Ubuntu Edge: Et tilfelle av feil identitet

Jeg har nylig skrevet et innlegg med tittelen “10 kriterier Ubuntu Edge må oppfylle hvis det kommer til å lykkes”. Noen dager etter at innlegget ble sendt, påpekte noen et faktum for meg som var - tør jeg si - litt skuffende. Det faktum? Ubuntu Edge er kun for entusiaster og vil ikke bli gjort tilgjengelig for publikum for øvrig.


La meg si det igjen: Ubuntu Edge vil ikke bli gjort tilgjengelig for publikum for øvrig. Det er riktig, en av de mest teknologisk avanserte smarttelefonene på planeten vil bare bli solgt til de "opplyste få". Selvfølgelig bør jeg forord dette ved å uttale om et ganske kjent faktum: Jeg er tilhenger av både Ubuntu og Canonical. Men dette valget, for meg, virker litt i strid med hvor Canonical driver Ubuntu og motvirker to hovedfaktorer på dette tidspunktet i Ubuntu-levetiden:

  • Ubuntu skal være for massene.

  • Ubuntu-telefonen er ikke i nærheten klar.

Når det er sagt, hvorfor i all verden håper Canonical å bryte mange poster med en enhet som få faktisk vil eie - og gjøre dette på bekostning av utviklingen av både stasjonær operativsystem og Ubuntu-telefonen som kan være en viktig spillutveksler i smarttelefonens verden. Fra mitt perspektiv, og jeg kan ta feil med dette, bør Canonical fokusere på produktene sine i denne rekkefølgen:

  • Ubuntu 13.10 - de har mange brukere å vinne tilbake og mye å bevise med valget av å migrere til Mir.

  • Ubuntu Telefon / nettbrett - de må bevise at de kan lage et levedyktig mobilalternativ som er klart for massene.

  • Ubuntu Edge - dette skal være noe som er utviklet etter at Ubuntu Phone er utgitt og vist seg å være akseptert teknologi.

Det var et enormt dristig grep for Canonical å forsøke å våge seg inn i et teknologirom drevet av to store aktører - iOS og Android. Uten så mye som å skrive en eneste kodelinje, var Canonical allerede i strid med tøffere konkurranse enn det noen gang har møtt. Selv nå har de bare noen få transportører som viser interesse for det de gjør. Ikke en operatør har faktisk logget på for å si at de vil ønske Ubuntu Phone velkommen. Det betyr ganske mye at alle løftene Canonical har gitt med smarttelefonen er verdiløse for øyeblikket. Inntil en transportør trer opp til platen, er Ubuntu Phone vaporware. Så hvorfor er det sånn at Canonical mener å hoppe over seg selv og gå for supertelefonen er en klok bruk av ressurser og tid?

Det er ikke. Det som er verre, hvis Ubuntu Edge mislykkes (av en eller annen grunn), vil det sette en alvorlig skiftenøkkel i arbeidene til alt de jobber for å produsere.

Jeg avviser ikke Canonical for å sikte høyere enn noe annet selskap. Men jeg vil tro det er bedre å sørge for at vogna deres plasseres forsiktig bak hesten. Det er ikke å si at de ikke bør ta risiko. Vi vet alle at de fleste selskaper ikke er i en posisjon til å ta risiko (som er en av hovedårsakene til at Canonical bestemte seg for å skaffe Ubuntu Edge-tilskuddsfond - slik at de kan ta en stor risiko), men denne risikoen gir en alvorlig knivskarp kant som Canonical kunne skive sine egne struper på. Bør Ubuntu Edge slå tilbake, hvor mange vil være villige til å stole på en standard smarttelefon utviklet av Canonical? Og hvor mye av en troverdighets hit vil Ubuntu Linux ta?

Jeg må lure på om Canonical gidder å stille seg disse spørsmålene før jeg hoppet inn på en arena som bare inneholder en spiller - seg selv. Supertelefonen kan vente. Jeg er faktisk ganske sikker på at de aller fleste brukere lykkelig vil sitte på hendene for denne enheten gitt løftet fra den vanlige gamle Ubuntu Phone hver dag. Gi sluttbrukere en solid smarttelefon som viser seg verdig å leke med de store hundene ... og deretter knuse de store hundene med supertelefonen. Når du har gjort det, vil folk ta alt annet du gjør på alvor.

Mislykkes, og du vil være en lattermild bestand, med alle som sier "Jeg har sagt det!"

Personlig vil jeg at Canonical og Ubuntu skal lykkes. Ubuntu og Ubuntu Unity er den eneste distribusjonen / skrivebordet jeg bruker. Hvis Ubuntu-telefonen kommer, vil jeg gjerne ha en. Ubuntu Edge? Selv om det er så sexy som noe teknikk jeg har sett, vil jeg helst ha noe praktisk til daglig bruk først - så gi meg noe siklet verdig. Først må du bevise at å spille på smarttelefonarenaen ikke er et tilfelle av feil identitet. Slipp deretter Android og iOS til neste år med Ubuntu Edge.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com