Gjør smarttelefonen din til en WAP med WMWifiRouter

Da Deb Shinders FiOS-internettforbindelse gikk ned, brukte hun WMWifiRouter for å koble sin Sony VAIO bærbare datamaskin til Internett gjennom sin Windows Mobile-telefons 3G-tjeneste.

-------------------------------------------------- ---------------------------------------------

Å være på veien er ingen unnskyldning for IT-proffene - du har fortsatt arbeid å gjøre. Ofte krever dette arbeidet Internett-tilkobling for å svare på e-post, gjøre web-undersøkelser, få tilgang til selskapets ressurser eksternt og mer. Wi-Fi-hotspots blir lettere å finne, men noen ganger er du på et sted der det ikke er trådløs tilkobling. Og selv når det er tilgjengelig, er sjansen stor for at du må betale for det.

Hvis du har en smarttelefon med en dataplan, har du allerede en internettforbindelse rundt i lommen; problemet er at enheten er for liten til å utføre seriøst arbeid. Du kan lese e-posten din og se nettsteder, men du kan ikke se flere vinduer samtidig, og det er vanskelig å skrive lange dokumenter på et virtuelt tastatur eller til og med et halvliter QWERTY-kort.

Så det er ditt dilemma: Du har en bærbar datamaskin med en mer brukbar skjerm og tastatur, men ingen tilkobling, og du har en smarttelefon som har tilkoblingsmuligheter, men ikke veldig god brukbarhet for det du vil gjøre. Hvis det bare var en måte å kombinere de to enhetene på. Du kan vel.

Typer tilknytning

Ett alternativ er å bokstavelig talt "knytte" smarttelefonen til den bærbare datamaskinen via en USB-kabel. En annen måte er å gjøre det trådløst, ved å gjøre smarttelefonen om til et ad hoc trådløst tilgangspunkt (WAP). Fordelene med den andre metoden er: ingen ledninger er nødvendige, og du kan koble mer enn en bærbar PC om gangen til telefonens internettforbindelse.

Noen smarttelefoner, som min sønns Symbian-baserte Nokia, leveres med denne innebygde WAP-funksjonaliteten. Men hvis smarttelefonen ikke har den innebygde funksjonaliteten, betyr det ikke at du er tom for flaks. Det er applikasjoner som vil gi deg muligheten til å gjøre det samme. Jeg har nylig testet en av disse applikasjonene, og jeg ble positivt overrasket over hvor enkelt det var å sette opp og hvor bra det fungerte. Det var nødvendighet, snarere enn nysgjerrighet, som førte meg til dette programmet. FiOS-internettforbindelsen min hadde - for første gang på fire år - gått ned, og jeg hadde en frist til å møte. Det var min Windows-mobiltelefon, med en ubegrenset dataplan, og der var min Sony VAIO bærbar PC, død i vannet uten internettforbindelse. Jeg brukte telefonens nettleser for å se etter en løsning.

WMWifiRouter til unnsetning

Applikasjonen jeg fant og lastet ned er WMWifiRouter. Basert på listen over kompatible enheter på WMWifiRouter-nettstedet, var jeg ikke sikker på om telefonen min ville fungere med den, men siden det er en gratis prøveversjon, hadde jeg ingenting å tape på å prøve. Du kan laste ned WMWifiRouter med ActiveSync-installasjonsprogrammet for å installere fra skrivebordet, men skrivebordet mitt hadde ingen internettforbindelse, så jeg valgte å laste ned CAB-installasjonsprogrammet direkte til telefonen.

Det var en enkel installasjon, og deretter vises appens ikon i programlisten din, som vist i figur A. Figur A

WMWifiRouter installeres enkelt og nås fra telefonens programliste.
Trykk på ikonet for å starte programmet, som vist i figur B. Figur B

Det tar et øyeblikk før programmet initialiseres.

Deretter får du muligheten til å velge din tilkoblingstype:

  • 3G til Wi-Fi
  • 3G til USB
  • 3G til Bluetooth
  • Wi-Fi til USB
  • USB til Wi-Fi
Knappene for å velge din tilkoblingsprofil vises i figur C ; den sjette (røde) knappen er for å avslutte programmet. Figur C

Du kan velge mellom fem tilkoblingstyper.

