Hva CIOs trenger å vite om å komme i gang med blockchain

Hvordan forklare blockchain til foretakets beslutningstakere Jarrod Dicker, administrerende direktør po.et, deler beste praksis for å forklare sjefen din hvordan blockchain fungerer og hvorfor det betyr noe.

Blockchain har vært et av de travleste teknologiske ordene i 2018, med selskaper som krypterer for å finne ut hvilke brukssaker som faktisk gir mening for den distribuerte hovedteknologien.

I en paneldiskusjon på MIT Sloan CIO-symposiet 2018 diskuterte tre techeksperter løftet om blockchain, nåværende implementeringer og hvordan mainstream CIOs skal tilnærme seg teknologien.

"Blockchain kommer ikke til å erstatte eksisterende ting, den skal lage helt nye forretningsmodeller, " sier Prasanna Gopalakrishnan, konserndirektør og sjef for digital og informasjonssjef i Boston Private. "Vi må omfavne det og forstyrre det."

Boston Private bruker nå blockchain for å fjerne ineffektiviteter i systemet for enkeltpersoner med høy nettoverdi som vil låne penger, sa Gopalakrishnan. Dette innebærer ofte et meglerkontoer og en bankkonto, og pantsettelse av verdipapirer - en kompleks prosess som fremdeles innebar en papirsti som går frem og tilbake. Men nå kan banken bringe alle aktørene sammen ved hjelp av smart kontraktsteknologi og en open source blockchain-plattform.

"Vi som utlåner er hoveddelen av noden, og gir tillatelse for partene som er involvert i blockchain å si hva de kan eller ikke kan gjøre, " sa Gopalakrishnan. "Det er en stor fordel for sluttkunden. Målet er å skape en unik kundeopplevelse, og gjøre den til en friksjonsfri opplevelse."

En annen sak om økonomisk bruk av blockchain er å overføre midler, sa Peter Nichol, administrerende direktør i OROCA Innovations. Gjennomsnittlig kostnad for å sende overføringer globalt er 7% av det sendte beløpet, ifølge Verdensbanken. I noen områder er det tallet over 20%. I dag jobber oppstarter som Zendo for å takle dette problemet med blockchain og Bitcoin, sa Nichol.

Utenfor finans har blockchain et enormt løfte om bruk som identifikasjon for de milliarder pluss menneskene over hele verden som ikke har en bevist identitet - et prosjekt FN arbeider for tiden med, sa Atefeh Riazi, assisterende generalsekretær og sjef informasjonsteknologi offiser i FNs kontor for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Dette kan ha en rekke implikasjoner, inkludert muligheten til å bedre spore flyktninger og ofre for menneskehandel, og for å forhindre barneekteskap og arbeidskrenkelser.

"Det er sosiale konsekvenser av grunnleggende identitet, " sa Riazi. "Når du ikke har identitet, har du ikke en bankkonto eller noen økonomisk uavhengighet."

Millioner av identiteter er også blitt stjålet fra privat sektor og myndigheter i store hacks, sa Riazi. Blockchain kan bidra til å etablere tillit hos kunder og partnere, og selv med valg, for å sikre at de rette personene stemmer og stemmer bare en gang.

Mange av de beste sakene om bruk av blockchain er ennå ikke offentlig, sa Nichol. Han anbefalte at bedrifter samarbeider med sine jevnaldrende som jobber i rommet, som kan være villige til å dele privat.

Fastsette en brukssak

Ikke alle brukssaker krever en blockchain, sa Gopalakrishnan. CIOs må avgjøre om blockchain kan tilføre verdi til saken, og i så fall må de få kjøp fra forretningspartnere. "Dette betyr tydelig å artikulere og forstå forretningsproblemet du prøver å løse, og deretter koble prikkene til forretningsresultater og verdier du vil bringe, " sa Gopalakrishnan.

Fordi så mange partier er involvert i en blockchain, må du demonstrere verdien for hver enkelt, sa Gopalakrishnan. "Med mindre alle sammen samarbeider i dette økosystemet, vil det ikke være en gyldig brukssak, og du vil ikke innse verdien, " la hun til.

Bedrifter kan tenke på de forskjellige aspektene ved blockchain, og bestemme først hvor de ikke vil fokusere, sa Nichol. Disse inkluderer tilgangssenter for teknologi, applikasjonsstack, eiendomsregistreteknologi og klassisk cryptocurrency, la han til.

"Blockchain vil ikke gjøre mange ting, " sa Nichol. "Det er nyttig å flytte CIOs fra 'det vil løse alle problemene mine og forandre virksomheten og endre kulturen' - det kan ikke skje. Det kan bli påvirket, men det vil ikke endre seg fundamentalt."

Når det gjelder å komme i gang, tilbyr skyplattformer som Microsoft Azure Blockchain as a Service, sa Gopalakrishnan. Det er også mange åpne kildekode, private blockchains. Du kan bestemme hva som passer din brukssak, og deretter laste ned plattformen til serverne dine og begynne å eksperimentere, la hun til.

"Du trenger ikke å bygge en blockchain-plattform, bare kjør en, " sa Gopalakrishnan. "Det er en reise, ikke en RFP du gjør på et produktutvalg. Du må eksperimentere med det og lære sammen med veien for å ende opp med det som er fornuftig for din brukssak."

Det er ennå ikke mer produksjonsklare applikasjoner på grunn av klassisk risiko / belønning, sa Nichol. "Som CIO må du gi dette til styret, og det er en tøff sak, fordi du må forklare og utdanne deg om teknologien, " la han til. "Noen mennesker kan ikke forstå det helt."

Og i mange organisasjoner eksisterer ikke ekspertisen rundt blockchain ennå, sa Riazi. Dette bør imidlertid ikke avskrekke CIOs, sa Gopalakrishnan.

"Blockchain er noen ganger et vanskelig konsept å forklare et team, " sa Gopalakrishnan. "Ikke bli skremt av det. Prøv det, og mislykk raskt. Det kommer til å forstyrre enhver bransje uansett hva, så det er veldig viktig at du starter nå, ellers blir du igjen."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com