Bruk denne lette WAMP-serveren til å tjene innhold på en Windows-maskin

Jeg leter alltid etter måter å gjøre Windows mer fleksibelt og brukervennlig; noen ganger er metodene på skrivebordet, og noen ganger strekker de seg langt utover standardbruk. Men hvor brukervennlig kan du lage Windows? Hva med en WAMP-server som er gratis, lett, fleksibel og raskt kan flyttes fra maskin til maskin? Uniform Server passer til beskrivelsen. I tillegg har Uniform Server:

 • Omfattende sikkerhet
 • Apache
 • MySQL
 • PHP
 • Mobilitet
 • Hyppige oppdateringer
 • Massevis av konfigurasjoner
 • Tømmerstokker
 • Brukerstøtte

La oss få Uniform Server opp og kjører og serverer innhold på en Windows 7-maskin.

Installasjon

Det er virkelig ingen installasjon for Uniform Server. Du laster ned .zip-filen og pakker den ut i en katalog eller en ekstern stasjon. Deretter åpner du Utforsker og navigerer til UniServer-mappen, hvor du finner et antall undermapper og tre filer kalt Hjelp, Start_as_program, Start_as_service. Hvis du starter som et program, stopper webserveren når du lukker applikasjonen. Hvis du starter som en tjeneste, vil serveren / serverne kjøre i bakgrunnen.

Dobbeltklikk på filen Start_as_program for å starte serveren. (Når du vet at det fungerer som det skal, kan du starte det som en tjeneste senere.) Du blir bedt om å endre MySQL-passordet. Du kan velge å ikke gjøre dette for testformål. Hvis du publiserer et nettsted som du får tilgang til utenfor testnettverket, bør du definitivt endre passordet.

Gå utover spørsmål om MySQL-passord, så vil du være i hovedvinduet Uniform ( figur A ). Figur A

Fra dette vinduet kan du komme til nesten alle konfigurasjoner du trenger og mer.
Du skal se at i det minste har Apache startet. Hvis det er problemer, kan de være med standardportene. Hvis du tror at standardportene er i bruk på maskinen, kan du endre dem ved å klikke på Serverkonfigurasjon. Dette vil åpne et nytt vindu, der du skal klikke på Generelt. Velg Endre porter i rullegardinmenyen Generelt. Apache og MySQL. I det nye vinduet kan du redigere serverens porter ( figur B ). Figur B

Etter at du har endret portnummer, klikker du på Endre-knappen og lukker dette vinduet.
Du skal kunne nå Apache-serveren din. Åpne en nettleser og pek den til IP-adressen til verten. Hvis det fungerer som det skal, skal du se Uniform Server-splash-siden ( figur C ). Figur C

Gratulerer! Med minimalt arbeid er din Uniform Server i gang.

Du kan gå inn på Apache- eller MySQL-konfigurasjonene og redigere dem i henhold til dine behov. For å legge til sider til serveren din, i UniServer-mappen finner du en undermappe som heter www - denne mappen er dokumentroten, og alle sidene vil bli plassert i den mappen.

Når det gjelder MySQL er det noen pene triks inkludert. Først og fremst er det en MySQL-konsoll, der du kan bemanne MySQL gjennom kommandokonsollen ( figur D ). Figur D

Klar til å jobbe med databasen "test."

Selv om du ikke har kraften til, si, phpMyAdmin, er det et GUI-verktøy med Uniform Server for å lage databaser (i tilfelle du ikke er veldig kjent med konsollen). Gjør følgende for å opprette en database:

 1. Klikk på MySQL fra Uniform Server-konfigurasjonsvinduet.
 2. Klikk på Opprett slett database fra MySQL-rullegardinmenyen.
 3. Skriv inn et databasenavn i testfeltet ( figur E ).
 4. Klikk på Opprett database.
 5. Lukk vinduet Create Delete Database.
Figur E

Vinduet Create Delete MySQL Database.

Fra konfigurasjonsvinduet kan du også konfigurere: PHP, MSMPT, CRON, DtDNS, DB Backup, PERL.

En enestående liten server

Med Uniform Server kan du enkelt ta en enkel Windows-stasjonær PC, gjøre den om til en intern webserver og lage en nyttig portal for hva du trenger. Prøv Uniform Server, og la oss få vite hva du synes om den.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com