Alternativer-menyen inneholder følgende valg:

  • Verktøy: Lar deg tilbakestille alle innstillinger for å tilbakestille endringene du har gjort tilbake til standard; vis loggfilen som inneholder informasjon om hva WMWifiRouter har gjort; bytt USB-porten til hvilken som helst modus som støttes av enheten din; bytte Bluetooth mellom normale og PAN-modus (Normal Personal Network) og konfigurere Bluetooth som synlig; angi ytelse for Wi-Fi-utgang og bytt Wi-Fi mellom bare tilgangspunkt, bare ad-hoc eller alt tilgjengelig.
  • Konfigurasjon: Lar deg konfigurere mobiltilkobling, Wi-Fi-nettverk, IP-rekkevidde, batteri, holde liv i live (ping eller henting av websider), porttilordninger og avanserte innstillinger der du kan finjustere interne alternativer.
  • Om: Viser gjeldende versjon og bygger og opphavsrettsinformasjon.
  • Lisens: Viser EULA og gir et alternativ for å endre lisensnøkkel.
  • Avslutt: Slår av WMWifiRouter og lukker den nåværende tilkoblingen.
Det kan ta litt tid å opprette forbindelse da programmet går gjennom flere trinn, som vist i figur D. Figur D

WMWifiRouter setter opp det trådløse nettverket.
Når tilkoblingen er opprettet, skal det nye Wi-Fi-nettverket vises i listen over tilgjengelige trådløse nettverk på den bærbare datamaskinen eller annen Wi-Fi-aktivert datamaskin, som vist i figur E. Du velger ganske enkelt den og skriver inn nøkkelen som du ville gjort med alle andre Wi-Fi-nettverk. Figur E

På den bærbare Wi-Fi-bærbare datamaskinen din ser du det nye nettverket i listen over tilgjengelige trådløse nettverk.
Hvis du har problemer, kan loggfilen være nyttig for å spore opp hva som gikk galt. En prøveloggfil vises i figur F. Figur F

Loggfilen kan være nyttig i feilsøking av tilkoblingsproblemer.

Advarsler og notater

Noen telefonleverandører kan deaktivere eller fjerne Internett-deling, noe som kreves for at programmet skal fungere. Og ikke alle smarttelefoner støtter Wi-Fi; du trenger en telefon med både 3G og Wi-Fi for å konfigurere WAP. Du kan imidlertid fortsatt bruke programvaren for mobiltelefoner til USB eller mobiltelefoner til Bluetooth-tilkoblinger hvis smarttelefonen ikke støtter Wi-Fi.

Sikkerhet

Sørg for å slå av WMWifiRouter når du er ferdig med å bruke den. Du vil ikke tilby et trådløst nettverk som andre kanskje kan koble seg til. Selv om programmet bruker kryptering, er det WEP, som er en eldre og mindre sikker metode for Wi-Fi-kryptering. Når du skriver inn en WEP-nøkkel under installasjonen, må du huske å endre standard (som er 0123456789). For best mulig sikkerhet, endre den til en 26-sifret nøkkel.

Som standard oppretter WMWifiRouter det trådløse nettverket hver gang du kjører det og deretter fjerner det. Dette er sikrere, men det kan forårsake problemer (som å henge) med noen enheter. Du kan endre alternativene for å opprette nettverket en gang og lagre det i enhetens Wi-Fi-konfigurasjon; Dette gir raskere oppstart, men det kan også forårsake konflikter med andre Wi-Fi-nettverk du har konfigurert.

Batteri

Når smarttelefonen din fungerer som en WAP, bruker den ganske mye batteristrøm, så jeg anbefaler at du kobler telefonen til vekselstrøm når du bruker den på denne måten.

Tillatelse

En individuell lisens for WMWifirouter-programvaren er bare $ 19.99 USD (lisenser til høyt volum til selskaper er også tilgjengelig), men jeg anbefaler deg å laste ned prøveversjonen og ta den for en prøvekjøring før du kjøper. Selv om det fungerte bra på telefonen min, hadde mannen min noen problemer med å få den til å fungere på sin eldre Samsung i760-smarttelefon. Men etter et par kontakter med teknisk support og tilbakestilling av noen konfigurasjoner, kunne han imidlertid bruke det på i760.

Ytterligere informasjon

For produktinformasjon om konfigurering og bruk av WMWifiRouter, les produktdokumentasjonen.

Sjekk også ut TechRepublic-blogger Paul Mahs innlegg om bruk av WMWifiRouter.

Få tips og nyheter om smarttelefoner i innboksen din TechRepublic Smartphones nyhetsbrev, levert hver torsdag, inneholder tips om hvordan du distribuerer og administrerer smarttelefoner i bedriften, produktanmeldelser, nyhetsoppdateringer, fotogallerier og mer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com