Bruk wview til å overvåke været på din egen værstasjon

Dette innlegget gir en introduksjon til programvaren kalt wview . Wview er programvare for værstasjoner som lar deg lese data fra et bredt utvalg av værstasjoner. Den produserer grafer, kan gi deg et øyeblikksbilde av almanakk, og du kan også bruke det til å skyve data til eksterne nettsteder som vær underjordisk (www.wunderground.com). Og det koster ingenting; den er tilgjengelig fra sourceforge.net eller på www.wviewweather.com. Dette innlegget vil se mer på å bruke GUI til å sette opp arbeidsstasjonen, og bruke loggfilene for å sjekke om programvaren fungerer.

Forutsatt at du har en værstasjon, vil du installere programvaren. Hjemmesiden til www.wviewweather.com beskriver trinnene du vil følge, avhengig av Linux-distribusjonen din. Når du er ferdig med å installere, gjelder det å konfigurere programvaren.

Konfigurering av programvaren kan gjøres enten ved å kjøre et skript kalt wviewconfig (du må være superbruker for å kjøre dette) eller ved å bruke en nettleser. For kortfattet vis, vil dette innlegget vise konfigurasjon ved bruk av nettleseren. CLI-alternativet er praktisk, men det kan ta litt tid. GUI kan startes ved å åpne en nettleser og deretter skrive inn http: /localhost/wviewmgmt/login.php. Administratorpåloggingen kommer opp (som vist i figur A) .

Figur A

Oppsettet via nettleseren handler om å velge værstasjonen du har fra rullegardinlisten. I dette tilfellet er værstasjonen en Oregon Scientific WMR-100 (som vist i figur B ).

Figur B

Klikk på bilder for å forstørre.
På denne siden kan du også stille sensorens polling-intervall. Her er den satt til hvert 30. sekund. En merknad her: i- knappene ved siden av hver innstilling kan hjelpe deg med å bestemme hvilke parametere du skal bruke. Figur C setter opp generasjon av HTML-filer. Vanligvis setter du dette til ett minutt.

Figur C

Fra GUI-grensesnittet kan du se at wview er ganske enkelt å konfigurere. Ett advarsel: Jeg synes det er bedre å bruke skriptet /etc/init.d/wview med stop and start- alternativer enn GUI-metoden. Årsaken til dette er tid. Å starte og stoppe fra kommandolinjen er raskere. Du kan fremdeles se tilstanden til daemonen via GUI. Opptilstanden til wview-dæmonene (for eksempel) er vist i figur D.

Figur D

Når du har konfigurert wview, vil programvaren begynne å komme med innspill fra værstasjonen. Min preferanse er å ta en titt på loggfilene når du starter wview . Wview skriver til loggfilen / var / log / syslog . Du kan kjøre en hale -f / var / log / syslog for å se hva som skjer. Figur E er et utdrag av det du ser når wview starter opp. Fra utgangen fra syslog kan du se at demonen søker etter en pakke fra hver sensor. Hvis en av sensorene dine ikke fungerer, vil ikke wview starte opp. den trenger at alle sensorer skal fungere. Hvis du har en defekt sensor, er det best å ikke ta den med på listen over sensorer.

Figur E

Når oppstarten er fullført, produserer wview html-diagrammer som figur F ; dette viser dagens forhold.

Figur F

Andre interessante områder er almanakken, som viser statistikk for dagen, måneden og året. Du kan også produsere en tekstvisning av dataene som vist i figur G.

Figur G

Det er wview; et eksempel på gratis programvare som er like god som kommersiell programvare på markedet. Det er veldig konfigurerbart, og kan gi deg nok værstatistikk til å holde deg opptatt i ganske lang tid.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com