Bruk ClearSea for brukervennlige videokonferansesamtaler

Nettbrett er utmerket til å jobbe eksternt og på farten, men ikke alt arbeid kan gjøres med dokumenter og e-post. Det er tider når du må ha et møte ansikt til ansikt med en eller flere mennesker. Heldigvis, med en hendig tjeneste kalt ClearSea, er videokonferanser gjort ganske enkelt.

ClearSea er en skybasert løsning som kan knytte deg til opptil tre deltakere med følgende prisalternativer:

 • Gratis: Fem minutter per samtale, videokvalitet opp til CIF (352x288), båndbredde begrenset til 384 Kbps
 • 29, 00 dollar per måned: Ubegrenset samtaler, videokvalitet opp til 4CIF (704x576), båndbredde begrenset til 768 Kbps
 • 39, 00 dollar per måned: Ubegrenset samtaler, videokvalitet opp til full HD 1080p, båndbredde begrenset til 2 Mbps

Funksjonene til ClearSea på nettbrett inkluderer:

 • Adressebok, samtalehistorie, bytte av personvern
 • Send DTMF internt eller uten band
 • H.224, H.281 (FECC)
 • Video: Støtte for H.264 720p 15fps og qHD (960x540) 30fps på iPad 2 / qHD på utvalgte Android-enheter / ITU-T H.263 + samtidig kode / avkode, opp til CIF-oppløsning (352x288), 15fps, 384Kbps på alle andre støttede enheter
 • Audio: G.711 μ-lov, A-lov
 • Støtter endringer i bandets dynamiske oppløsning

ClearSea er også tilgjengelig som en stasjonær klient for Windows og Mac.

Installasjon

ClearSea vil fungere på ganske mange mobile enheter (se hele listen). Slik installerer du ClearSea på Android-nettbrettet:

 1. Åpne Google Play
 2. Søk etter "clearsea" (ingen anførselstegn)
 3. Trykk på ClearSea-oppføringen (ikke ClearSea Live Wallpaper-oppføringen)
 4. Trykk på Last ned, og klikk deretter Godta og installer

Når installert, finner du ClearSea i applikasjonsskuffen (eller et ikon på startskjermen). Før du åpner appen, går du til ClearSea-siden og registrerer deg for en konto. Du trenger bare å oppgi et brukernavn, passord og e-postadresse. En bekreftelsespost vil bli sendt. Når du klikker på bekreftelseskoblingen i e-posten, vil ClearSea-kontoen din være klar til å gå.

bruk

Fyr opp klienten. Du blir møtt av en enkel påloggingsskjerm. Skriv inn brukernavnet og passordet du opprettet - men ikke abe med serveradressen. Når du har logget deg på, ser du hovedskjermbildet ( figur A ). I dette skjermbildet vil testoppringingsoppføringen vises. Klikk på det for å koble deg til testanropskontoen. Du hører en innspilt stemme og ser en enkel animert video. Mens det spilles, blir du spilt inn på skjerm og lyd. Etter at innspillingsøkten er over, spilles den innspilte videoen deretter av. Dette vil gi deg en klar indikasjon på at alt er oppe og klart til å gå. Figur A

Testkallelisten forsvinner så snart du legger til noen i kontaktene dine.
For å ringe, må du kjenne mottakerens ClearSea-brukernavn. Når du har det, skriv inn tekstområdet øverst i ClearSea-appvinduet, og trykk deretter på det grønne telefonikonet øverst til høyre. Mottakeren vil da få en melding om det innkommende anropet ( figur B ). Figur B

Brukernavnet til personen som initierer denne samtalen er skjult for å beskytte den uskyldige.
Når samtalen blir akseptert, åpnes videochatvinduet ( figur C ). Figur C

ClearSea brukes på en Verizon-merket Samsung Galaxy Tab. Dette er gratisplanen, som begrenser størrelsen på chat-skjermen.
For å få knappene til å vises (som du ser i figur C ) i chatvinduet, trykker du bare på skjermen. Med disse knappene kan du:
 • Slipp: Avslutt samtalen
 • Bytte kamera: Hvis nettbrettet har et kamera foran og bakover, bytter du mellom dem
 • Tastatur: Vis et numerisk tastatur
 • Stopp lyd: Demp samtalen
 • Stopp video: Black out video
 • Skjul PiP: Skjul videodisplayet
 • Fjernkamera-kontroller: Hvis kameraet kan kontrolleres eksternt, vil dette åpne en kontrollplate som lar deg panorere kameraet

Hvis du planlegger å bruke ClearSea ofte, kan det være verdt det å ponere opp for en av de betalte planene. Den høyere oppløsningen og båndbredden vil absolutt være verdt prisen (som du kan se, videoen som vises på gratisversjonen er ganske liten).

Legger brukere til kontaktene dine

Hvis du har en bruker som du vil ha rask tilgang til, kan du legge dem til i listen over kontakter ved å trykke på menyknappen (tre horisontale linjer på bunnpanelet) og deretter trykke på legge til. I det resulterende vinduet ( figur D ) må du fylle ut brukerens informasjon (sørge for å oppgi ClearSea-brukernavnet som ringesnor). Figur D

Dialstring og Name er den eneste informasjonen som kreves.

Når en bruker er lagret i kontaktene dine, er det så enkelt å starte en konferanse som å trykke på navnet sitt i fanen Kontakter og vente på at de skal godta den innkommende forespørselen.

Det er ikke et perfekt system, men det er et av de beste som er tilgjengelig for øyeblikket. Klarheten til videoen er god (bruk på Wi-Fi for å oppnå best mulig resultat, selvfølgelig), og brukervennligheten er langt bedre enn nesten alle videokonferanseappene på Android-nettbrettet.

Bruker du ClearSea til videokonferanser? Hvis ikke, hvilke videokonferanserapper har du brukt? Del dine erfaringer i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com