Hva foretak trenger for å lære av forbrukerområdet

Dette innlegget er en del av en serie som er produsert av CBS Interactive og Blogworld, i forbindelse med sistnevntes NMX BusinessNext Social 2013 . Arrangementet vil inneholde noen av verdens ledende sosialt næringslivsarmaturer og påvirkere, som hver vil gi et nært blikk på hvordan verdens mest vellykkede virksomheter utnytter kraften i det sosiale, både i organisasjonen og ute.

I løpet av de siste fem brukerne har forbrukeropplevelsen blitt grunnleggende omdefinert. Berøringsskjermgrensesnitt, aktivitetsstrømmer, video og apper lastet ned fra appbutikker er nå en del av forbrukerens daglige opplevelse. Og nettbrett og smarttelefoner har vært de viktigste mulighetene for denne transformasjonen. Mens forbrukere drar fordel av revolusjonerende nye verktøy og tjenester, forblir bedriftsbrukere langt bak med pek-og-klikk og klipp ut og lim inn applikasjoner. CRM-systemer, ERP-applikasjoner og det meste av vår daglige programvare på jobb ser ut til å ha gått glipp av innovasjonstoget. Analystforskning viser også bare ensifret adopsjon for sosiale og samarbeidsverktøy i bedriften, mens e-post fortsatt er den mest brukte applikasjonen med 85% adopsjon. E-postvedlegg, introdusert for 20 år siden, er fremdeles den vanligste metoden som brukes for virksomhetssamarbeid.

Dette avviket skaper en enorm mulighet til å oppfinne brukeropplevelsen til bedriften. Den beste måten å gjøre det på kan være å lære fra forbrukerområdet. La oss ta en titt på noen av de mest populære forbrukerappene, hvordan de definerer brukeropplevelsen på nytt og prøver å anvende denne kunnskapen til bedriftsverdenen.

1. Informasjonsaggregering

20 millioner brukere leser sine nyheter og sosiale oppdateringer ved hjelp av Flipboard, det sosiale magasinet for nettbrett og telefoner. Flipboard samler informasjon fra flere kilder: dine Facebook-, Twitter-, LinkedIn-kontoer samt nyhetskilder og favorittmagasinene dine. Så i stedet for å navigere til et dusin nettsteder, kan du ganske enkelt vende det foretrukne innholdet ditt ved hjelp av Flipboard.

Hva betyr dette for bedriftsbrukere? Hva med å samle all virksomhetsinformasjon og levere den til ett samlet grensesnitt? I stedet for å veksle mellom flere applikasjoner, kan du tappe over for å få tilgang til informasjon fra flere systemer. Dette betyr ett sted å få oppdateringer fra bedriftens sosiale nettverk, delte dokumenter, CRM, HR og ERP-systemer. Alle disse hendelsene kan samles i en universell aktivitetsstrøm fra alle disse systemene.

2. Kontekstuell brukeropplevelse

Waze er også et flott forbrukerapplikasjon å lære. Waze er en sosial GPS-applikasjon som utnytter sine 30M brukere til å hjelpe deg å overliste trafikk. Waze utnytter konteksten til brukerne: plassering og hastighet for å identifisere trafikkork og foreslår deretter en alternativ bane til destinasjonen.

I bedriften er brukersammenheng arbeidsstedet ditt: hjemmekontoret, hovedkontoret eller veien, og den nåværende arbeidsenheten og forretningsaktiviteten din. Neste generasjons kontekstuell applikasjon vil tilby deg å konsultere dokumenter og e-postmeldinger som er relevante for ditt neste møte i kalenderen din, og vil tilpasse antall elementer til din nåværende hastighet og enhet. Hvis du satt fast i et trafikkork i NYC, ville du bare få de mest kritiske informasjonsstykkene for å være klar til møtet ditt, men hvis du arbeider fra hjemmeskrivebordet, vil du få en mer robust utsikt. Bedriftsbrukeropplevelsen må være kontekstuell for å levere riktig informasjon til rett tid.

3. Tilgang fra alle enheter

Dropbox har gjort dokumentdeling i skyen virkelig enkel og brukervennlig. Dropbox leverer en flott brukeropplevelse fra nettleser-, mobil-, Windows- eller MAC-stasjonære PC-er.

Enterprise-apper må også være tilgjengelige på alle formfaktorer: mobil, desktop og sky. Siden vi er den samme personen på kontoret og på veien, trenger vi en brukeropplevelse som er konsistent på tvers av alle forskjellige formfaktorer. Ikke nødvendigvis 'identisk' siden applikasjonen trenger å tilpasse seg formfaktoren, men "konsistent", slik at du ikke trenger å lære et annet grensesnitt.

Bunnlinjen

Fra disse tre populære forbrukerappene konkluderer vi med at neste generasjons brukeropplevelse for bedrifter må samles, kontekstuell og tilgjengelig fra mobil-, desktop- og skygrensesnitt.

Hvordan skal det produktet se ut? Ta en titt på figur A :

Figur A viser en universell aktivitetsstrøm som samler informasjon fra SharePoint, Salesforce.com, ERP og CRM-systemer. Med denne strømmen kan du få oppdateringer om hva som skjer i organisasjonen din fra skrivebordet, mobilenheten eller gjennom en nettleser på en internettkiosk. Fra dette tallet kan du se at Mary har avsluttet en avtale med BDSF. Hvis du klikker på Marias bilde, vil du se den sosiale profilen hennes som kommer fra Yammer, IBM Connections eller Microsoft SharePoint. Hvis du klikker på hyperkoblingen til BDSF-kontoen eller på koblingen med lukket mulighet, starter du på Salesforce.com og får tilgang til avtaleopplysningene. Du kan også se HR-hendelser fra HR-systemet; for eksempel ser du at Donna er blitt forfremmet. Når du kan klikke på den hendelsen, starter HR-systemet for å vise flere detaljer (forutsatt at du er autorisert til å se denne informasjonen). Legg merke til den universelle aktivitetsstrømmen er kontekstsensitiv, så du ser bare de viktigste hendelsene hvis du er på en iPhone, og du sitter fast i trafikken og knapt beveger deg. Hendelser relatert til ditt neste møte kan vises, siden det samlede systemet har innsett at du kjører til det møtet.

Så det er morgendagens brukeropplevelse: mobil, samlet og kontekstuell.

Yaacov Cohen er co-grunnlegger og sosial administrerende direktør for harmon.ie (tidligere kjent som Mainsoft) siden 1999. Han er en visjonær samarbeid, og tror på å holde det menneskelig. Teknologi må forbedre våre menneskelige interaksjoner, ikke konsumere dem. Yaacov og teamet hans har veltalende kombinert menneskelig interaksjon og teknologi med harmon.ie, som forvandler e-post til en samarbeidskonsoll.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com