Vil du ha en CIO-rolle? Her er de beste ferdighetene du trenger og hvordan du kommer dit

Hvorfor digital transformasjon skaper mulighet for CIOs Michael Krigsman, vert for CXOTalk, snakket med TechRepublic om CIOs skiftende rolle.

Tarun Inuganti, en partner i Spencer Stuart, har tilbrakt rundt 20 år i rekruttering av ledere og han har hørt om "CIOs død" hvert eneste år. Men 2018 er et av de beste årene å være i IT-ledelse han noensinne har sett.

På en breakout-sesjon under VMworld-konferansen 2018 i Las Vegas, ble Inuganti med VMware CIO Bask Iyer på scenen for å diskutere toppferdighetene til dagens CIO-er og hvordan ledere kan forbedre sin tilnærming til karriereledelse. I løpet av de siste tre til fire årene, sa Inuganti, har teknologien blitt mer tilgjengelig og har hatt en mer direkte innvirkning på virksomheten, noe som er bra for folk innen IT.

Forretningsferdigheter, inkludert evnen til å kommunisere, utdanne, fortelle historier og evangelisere er standard på tvers av C-suiten, og nødvendige for alle CIO-er. Men tekniske ferdigheter går mer i høysetet.

"Vi trenger noen litt mer tekniske enn de pleide å være tidligere, " sa Inuganti.

Selv om tekniske ferdigheter er mer kritiske, betyr det ikke nødvendigvis at ledergrupper leter etter en tidligere programmerer eller nettverksingeniør for å fylle sin CIO-rolle. En CIO må sette pris på balansen mellom hypen / løftet om nye teknologier og virkeligheten i virksomheten, sa Inuganti.

Til tross for behovet for tekniske ferdigheter, krever et dypt inn i ledelse på CIO-nivå en dyp forståelse av virksomheten. CIO-kandidater må forstå beregningene som driver virksomheten, hva konkurrenter gjør og mer, sa Inuganti. Markedet har tidligere gått for langt til forretningssiden av ting, men med veksten av sky, big data, kunstig intelligens (AI) og andre teknologier krever det mer tekniske ferdigheter.

Når det gjelder hvilke ferdigheter som for øyeblikket er varme, var data alltid der, sa Inuganti, men ferdighetene rundt dataanalyse vokser i ønskelighet for CIO-er. Han sa at det er den hotteste varen i markedet i dag, basert på hva han har sett med utøvende søk.

Skiftet til å flytte engineering tilbake til huset gjør at kunnskap om ingeniørarbeid og utvikling også er kritisk. Sikkerhet er også et ferdighetssett for tabeller, sa Inuganti, sammen med grunnleggende IT-kunnskaper. AI, maskinlæring og sky er viktig, men det er ikke et stort behov for ledere i det rommet, bemerket Inuganti.

For å komme på radaren til en utøvende rekrutterer, kan du utvikle gode mentorer og oppsøke snakkengasjementer, men de fleste utøvende rekrutterere har sine kontaktpersoner de når ut til når de starter et søk. Inuganti sa at 80% av mulighetene vil bli funnet gjennom ditt personlige nettverk. Bare 20% av utøvende søk blir gjort gjennom utøvende rekrutteringsfirmaer, sa Inuganti, så sørg for at du opprettholder og utnytter ditt eget personlige nettverk.

Gjennomsnittlig CIO-funksjonstid var to til tre år i lang tid, men gjennomsnittlig funksjonstid er nå omtrent fire og et halvt år. Fra et karrierehåndteringsperspektiv sa Inuganti at han vil anbefale å holde minst fire eller fem år år i en lederrolle. Hvis du blir færre enn fire år, lærer du kanskje ikke nok fra den posisjonen til å hjelpe deg med å vokse som leder. Hvis du holder deg for lenge, vil bekymringen imidlertid være om du kan navigere i andre forretningskulturer eller ikke.

Det andre viktige aspektet er timing - når er et godt tidspunkt å se etter en ny CIO-rolle? Ifølge Inuganti er det nesten for sent å ringe en rekrutterer når du begynner å lete etter en jobb. Tenk i stedet når det gjelder karriereledelse. Hvert halvår anbefaler han å legge en halv time på kalenderen for å oppdatere CVen. Betrakt det som en personlig innsjekking for å huske hva du har oppnådd i løpet av den tiden.

For VPs som ønsker å være CIO-er, sa Inuganti at en CIO er atskilt fra en VP av hans eller hennes evne til å levere visjonen sin og kommunisere hvordan de leverer verdi til virksomheten. Når det er sagt, er det viktig å huske at du kan være et virkningsfullt medlem av teamet og levere verdi uten å være CIO. Det er mange andre muligheter for å lede godt innen teknologi som også kan vurderes.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com