Ubuntu Unity: En nybegynner gjennomgang

Du har kanskje lagt merke til at i løpet av det siste året har jeg snakket ganske mye om Ubuntu Unity. Mer spesifikt har jeg blitt ganske mester for at Unity er en av de mest effektive stasjonære maskiner på markedet. Jeg tenkte at det kan være nyttig å ta deg med på en tur gjennom standard Ubuntu-skrivebordet for å hjelpe deg med å se hvordan det kan være at et helt annet skrivebord muligens kan være så brukervennlig og effektivt.

For å gjøre dette, vil jeg gå gjennom trinnene for å takle en enkel oppgave - åpne, skrive og lagre et dokument. Hvorfor en så enkel oppgave? Vel, bruk av en kontorpakke er en av de vanligste oppgavene i virksomheten, så det er bare fornuftig å vise akkurat hvordan dette fungerer på det nye og forbedrede Ubuntu-skrivebordet. Så ... er du klar? La oss gjøre dette.

Trinn 1: Åpne applikasjonen.

Figur A

I motsetning til det gamle vernet skrivebordet, er det ingen Start-meny å klikke gjennom. Du har to valg for å starte opp en applikasjon. Du kan enten klikke på et Starter-ikon (Starteren er den vertikale linjen på venstre side av skjermen), eller du kan åpne Dash og finne applikasjonen derfra. La oss ta den lange, harde veien og åpne appen fra Dash. Slik gjør du det:

1. Klikk på "Super" -tasten (ellers kjent som "Windows" -tasten).

2. Skriv inn "libre" (ingen anførselstegn) i søkefeltet.

3. Klikk på LibreOffice Writer-ikonet ( figur A ).

Det er det.

Trinn 2: Skriv inn dokumentet

Figur B

Jeg er ganske sikker på at de fleste vet hvordan dette gjøres. Men med Unity har du kanskje lagt merke til noe - det er ingen menylinje! Hvor ble det? Enkel - Enhet har nå det som kalles HUD (Head Up Display). Denne nye skjermen er en utrolig kraftig utvikling til menylinjen. Hvordan dette fungerer er ved å integrere det som tidligere var menysystemet i Unity Dash. Det som gjør dette så kraftig, er at du nå kan søke gjennom applikasjonsmenyene dine for raskt å finne det du trenger. Ikke mer gjetting gjennom en litany med rullegardinmenyer og undermenyer for å finne varen du trenger. La meg demonstrere.

Si at du vil legge til sidetall nederst på hver side. Først må du sette inn en bunntekst på hver side. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

  1. Klikk på Alt-tasten.
  2. Skriv inn "bunntekst" i HUD ( figur B ).
  3. Velg Sett inn> Bunntekst> Alle oppføringer ved å flytte velgeren ned med piltastene.
  4. Klikk på Enter-tasten.

Nå, klikk deg inn i den nylig lagt til bunnteksten og gjør deretter det samme som du gjorde ovenfor (bare denne gangen søk etter "sidetall") og velg Sett inn> Felt> Sidetall.

Til slutt kan du lagre dokumentet på vanlig måte (Ctrl-S) eller ved å åpne HUD, skrive "lagre" og velge Lagre.

Mange av dere spør kanskje på dette tidspunktet hvordan er det mer effektivt? Den beste utviklingen Unity har gjort er å gjøre alle applikasjonsmenyer søkbare. Dette gjelder spesielt applikasjoner med komplekse menystrukturer. I stedet for å måtte jakte etter menyoppføringer, trenger man bare å søke etter dem og velge hva du vil.

Åpning av et tidligere lagret dokument

Figur C

La oss si at du har lagret dokumentet og vil åpne det på nytt. Dash gjør dette utrolig enkelt - selv om det dokumentet nylig ikke ble åpnet. Her er hva du gjør:

1. Klikk på "Super" -tasten for å åpne streken.

2. Skriv inn en søkestreng for dokumentet ditt (det trenger ikke å være det fullstendige dokumentnavnet, bare en del).

3. Klikk på oppføringen fra resultatene som samsvarer med søket ditt ( figur C ).

Dokumentet ditt åpnes, og du er klar til å gå.

Jeg vet - det er fortsatt tvilere der ute. Men jeg kan love deg dette - siden jeg har kunngjort hvor effektiv Ubuntu Unity er, har jeg nok av tvilere som kontakter meg for å si at de endelig drakk Kool-Aid og fikk det jeg sier.

Hvis du fortsatt tviler, må du virkelig få en smak av Ubuntu sin spesielle saus. Gi det en uke, så blir du en konvertitt. Det er virkelig så bra.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com