Twitter: Marmite for CIOs?

Kan Twitter være teknologiekvivalent for Marmite når det gjelder CIO-er?

CIO-er har avslørt noen veldig sterke følelser rundt Twitter. For noen tech-sjefer er Twitter ledig og skremmende sinnsykt, med brukere i fare for å sende meldinger når de er "ikke på høydepunktet."

For andre er det en god kilde til informasjon og en flott måte å kutte ut de blomstrende salgsstedene.

På spørsmål om 'Bør CIOs være aktive på Twitter?', Sa silicon.coms CIO Jury-panel av topp britiske IT-sjefer 'ja' med en margin på åtte til fire - men mange av CIO'ene ønsket også å dele sine meninger om mikrobloggtjenesten på 140 tegn.

Peter Birley, direktør for IT og forretningsdrift i Browne Jacobson, sa: "Jeg twitret og jeg tror at Twitter, brukt som et forretningsverktøy, er et flott medium for informasjon som kan være nyttig for CIO, inkludert sporing av leverandører, kunder osv., og er også et flott verktøy for å nå ut til informasjon. Det er selvfølgelig bare en rute, og det er fare for overbelastning av informasjon, men det bør absolutt være på CIOs radar. "

I mellomtiden sa Kevin Fitzpatrick, CIO for Sodexo Nord-Europa: "Det kommer an på hva som fungerer i et selskap. Hvis Twitter er et medium selskapet bruker, bør en CIO omfavne det for å dele sine meldinger." Madhushan Gokool, IT-sjef, Storm Model Management, mener "140 tegn er en flott måte å komme til poenget uten alt det blomstrende salgsområdet".

CIO-meninger på Twitter er polarisert mellom de som ser på det som bortkastet tid og de som anser det som et forretningsverktøy
Fotokreditt: Shutterstock

Graham Benson, IT-direktør i MandMDirect, advarte: "Omsorg må utøves i bruken - som det nylig ble sett i sports- og underholdningsverdenen. Vi må bestemme hva vi prøver å oppnå ved bruk av Twitter. Hvis det er til våre egne kolleger, hold den uformell, men informativ; hvis den er orientert som en slags generisk IT-blogg i sanntid, må den være mindre selskapsspesifikk og mer bransjerelatert, og hvis den brukes som et sosialt verktøy, må du lage det begrenset visningen bare med invitasjon, ellers kan du få problemer. "

Men ikke alle CIO-er var så positive til mikroblogging. Steve Clarke, system- og driftsdirektør i TalkTalk Group, sa: "Twitter, for det meste, handler om banalitet, og når du har fått noe viktig å si, er det mer passende medier."

Paul Haley, direktør for IT ved Universitetet i Aberdeen, lød en advarsel: "Jeg tror det er et økende behov for omsyn med hensyn til bruk av sosiale nettverksteknologier fra enkeltpersoner som handler innenfor deres profesjonelle roller.

"Det er kjent at den menneskelige hjerne ikke er i stand til å forstå karriereimplikasjonene av elektronisk kommunikasjon før du trykker på sendeknappen. Allmenningen til mobiltelefonen eller PDA og den enkle meldingen kan overføres, øker sannsynligheten for at slike meldinger blir sendt på et tidspunkt der avsenderen kanskje ikke opererer på høydepunktet.

Nicholas Bellenberg, IT-direktør, Hachette Filipacchi, sa ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com