Bruk Wrike for prosjektsamarbeid med tredjeparter

Wrike, en prosjektledelsesplattform Software-as-a-Service, gjør det mulig for organisasjoner å åpne opp Wrike-arbeidsområdene sine for tredjepartspartnere for samarbeid om felles prosjekter ved å legge til eksterne brukere eller gjennom selektiv datadeling mellom to Wrike-kontoer. Disse samarbeidsalternativene er ideelle for organisasjoner som ofte er avhengige av frilansere, entreprenører og partnere for å utføre spesialiserte prosjektoppgaver eller for å forfølge felles forretningsforetak.

Legger til en ekstern bruker

Wrikes eksterne brukerrolle ville være mitt valg når jeg samarbeider med tredjeparter, fordi den er ren og enkel å bruke. Du gir en ekstern bruker med samme evner som dine interne brukere. Imidlertid har eksterne brukere noen begrensninger:

 • Eksterne brukere kan bare se kontaktene til de andre brukerne i mappen (e) du deler med dem;
 • Eksterne brukere kan ikke gi tilgang til mapper og oppgaver til andre mennesker; og
 • Bare Wrike-administratoren din kan invitere flere eksterne brukere til å dele en mappe.

Å gi en ekstern brukerrolle til en frilanser, entreprenør eller forretningspartner bør være en del av prosjektets avsparkprosess (bare en Wrike-bruker med administrative rettigheter kan legge til en ekstern bruker). Mens Wrike gjør en utmerket jobb med å samle sikker tilgang til eksterne brukere, vil du fortsatt ikke at eksterne brukerkontoer skal flyte der ute etter fullført prosjekt, så husk å tilbakekalle tilgangen når arbeidet er fullført.

Følg disse trinnene for å legge til en ekstern bruker:

 1. Klikk navnet ditt øverst til høyre.
 2. Klikk på Legg til brukere.
 3. Klikk på Opprett ny bruker. En annen Wrike User Management-side vises ( figur A ).
 4. Skriv inn navnet på den eksterne brukeren i feltet Navn.
 5. Angi den eksterne brukerens e-postadresse i E-post-feltet.
 6. Klikk på Inviter bruker.

Wrike vil sende en e-postinvitasjon til brukeren med instruksjoner om hvordan du logger inn på Wrike-prosjektets arbeidsområde. Hvis den eksterne brukeren har en eksisterende Wrike-profil, vises prosjektet du deler på kontoen deres og er tilgjengelig gjennom eksisterende arbeidsområder.

Figur A

Inviter brukere utenfor domenet ditt (Se et forstørret bilde av dette bildet.)

Legger til en samarbeidspartner

Med Wrike kan du også legge til en samarbeidspartner fra en ekstern organisasjon til prosjektet ditt. En samarbeidspartner kan se kontaktene med andre Wrike-brukere de deler mapper og oppgaver med, kommentere oppgaver og merke dem som fullførte, og laste opp og laste ned filer.

Følg disse trinnene for å legge til en samarbeidspartner:

 1. Utfør trinn 1-5 i forrige avsnitt.
 2. Klikk på Inviter samarbeidspartner.

Wrike vil sende en e-postinvitasjon til brukeren med instruksjoner om hvordan du logger på Wrike-prosjektet ditt og med privilegiene de får som samarbeidspartner.

Selektiv datadeling i Wrike

Wrike bruker en funksjon som heter selektiv datadeling for å dele prosjekter med kunder, entreprenører, samarbeidspartnere og frilansere. Dette er samarbeid på tvers av kontoer, der to organisasjoner knytter sammen Wrike-kontoene sine.

Mens Wrike liker å beholde dette samarbeidet "hele familien", er selektiv datadeling ikke en førsteklasses funksjon. Selv om begge organisasjonene ikke er aktuelle Wrike-kunder, kan du fortsatt bruke selektiv datadeling mellom en betalt og gratis Wrike-konto om nødvendig.

Få tilgang til flere kontoer fra ett Wrike arbeidsområde

Wrike fremmer tilgang til flere kontoer gjennom en enkelt pålogging som en av de største fordelene. Den spiller inn i konseptet et arbeidsområde som et sentralt prosjektknutepunkt, som en organisasjon kan bruke når de samarbeider med partnere eller henter inn entreprenører for å styrke et eget prosjektgruppe.

I mapperuten kan du se hvilken konto hver gruppe av mapper tilhører og enkelt bytte mellom dem. Kontonavnet er angitt av kontoadministratoren.

Wrike gjør det mulig for brukere å ha forskjellige roller på tvers av flere kontoer. Wrike behandler en konto som en ekte organisasjon, slik at hvert selskap vil ha en Wrike-konto. Slik kan det fungere for samarbeidspartnere mellom to organisasjoner:

 • Bruker har full tilgang til Wrike-kontoen for sin organisasjon, som vi vil kalle organisasjon A.
 • Den samme brukeren er satt opp som en samarbeidspartner i kontoen for organisasjon B, slik at de kan se og diskutere oppgaver på fellesprosjektet organisasjon A og organisasjon B.

Fordi en konto er en egen organisasjon, lar Wrike ikke samarbeidspartnere flytte oppgaver og mapper mellom separate kontoer. Aktivitetsstrømmen påtar seg imidlertid en større rolle, fordi den viser endringer fra alle kontoer som er involvert i et felles prosjekt. Det samme er tilfelle for dashbordet og rapportene.

Denne metoden krever at minst en av organisasjonene har litt Wrike-opplevelse, i motsetning til å legge til eksterne brukere og samarbeidspartnere, noe til og med en nybegynner Wrike-bruker med administrative rettigheter kan gjøre med noen få klikk.

Konklusjon

Å åpne Wrike for tredjeparter som jobber med prosjektet ditt gjennom selektiv datadeling eller legge til eksterne brukere eller samarbeidspartnere, sikrer sikkerhet og en jevn arbeidsflyt over prosjektkommunikasjonen og samarbeidet.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com