Hva du kan forvente av blockchain i 2019

Hva er de største fordelene med blockchain? På Gartner-symposiet 2018 forklarte Gartners David Mahdi blockchain og potensielle bedriftsfordeler.

Blockchain-bransjen involverer et distribuert elektronisk betalingssystem, som bruker virtuell valuta (kjent som cryptocurrency) for å lette utførelsen av anonyme online transaksjoner. Dette innebærer en offentlig post, som inneholder detaljene om alle transaksjoner.

Dawn Song, administrerende direktør, Oasis Labs

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Jeg snakket med Dawn Song, administrerende direktør i Oasis Labs, en første databehandlingsplattform for cloud-datablad som bruker blockchain for å få tankene om hvor blockchain er på vei i 2019.

"Mens 2018 var fokusert på skalerbarhet, vil 2019 være året for privatliv, " sa Song. "Vi har sett et uheldig og konsistent mønster av misbruk, misbruk og angrep av sensitiv brukerinformasjon. Dette vil komme til et tipspunkt i 2019 der kundene begynner å 'stemme med dataene sine' og lete etter applikasjoner som ikke krenker deres personvern.

Hvordan blockchain vil forstyrre virksomheten (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

"Dette vil presse fremskritt innen teknikker for å bevare personvern for blockchain som vil innlede en ny epoke med første-personlige applikasjoner, og gi enestående gjennomsiktighet og kontroll for brukere og fremme utviklingen av nye datadrevne applikasjoner som setter brukerens personvern først."

Dr. Song uttalte at teknikker for å bevare personvern kombinert med blockchain kan muliggjøre nye desentraliserte applikasjoner som beskytter data, samtidig som brukerne får åpenhet og kontroll over hvordan data brukes. "Disse første personvern-applikasjonene vil bidra til å gjenopprette forbrukernes tillit som fremmer utviklingen av datadrevne applikasjoner, " sa hun.

Eksempler gitt av Dr. Song på slike teknikker inkluderte bevis på null kunnskap og homomorfisk kryptering, som så økt forskning og utviklingsaktivitet fra blockchain-samfunnet i 2018.

Imidlertid er disse teknikkene foreløpig ikke praktiske for generelle bruksområder på grunn av den langsomme måten de fungerer på, "som ofte spenner fra tusenvis til mer enn millioner ganger tregere enn naturlig utførelse, " sa hun.

Maskinvarebaserte tilnærminger

I stedet er Songs syn at maskinvarebaserte tilnærminger er en mer betydelig faktor, og at 2019 vil se økningen av disse teknikkene for sikker databehandling, inkludert maskinvarebasert akselerasjon av kryptografiske teknikker så vel som pålitelig maskinvare.

"Pålitelig maskinvare gir et sikkert utførelsesmiljø kalt en sikker enklave som tillater kjøring av kode i nesten innfødte hastigheter, mens du isolerer data og kode fra annen programvare som kjører på maskinen, inkludert operativsystemet, " sa hun. "Pålitelig maskinvare vil gjøre det mulig for et bredt spekter av nye applikasjoner på blockchain ved å la kompliserte arbeidsmengder utføre i skala mens du beskytter personvernet."

GDPR-initiativ

Videre mener Song personvernforskrifter vil bli en realitet og siterer EUs generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) som et eksempel på et initiativ som er ment å styrke forbrukernes personvern. "Denne trenden utvides til andre land og enkeltstater i USA. California Consumer Privacy Act er blant de strengeste beskyttelsene på statlig nivå, og krever at selskaper som samler inn brukerinformasjon skal bruke den på en ansvarlig måte og gi forbrukere åpenhet om databruk, " hun sa.

Andre spådommer Song som ble nevnt var bedriftsbedrifter som distribuerer blockchain i alvorlig målestokk, løftet om blockchain for å kobles fra hypen om cryptocurrency, og etter dataforbrudd som involverer tech-giganter som Facebook og Google, vil store dataselskaper se etter å ta i bruk personvernfokusert blockchain-teknologi til sikre data.

Matt Moravec, CTO, Thor

Jeg sjekket også inn med Matt Moravec, CTO, av Thor, en leverandør av betalings- og administrasjonsplattform for blockchain-drevne konsentrasjonsløsninger.

"Da blockchain-verdenen går tapt inn i 2019, er folk klar over at de fantastiske visjonene for 2017 og 2018 vi er litt foran planen, " sier Moravec, som tror neste år vil være mer fokusert på pragmatisme.

"Du kan fremdeles overføre penger billigere og lettere enn å bruke gamle systemer, spesielt over landegrensene, " fortsatte Moravec. "Forrige måned overførte Binance 680 millioner dollar, og det kostet dem bare 7 dollar å gjøre det. Dette har vært og vil forbli den mest tydelige verdien for teknologien. Det tar 15 minutter å sende penger herfra til Frankfurt på ETH, og du kan send så mye USD du vil. "

Blockchain reduserer ikke bare kostnadene for denne typen transaksjoner, men det forbedrer også hørbarheten. Moravac opplyser at det gjorde revisjoner hos Thor mye rimeligere og oversiktlig.

Digitale studiepoeng

En stor endring, Moravec mener at du vil begynne å se i 2019, er en spredning av digitale kreditter på blockchain.

"Bedrifter vil begynne å lagre flyselskapets poeng eller Starbucks-stjerner på blockchain, " sa han. "Hos Thor har vi et lignende system. Thor-kreditter gir deg rett til tjenester som er kjøpt på vår plattform til en billigere pris. En stor forskjell mellom dette og tidligere systemer med belønningspoeng er at du har reelt eierskap over dem. De er dine, du kan selge dem, eller bruke dem der du vil. "

Et annet realistisk sted å begynne å se blockchain-utvidelse er i en verden av videospill. "Spillere er veldig tilbøyelige til å bli med i bransjen - hvis de ikke allerede har gjort det - og de er mange av folkene som fremdeles holder seg rundt i plassen etter et grovt 2018, " sa Moravec.

"Tenk deg at du spiller World of Warcraft, men du kan lagre warlock-skjoldet ditt på en enhet du eier og handle det uansett hvor du vil. Hvis spillselskapet sier at en vare er sjelden, kan dette kravet bekreftes på blockchain. Systemet er åpent og gjennomsiktig. Det gir mulighet for en mer levende markedsplass for disse varene, og selv om virkningen virker liten, bør adopsjonsraten være høy, fortsatte han.

Det er definitivt en spennende tid i blockchain, som Moravec bemerket, "mye av fjorårets hype er i ferd med å falme, og nå må den virkelige verdien skinne gjennom."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com