Hva liker du egentlig med å være IT-entreprenør?

I turbulente tider velger flere IT-arbeidere å bli entreprenører - så hva er bra og dårlig med å gå frilans, spør silicon.coms Steve Ranger.

Jeg har alltid foretrukket begrepet 'frilans' fremfor 'entreprenør'. Kanskje det er fordi frilans, myntet av Sir Walter Scott i sitt ridderlige epos Ivanhoe for å beskrive middelalderske leiesoldater, høres frihjul og heltemodig, som at noen kviksotisk skaffer seg formuen.

Begrepet 'entreprenør' har jeg derimot alltid trodde høres ganske reduksjonistisk ut og gjengir noen til et stykke papir.

Men hva du enn kaller dem, antallet frilansere og entreprenører øker.

Tall frigitt av Kingston University og Professional Contractors Group (PCG) for National Freelancers Day - det er i dag - viser at antallet frilansere i Storbritannia nå utgjør 1, 56 millioner, eller omtrent en av 20 i den britiske arbeidsstyrken - et tall som er opp fra 1, 4 millioner tilbake i 2008.

Å være din egen sjef: Antallet frilansere og entreprenører øker i Storbritannia. Foto: Shutterstock

Fra fagdirektører på kortsiktige kontrakter til utviklere med etterspørsel ferdigheter, er freelance å være en attraktiv måte for mange teknikere å jobbe utenfor den normale arbeidsgiver-ansatt-ordningen - som vist av den betydelige delen av frilansere som beskriver seg selv som ledere ( 161.000) eller IT- og telekomarbeidere (93.000).

I følge PCGs administrerende direktør John Brazier har antallet frilansere i Storbritannia vist en jevn vekst i de siste turbulente tider, og bekrefter "en bred tro på at flere og mer dyktige og dyktige individer velger frilans som arbeid / livsstil valg, eller på grunn av økonomiske forhold ".

For meg har en av de største endringene innen IT det siste tiåret vært den økende kraften - og ofte lønnen - til entreprenøren. En slik økning er uunngåelig. En arbeidstaker med etterspurt kompetanse vil alltid bli fristet til å maksimere inntekten, mens selskaper kan dra nytte av å betale for dyre ferdigheter bare når de trenger dem.

Så fortell meg: hva er de gode - og de dårlige - aspektene ved å være frilanser som jobber i IT? Liker du å dyppe i en rekke forskjellige organisasjoner mens du fremdeles blir sett på for ingen? Eller savner du stabiliteten og samfunnet med å jobbe for ett selskap?

Og dere som er heltidsansatte, hvordan er det å jobbe med entreprenører? Hvordan påvirker det teamdynamikken? La meg få vite hva du synes ved å legge ut en kommentar nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com