere trenger å forstå dette når de velger prosjektene sine. IPhone-økosystemet er stort, og vi har sett et skifte i hvordan utviklere tjener penger på iPhone-apper. I begynnelsen tjente utviklere penger ved å levere nye apper og selge dem for noen få dollar. Så var det 99 cent blodutslettingen, da utviklerne krympet for å holde seg på Topp 100-listen. Det ble fulgt av gratis app-gaver. Nå, tjente penger på å selge apper direkte i App Store ... Scott kalte det "på jakt etter gryten med gull", som gir seg etter det jeg har hørt. I stedet er det vi ser at utviklere bruker ikke-App Store-kanaler for å drive gratis nedlastinger av iPhone-apper, og iPhone-appene muliggjør en slags annen inntektsgenerering. Ikke forvent at iPad endrer denne formelen; hvis noe, vil den forbedrede funksjonaliteten gjøre dette enda mer en trend.

Hva tilbyr iPad-en som ikke iPhone-en (annet enn en større formfaktor)?

IPad-en har en mye raskere CPU og en dokkingstasjon som gir en ekte tastaturopplevelse (men tilsynelatende ingen mus). Det er ikke nok lagringsplass (64 GB på toppmodellen) for å virkelig aktivere den slags gigantiske, lokale applikasjonen som noen mennesker kanskje vil legge på den. Lagringssituasjonen skriker datamaskine for tiden. I tillegg er det ingen multitasking ennå, så applikasjoner som må kjøres i bakgrunnen (e-post, direktemeldinger, etc.) for å ha funksjonen som alltid er på, vil fremdeles ikke skje. Selv om ingen som jeg har snakket med sier at multitasking kommer, kan jeg ikke tro at det ikke vil være her før heller enn senere. IPad-en mangler også et kamera; Selv om du ikke skal bruke det som et kamera, vil det være fint for videokonferanseapplikasjoner.

Når det gjelder programvaren, bruker iPad iPhone SDK, ikke OS X. Scott kunne ikke gå inn på detaljer på grunn av NDA-forpliktelser, men han fortalte meg at applikasjoner vil ha en viss mekanisme for å gi en annen brukergrensesnittopplevelse til iPhone / iPod Touch enheter og iPads. Programmer kan skalere opp brukergrensesnittet slik at de ser like ut, men større (som jeg kan forestille meg er standard) som vi ser i tidlige demonstrasjoner. applikasjoner kan også dra nytte av den større iPad-skjermen for å vise flere alternativer og funksjonalitet. Smarte utviklere vil utnytte dette for å lage applikasjoner som tilbyr bedre funksjonalitet på iPad som en skille faktor mot deres konkurranse.

Hva med iPadens muligheter og markedsføring?

IPad-en er ikke en bærbar PC-erstatning for forretningsbrukere eller en smarttelefonerstatning. Mens en forretningsbruker kanskje tar med seg iPad på, for eksempel, en langhelg i stedet for den bærbare datamaskinen, kommer de ikke til å gjøre mye skikkelig arbeid med den. Så snart brukeren drar med seg dokkingstasjonen, vil han ende opp med å bli lykkeligere med å ta med seg den bærbare datamaskinen.

I tillegg er iPad-en for stor til å erstatte smarttelefoner; du har ikke tenkt å ta det med på et møte bare for å se når neste avtale er, eller sjekke e-posten din mens du venter på kø for en hamburger.

IPad-en er virkelig rettet mot forbrukere, ikke som en primær enhet, men som en sekundær enhet. Du kan for eksempel ta den med på kjøkkenet for å se på en oppskrift og spille musikk mens du lager mat, eller se på et nettsted i kommersielle pauser mens du ser på TV. Det vil definitivt være en effektiv kjedsomhetsbuster for barn i baksetet på bilen på en lang kjøretur.

Hvordan utviklere kan utnytte iPad

Konklusjonen her er at hvis du vil utnytte iPad for å drive flere applikasjonsnedlastinger (både betalte og gratis), husk følgende punkter:

  • Forbrukerne er de viktigste brukerne.
  • Dette er ikke en bærbar PC eller en smarttelefonerstatning.
  • Underholdning er nøkkelen: apper for spill, multimedia og "tid bortkastet" vil være vellykket.
  • Dra nytte av den ekstra skjermen eiendommer, men sørg for å fornedre grasiøst på iPhone.
  • Den ekstra CPU-kraften kan aktivere nye typer apper.
  • Mangelen på multitasking gjør fortsatt visse klasser av apper betydelig mindre ønskelige.

Utviklere, hva er dine første inntrykk av iPad?

J.Ja

Avsløring av Justin's tilknytning til industrien: Justin James har en kontrakt med Spiceworks for å skrive produktkjøpsguider; han har en kontrakt med OpenAmplify, som eies av Hapax, for å skrive en serie blogger, opplæringsprogrammer og artikler; og han har en kontrakt med OutSystems om å skrive artikler, eksempelskode, etc.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

Få ukentlige utviklingstips i innboksen Hold utviklerferdighetene dine skarpe ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev for Web Developer, levert hver tirsdag. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com