Nettplattform Dot Org: Hvordan du kan bidra

Et fellesskap av utviklere på tvers av plattformer, merkevarer og nettlesere, bidrar til Web Platform.org-prosjektet der alle kan bidra. Webplattformen er en samling av forvaltere fra forskjellige fagområder, som nylig ble annonsert av W3C for å samarbeide om et nytt samfunnsdrevet nettsted som er dedikert til å bli en omfattende og autoritativ kilde for dokumentasjon for webutviklere. Dets fangfrase, "Din web, dokumentert!", Oppsummerer deres oppdrag.

W3C kunngjorde nettplattformen 8. oktober som et samarbeid mellom Adobe, Apple, Facebook, Google, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia, Opera, og selve W3C som en enkelt ressurs for nåværende, tverrleser, tverrplattform, og dokumentasjon på tvers av enheter for beste kodingspraksis, inkludert følgende:

 • Hvordan bruke hver funksjon i Open Web Platform, med syntaks og eksempler;
 • Interoperabiliteten til forskjellige teknologier på tvers av plattformer og enheter;
 • Standardiseringsstatusen til hver teknologispesifikasjon;
 • Funksjonenes stabilitet og implementeringsstatus.

Dokumentasjonen

I følge W3C kan hvem som helst bidra med innhold til Web Platform Docs (WPD). Organisasjonene ovenfor - samlet kjent som de forvaltere - har lansert den nye siden med innledende dokumenter som bidro som råstoff for at samfunnet skal forme. W3C vil fungere som stedets leverandør, og når Open Web Platform utvikler seg, vil hele samfunnet, inkludert de originale forvalterne og nye forvaltere, bidra til å opprettholde og forbedre innholdet. Alt materiale på nettstedet vil være fritt tilgjengelig og lisensiert for å fremme deling og gjenbruk.

WPD har som mål å bli en omfattende og autoritativ kilde for dokumentutvikling for webutviklere, inkludert temaer som tilgjengelighet, konsepter, CSS, HTML, JavaScript og SVG. De tilbyr også et utgangspunkt for nybegynnere nettutviklere, som inkluderer et sett med artikler for komplette nybegynnere å jobbe gjennom i selvtillit, og bygge opp sine essensielle ferdigheter i begynnelsen av reisen til å bli webdesigner eller utvikler.

Webplattformen "Hot Theme" -listen inkluderer også:

 • Lerret
 • WebGL
 • Transforms
 • video
 • Audio
 • animasjoner
 • Mediesøk
 • IndexedDB
 • File API

Hvordan bidra?

Hvis du er interessert i å bidra til WPD, bør du registrere deg først og deretter bekrefte e-postadressen din. WPD: Komme i gang-guiden er det beste alternativet for å bli vant til bidragsoppgavene. Bidragsoppgaver kan være alt fra fem minutter til en halv time, til en halv dag.

Flytskjemaet i figur B viser trinnene for å bidra med innhold til WPD:

5-minutters oppgaver

Fem minutters oppgaver inkluderer å korrigere grammatikk og stavefeil, fylle ut manglende informasjon, gjennomgå partisk innhold og sette passende flagg, blant andre.

Halvtimes oppgaver

Disse spenner fra å gi nye eksempler, til å slå sammen dupliserte artikler, til å fylle ut stubber og rydde opp importert innhold - og mer.

Halvdagers oppgaver

Selvfølgelig er disse mer detaljerte og inkluderer sammenslåing av artikler, deling av artikler, skriving av nye artikler, forslag til nye emner, forbedring av intern dokumentasjon og mer.

Andre ressurser

I tillegg til dokumentasjonen som er hovedhensikten med Web Platform.org, har den også et forum som inkluderer nylige spørsmål og svar, en blogg med nylige artikler om fremdriften på nettstedet, en chat-seksjon som bruker IRC-klienten, og tutorials som gir praktiske leksjoner om implementering av webteknologi.

Og for dere webgrafiske utviklere, i et forsøk på å "holde kontakten" de har foreslått å blande logoen sin og koble tilbake til siden deres. Webplattformens grafiske logo er lisensiert under en Creative Commons-attribusjonslisens, CC-BY 3.0 Unported, og den uporned grafikken er tilgjengelig for samfunnet for gjenbruk og remixing.

Mens nettstedet til plattformen er i "Alpha" på grunn av de tidlige stadiene, eksisterer det allerede en betydelig mengde innhold, og det vil være interessant å se hvordan det utvikler seg når de ønsker bidrag og stoff velkommen fra nettutviklerfellesskapet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com