Virgin Galactic avdekker SpaceShipTwo, verdens første bemannede kommersielle romskip

Dette er et gjestepost fra Andrew J. Nusca, assisterende redaktør for TechRepublics søstersider ZDNet og SmartPlanet. Dette innlegget dukket opprinnelig på SmartPlanet.

Virgin Galactic- grunnleggeren Sir Richard Branson og SpaceshipOne-designer Burt Rutan mandag avslørte SpaceShipTwo, verdens første bemannede kommersielle romskip.

Sammen med SS2s moderskip, VMS Eve (eller "WhiteKnightTwo"), er romskipet ment å starte den kommersielle romturismebransjen, og vil tilby daglige flyvninger fra selskapets Spaceport America i New Mexico.

"Dette er virkelig en betydelig dag, " sa Branson i forberedte merknader. "Teamet har skapt ikke bare en verden først, men også et kunstverk."

Byggingen av romfartøyet begynte i 2007. Det henter kunnskapen fra utviklingen av SpaceShipOne og dens vellykkede flyvninger i 2004, som vant Ansari X-Prize for å fullføre verdens første bemannede private romflyvninger.

SpaceShipTwo vil være et helt nytt kjøretøy som er i stand til å frakte opp til seks passasjerastronauter og opptil to pilotastronauter ut i verdensrommet på en underflyvning.

Både SS2 og moderskipet bruker karbonkomposittmaterialer for drivstoffeffektivitet. WhiteKnightTwo-moderskipet drives av fire Pratt- og Whitney PW308A-motorer, noen av de mosteitive kommersielle jetmotorene som er tilgjengelige, og SS2-romskipet vil bli drevet av en hybrid rakettmotor som for tiden er under utvikling.

Den doble flykroppen og den sentrale nyttelastkonfigurasjonen gir enkel tilgang til WK2 og til romskipet for passasjerer og mannskap; designen hjelper også driftseffektivitet og behandlingstid. Mødreskipet har nå også fullført et år med streng og vellykket flyttetesting i første fase før dagens vedlegg av SS2.

Et omfattende testflyging-program av SS2 forventes å begynne "innen kort tid."

WhiteKnightTwo-moderskipet forventes å frakte SS2-romfartøyet til over 50.000 fot, eller 16 kilometer, før det faller SS2, som deretter vil bruke en rakettmotor for å skyte ut i verdensrommet fra den høyden.

Guvernør Arnold Schwarzenegger i California og guvernør Bill Richardson i New Mexico forventes å døpe SS2 med navnet "Virgin Space Ship Enterprise."

Virgin Galactic sier at 12 500 arbeidsplasser er skapt av nye romfartselskaper, og Virgin Galactic-prosjektet alene har rundt 600 personer som jobber med aktiviteter relatert til prosjektet. Selskapet regner med at antallet vil stige til 1100 arbeidsplasser i løpet av toppen av byggefasen i romhavnen og gjennom innføringen av kommersielle romkjøretøyer i vanlig astronautetjeneste.

Se flere bilder av SS2 og WK2 på Virgin's hjemmeside og i CNET News gallery.

Følg Virgin Galactic på Twitter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com