UbuntuOne Music Store: Hvordan en musikktjeneste skal være

En av de største klagene mine om Apple er iTunes. Ikke misforstå, jeg liker Apple. De tilbyr fantastisk (riktignok overpriced) maskinvare, et solid operativsystem og en morderestetikk. Men når det gjelder iTunes - du vil ikke finne mye kjærlighet i dette hjertet til det kraftsentermusikkmekkaet. Det du vil finne er forakt. Jeg tror ikke jeg trenger å gå av hvorfor jeg avsky iTunes. Hvorfor? Fordi alt UbuntuOne Music Store er, er det iTunes ikke er.

Jeg er sikker på at det er mange der ute som ennå ikke har hørt om UbuntuOne Music Store. Det er en god grunn til det - den er først nå online, klar til å ta imot dine digitale kontanter (i form av kredittkort eller Paypal) i bytte mot MP3-filer av favorittmusikken din. Butikken ble annonsert kort tid etter at Ubuntu 9.10 ble utgitt og er et partnerskap mellom Canonical og 7digital. Hvorfor 7digital? Fordi de har den største samlingen av ikke-DRM-musikk tilgjengelig. Og jeg kan fortelle deg at Ubuntu One Music Store faktisk har et stort utvalg ... en som bare kan konkurrere med iTunes eller Amazon.

For å få tilgang til Ubuntu One Music Store kan du gjøre en av to ting: Vent til 10.4 skal komme i luften (eller bruk en beta som jeg gjør), fordi Ubuntu One Music Store vil være innebygd i den inkluderte Rhythmbox. Eller du kan ta den nåværende installasjonen av 9.04 eller 9.10 og legge til / installere følgende:

  • ubuntuone-klient
  • Rhythmbox-ubuntuone-musikk-butikk

Ovennevnte bør plukke opp alle nødvendige avhengigheter.

Du kan også få tilgang til Ubuntu One Music Store gjennom Banshee også. For det må du installere banshee-ubuntuone-music-store .

Sammen med nødvendig programvare, må du også ha en UbuntuOne-konto. Dette er enkelt; bare gå over til UbuntuOne-siden og registrer deg. Når du har registrert deg, bør du forsikre deg om at du legger til alle maskinene du vil gi tilgang til denne kontoen (de vil selvfølgelig alle være Ubuntu-maskiner). Når du har lagt til maskinene, synkroniseres alle UbuntuOne-dataene dine (ala Dropbox) ... og mer. Når du fyrer opp Rhythmbox eller Banshee, vil du merke at musikken du kjøpte også synkroniseres.

Hva sa du?

Figur A Det er riktig. Du kan kjøpe musikken fra UbuntuOne Music Store (se figur A ) på en av maskinene som er oppført på UbuntuOne-kontoen din, og alle listede maskiner har tilgang til musikken. Nå er DET den rette måten å drive en online musikkbutikk. Og det tok et Linux-selskap for å finne ut hvordan de skulle gjøre det. Gå figur.

Men det er ikke alle triksene UbuntuOne har ermet opp. Du vil også være glad for å finne ut at fra og med 10.4 kan du synkronisere den dyrebare iPhone eller iPod Touch med Linux ... i det minste når det gjelder musikken din.

Nå vet jeg ikke om deg, men fra mitt perspektiv er dette enormt. Jeg har vært en stor fan av en annen distro i noen tid nå. Jeg har brukt Elive som mitt viktigste stasjonære OS og Ubuntu for testing og bærbare datamaskiner. Men dette spranget fremover vil få meg til å installere Ubuntu 10.4 på skrivebordet mitt ganske snart (selvfølgelig vil jeg også installere E17 slik at jeg kan ha skrivebordet mitt akkurat som jeg vil ha det ;-)).

Canonical gjør bare å gjøre ting riktig. Det er mange Linux-fans der ute som står opp mot Ubuntu. Jeg har en følelse av at UbuntuOne Music Store enten vil endre mening fullstendig, eller pisse dem enda mer. For det første handler jeg lykkelig og synkroniserer (og synkroniserer til flere maskiner).

Du har kanskje ennå prøvd Ubuntu. Du har kanskje prøvd og ikke likte det. Uansett grunn til at du ikke bruker Ubuntu, skylder du deg selv å se hvordan en desktop og online musikkbutikkintegrasjon virkelig skal være. Ubuntu har en virkelig hit på hendene med denne.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com