VMwares Maritz: Skyen handler egentlig om automatisering

VMware-administrerende direktør Paul Maritz ble satt på stedet mellom et par Gartner-analytikere tirsdag kveld på Gartner Symposium 2011, og i en times spørsmål og svar-sesjon nevnte han knapt ordet "virtualisering", selv om VMware fortsatt er den løpende lederen i server virtualisering med 76% markedsandel, ifølge Gartner. Maritz gjorde det klart at kundene ikke er interessert i virtualisering mer, men er interessert i å bruke virtualisering for å få IT-infrastrukturen til å forsvinne og la dem fokusere på applikasjoner med høyere verdi.

"Kunder er ute etter å få infrastruktur til å forsvinne, " sa Maritz. "Infrastruktur er et middel til slutt."

Selvfølgelig kan VMwares virtualiseringsløsning hjelpe det med å gjøre ledelsen av servere om til en programvareoppgave. Men, Maritz mener selskapet er klar til å ta virtualisering et skritt videre ved å utvikle seg til automatisering.

"Vi tror det virkelige spillet her ikke er ledelse, men automatisering, " sa han.

Konkurranse med Microsoft

Til tross for sin dominerende posisjon i markedet, sa Gartner-analytikeren Yvonne Genovese at VMware blir utfordret ovenfra av Microsoft og nedenfra av Citrix (med open source Xen). For tre år siden regnet jeg med at VMware var i ferd med å bli utslettet av Microsoft, men selskapet har fortsatt å dominere virtualiseringsmarkedet ved å innovere nok til å beholde sine nåværende kunder og fremdeles forbli standard virtualiseringsløsning for de fleste nye kunder.

Folk fortsetter å spå at Microsoft etter hvert vil overmanne VMware siden det ganske enkelt har gjort virtualisering til en integrert del av sin større serverinfrastrukturstabel. Fra det perspektivet gir Microsoft i hovedsak bort virtualiseringsprogramvaren gratis

"Ingenting er virkelig gratis i denne verden, " sa Maritz raskt. "Vi har også en gratis hypervisor ... Ingen av oss selger virkelig hypervisorer lenger. Vi selger automatisering og effektivitet."

Det er også interessant å merke seg at virtualisering ble opprettet for å håndtere serverspredningen på 1990-tallet, som Maritz var med på å opprette da han jobbet på serverdivisjonen hos Microsoft den gang. Det er ironisk at han nå hjelper til med å fikse problemet på VMware.

Innlåsingsproblemet

En av de største klagene fra VMware-kunder er at den ikke er kompatibel med andre hypervisorer slik konkurrentene Microsoft og Citrix er, og at kundene i en grad "blir låst fast" i VMware-løsningen sin.

VMware har selvfølgelig ingen motivasjon til å åpne seg siden den har en så overordentlig markedsandel. Det har alt å tape og veldig lite å vinne - selv om det irriterer noen kunder.

Maritz fremførte det ganske selvbetjenende argumentet om at kunder ikke vil ha hypervisor-kompatibilitet, men vil ha applikasjonskompatibilitet på tvers av stabelen. Han sa: "Det er på applikasjonsnivå som vi tror det må være valg ... Det er der virksomhetsverdien er påløpt."

Han sa at han ikke tror vi trenger å bekymre oss for at vi "kommer til å gå tilbake til de dårlige aspektene ved hovedrammen", for eksempel et svært vertikalt integrert miljø der applikasjonen din bare kjøres på en bestemt IBM-hovedramme, for eksempel. Han ser oss flytte inn i en IT-verden der det vil være tre store områder - infrastruktur, applikasjoner og sluttbruker-databehandling - og kunder vil kunne velge forskjellige leverandører blant de tre og ikke vil bli bundet til en enkelt en .

"Vi tror ikke vi vil være den eneste leverandøren av infrastruktur, " la han til.

Skyen

Når det gjaldt cloud computing, snakket Maritz fremdeles om automatisering. "Det er det hele denne skyssingen handler om, " sa han. "Det handler om automatisering på de lavere nivåene av stabelen."

"Hvis du ser på hva som skjer i disse store skyene - Google, Amazon - bruker de ikke administrasjon. De bruker automatisering."

Gartner-analytikeren Genovese la til, "Vi tror skyføtthet begynner å komme i gang." (se artikkelen min De 10 stigende tech-trendene i 2012, der Gartner nedgraderte skyen fra nr. 1 i fjor til nr. 10 i år)

enheter

Maritz kommenterte at vi "går fra enhetssentrisk verden til en informasjonssentrisk verden", og at han "satser på et heterogent enhetsbasseng" som får tilgang til disse dataene. Med andre ord, det handler ikke bare om Microsoft Windows-stasjonære maskiner. Det kommer i økende grad til å handle om mobile enheter og mange forskjellige klientplattformer.

Han berørte også forbrukerbruk og ansatte tok med seg egne enheter og bemerket at enterprise IT fremdeles vil bli holdt ansvarlig for sikker levering av informasjon på enheter som de ikke eier eller kontrollerer. Det er der VMwares VDI og desktop virtualisering kan hjelpe i noen tilfeller.

Hva blir det neste

Mens VMware eier 76% av servervirtualiseringsmarkedet, mener Gartner at markedet bare er gjennomtrengt 40%, så det er mye vekst

"Når du kommer til 50% penetrasjons -punktet, har du gjort alle de enkle tingene, " sa Maritz. Det betyr at det er på tide å virtualisere oppdragskritiske ting som databaser og forretningsapper.

"Vi ønsker uten tvil å bli en av de ledende IT-leverandørene i skyen."

Avsluttende ord

"Folk vil ut av infrastrukturen, " sa Maritz. "De vil ta den av tallerkenen. Det kommer ikke til å skje over natten." Men han er overbevist om at virtualisering med automatiserte evner baket vil spille en stor rolle i å få det til.

Og til tross for sin tøffe tone når han snakket om virtualisering direkte, la han til at "det fortsatt er veldig reelle og uløste problemer i datasenteret" som VMware er godt posisjonert for å hjelpe til med å løse.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com