Hva du skal gjøre etter at du har fått sparken

John P. Strelecky vet hvordan det er å bli permittert. Det skjedde med ham under den siste økonomiske krisen. Denne opplevelsen lanserte ham på en helt ny bane der han har inspirert millioner av mennesker til å leve livet på deres premisser. Han har blitt hedret sammen med Oprah Winfrey, Wayne Dyer og Deepak Chopra som en av de hundre mest inspirerende tankelederne innen ledelse og personlig utvikling.

John er forfatteren av den inspirerende bestselgeren nr. The Why Café, og han er snill nok til å tilby dette gjesteposten om hva du skal gjøre etter at du har fått sparken:

Du har kanskje sett det komme, eller det kan ha vært en stor overraskelse, men sannheten er fortsatt - å miste jobben var ikke ditt valg. Det som skjer videre, er. Du kan enten velte i elendighet og samle arbeidsledighet de neste 99 ukene, eller få sparken til det beste som noen gang har skjedd med deg.

Hvorfor det ikke er så ille

En fersk studie fant at bare 45 prosent av amerikanerne er fornøyd med sin nåværende jobb. Det var det laveste nivået som noen gang er registrert av Conference Board forskningsgruppe på mer enn 22 år med å studere problemet. Dessverre forklarer dette også hvorfor så mange mennesker samler inn arbeidsledighet. Det er ikke slik at jobbene ikke er der ute; det er at noen heller vil betale for ikke å gjøre noe, enn å gjøre noe de hater i 40 timer hver uke.

Hva nå

Hvis du befinner deg i de ni prosentene av amerikanerne som er arbeidsløse, fortvil ikke. Du kan fremdeles komme tilbake i spillet og faktisk få sparken til det beste som noen gang har skjedd med deg. Her er hva du skal gjøre nå:

  • Gjør noe du er glad i. De fleste mennesker er ikke klar over at i stedet for å bruke tid og penger på å bli fordypet i tingene de elsker, kan de få betalt for å bli fordypet i disse varene. Og det er tilfelle enten du vil jobbe i salg, kundeservice, regnskap, markedsføring eller noen annen stilling.
  • Akkurat som de gir prøver i matbutikken i håp om at du vil like det og komme tilbake for mer, må arbeidssøkere gjøre det samme. Finn måter å gi eksempler på verdien du kan ta med til stedet eller bransjen du vil jobbe i. Frivillig en halv dag, eller en dag per uke i bransjen du ønsker å jobbe. Skriv artikler om emnet, eller blogg om det. Gi, gi, gi. Og gir du nok verdi, vil noen gi deg tilbake i form av et jobbtilbud.
  • Det er utrolig hvor mange som synes å fylle ut en søknad eller sende inn en CV og følgebrev utgjør å søke på en jobb. Det er ikke nok lenger! Sett fokus på hvordan du kan forbedre selskapets bunnlinje. Hvis du søker på en jobb på $ 60 000 per år, må du ta minst 60, 001 dollar med gode ideer og resultater til bordet, eller det er ingen grunn til at noen vil ansette deg. Det er klart det skal være en hel haug mer enn bare den ene dollaren. Den verdien må gjenspeiles i det du sender til et selskap når du søker på jobb.
  • Hvis du ikke var fornøyd med den typen arbeid du utførte tidligere, vil ikke ta en jobb i det samme feltet oppfylle deg nå- eller i fremtiden !. Bruk denne nedetiden til å utsette deg for forskjellige situasjoner som vil hjelpe deg med å finne ut hva du har til hensikt. Frivillig, ryggsekk rundt om i verden, les bøker om temaer som interesserer deg. Gjør hva du kan gjøre for å oppleve nye ting, slik at når du velger din neste jobb, blir du sparket opp for å være der hver dag.

Bare du kan få det til å skje

Utdanningssystemet vårt er blakk, økonomien er stillestående, og arbeidsledigheten er fortsatt høy. Du har kanskje tatt klasser du ikke hadde omsorg for og lagt inn et felt som ikke oppfylte deg. Det er synd at det er slik ting er, men det er virkeligheten. Og akkurat nå har du et valg.

Hvis du er i de ni prosentene av menneskene som ikke jobber, er det på tide å finne ut hva du vil gjøre, finne en måte å gjøre det på og bringe tonnevis med verdi til bordet. Ingen kommer til unnsetning, så du må bygge ditt eget skip og ta kontroll over livet ditt.

Å permittere deg var deres valg. Det du gjør etter det, er ditt. Hvis du gjør det riktig, kan det å være arbeidsledig være det beste som noen gang har skjedd med deg. De valgte, nå velger du.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com