Det som fikk deg hit, vil ikke komme deg dit

4 trinn for å holde et selskap nyskapende og strategisk Finn ut hvordan seniorledelse kan hjelpe et selskap å holde seg relevant i en verden i endring.

Hvis du var involvert i bedriftsverdenen eller forretningsrelatert akademia på begynnelsen av 2000-tallet, har du sannsynligvis lest Jim Collins seminalverk Good to Great . For de ukjente siterer Collins omfattende og møysommelig forskning som gjorde at teamet hans kunne identifisere 11 selskaper som gjorde spranget fra "godt" til "stort", og ble gitt som eksemplariske modeller for andre ledere å følge.

Mens egenskapene som Collins identifiserer som storhetsforbrytere ser ut til å ha stått tidens prøve, har listen over "store" selskaper absolutt ikke gjort det. Circuit City eksisterer ikke lenger. Fannie Mae ble kausjonert av den føderale regjeringen og fingret av mange som en nøkkelaktør i finanskrisen i 2008. Wells Fargo har blitt forkledd i skandale, og andre på listen som Pitney Bowes og Gillette ville lage få lister over "storheter" mindre enn to tiår senere. Årsakene til hvert enkelt selskaps kamp ville sikkert fylle flere bøker, men ett tema virker åpenbart: Storhet er absolutt ikke permanent.

Unngå den store fellen

Enten det er et av Collins '"flotte" selskaper, en idrettsutøver på toppen av sitt spill, eller en høytytende IT-butikk, kan omstendigheter og konkurrenter raskt omskrive spillereglene slik at det som gjorde hver enhet stor kan være nettopp gale verktøy for å opprettholde storhet. En sentral eiendel eller ferdighet som det tok flere tiår å bygge, pleie og utvikle kan bli omgjort til et ansvar over natten, og sette en leder i en veldig smertefull stilling når de bestemmer seg for å kaste noe til side der de personlig kan ha investert stort.

Denne eiendelen kan til og med være like grunnleggende som kulturen som leder kultiverte, en atferdsegenskap ved den personen, en personlig venn eller kollega, eller et system som er en kilde til stolthet og personlig "svette egenkapital" å ha implementert. Disse investeringene kan lett blinde oss for hvordan markedet endrer seg, eller hvordan selskapet vårt krever en ny måte å prestere oss på. Mens vi fokuserer på å opprettholde det som gjorde oss store, savner vi endringen i miljøet som omskriver det som kreves for å forbli stort.

Se på landskapet vs. beskytte slottet

Tenk på eiendelene og prosessene du har opprettet for å oppnå storhet som et metaforisk slott, som hver beskytter organisasjonen din mot uansett skam eller trusler som lurer utenfor murene. Disse veggene ser ut til å tilby uendelig sikkerhet og sikkerhet, og sannsynligvis tok det år å bygge; Imidlertid, hvis du bare fokuserer på veggene, kan du savne hæren som marsjerer mot veggene dine med høye stiger.

Å oppnå suksess kan føles som å ankomme et reisemål som gir en viss varighet og beskyttelse; den permanensen er imidlertid i beste fall en illusjon. En medvirkende årsak til de fleste organisasjoner og ledere som falt fra storhet manglet en nøkkeltrend eller endring i forretningslandskapet. Selv om du kanskje føler det primære formålet med din rolle er å bygge og opprettholde en funksjon i selskapet, er det viktig at du ser på det utviklende landskapet rundt deg, dobbelt så hvis organisasjonen har blitt vellykket.

For ofte gir suksess det en følelse av at det å gjøre enda en mindre endring er en trussel for den suksessen, og derfor for risikabelt. Hvis du befinner deg fjernt fra dagens trender innen teknologi, viktige strategiske retninger for selskapet ditt, eller hva konkurrenter og nærliggende næringer gjør, kan det hende du må fokusere på det bredere landskapet.

Unngå selvtilfredshet

Det er lett å bli selvtilfreds når du stadig blir fortalt at selskapet, teamet eller organisasjonen din er de beste i klassen. Når du synes du hører hvor fantastisk lederskapet, prestasjonen og teamet ditt er når hacklene dine skulle øke, og du bør studere det ytre miljøet. Organisasjoner og ledere på toppen av spillet kjemper stadig for å bli der, og i det øyeblikket du begynner å føle deg altfor komfortabel er det øyeblikket du enten har mistet synet hvor den brede bransjen eller organisasjonen er på vei, eller at du lykkelig seiler av gårde mot middelmådighet. I begge tilfeller er det på tide med en endring.

Det er menneskelig natur å føle at du har kommet når organisasjonen begynner å oppleve konsekvent suksess, og du kan forbli i den salige tilstanden for alltid. Dessverre kan det hende at strategien, taktikken og menneskene som har kommet deg ikke kan være i stand til å opprettholde denne staten eller hjelpe deg med å vokse til neste suksessnivå.

I stedet for å ta tid til å slappe av, er det en tid for tilbakeblikk, evaluering av organisasjonen din og det ytre miljøet og gjennomtenkt planlegging for hva du trenger å utvide og endre for å fortsette å lykkes og vokse.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com