Transportteknologi som autonome kjøretøyer og dokkeløse sykler som er avgjørende for Austin, Texas

Hvordan transportteknologi vil endre fremtiden for Austin, Texas Austin, Texas har vært hjemsted for tidlige introduksjoner av automatiserte kjøretøyer, og byen jobber for tiden med en fortausk plass pilot og et dokkeløst sykkelprogram.

Transport via biler eller sykler er avgjørende for Austins trafikkflyt, og Robert Spillar, direktør for transport for byen Austin, Texas, snakket med TechRepublic Senior Writer Teena Maddox på SXSW om fremtidens liv på Austin-veiene.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

"Automatiserte teknologier er virkelig viktige for Austin, " sa Spillar. "Vi har vært i fokus for noen tidlige introduksjoner av automatiserte kjøretøyer, Waymo-biler eller andre leverandører. Vi er spente. Vi ser på en ny pilot for styring av fortauskanten. Vi leter etter måter å forbedre fortauskanten i sentrum, spesielt for forskjellige typer tjenester. "

Spillar sa: "Vi har pilotert og lansert tjenester for deling av biler i Austin, Car to Go eller ZipCar, eller sykkelprogrammer. Vi har i forkant av en pilot på sommerløse sykkelprogrammer, for å legge til sykkelfrie sykler til Austins meget vellykkede B- syklusprogram her. Vi har en forespørsel om personlige leveringsenheter, de små leveringsrobotene som opererer på fortauene. Vi har gått til vårt råd og fått tillatelse til å få dem til å operere i gatene våre, og forhåpentligvis leveringstjenester her i byen. "

"Vi har også pilotering av en utvidelse av vårt vellykkede små-førerhus-system ved hjelp av elektriske hjelpesykler. Vi har et stort program for elektrifisering med våre partnere, Austin Energy. Vi har en rekke ladestasjoner rundt om i byen, og oppfordrer nye elektriske kjøretøyer til kom hit. Maven kunngjorde at det vil åpne en helelektrisk biltjeneste i Austin. Vi har mye på gang; ikke alle av dem er regissert av byen, men mange av disse er regissert av våre partnere, som Rocky Mountain Institute og Austin Energy, som i tillegg til Austin transportavdeling. "

Spillar la til, "De er i oppstartmodus. I løpet av de siste ukene kunngjorde de at de vil åpne i Austin. De vil ta med en helt bilutleieflåte. Forhåpentligvis vil våre transportnettfirmaer få muligheter til å leie kjøretøy i to, tre, fire uker om gangen for bruk i Austin gater. "

"Vi er ivrige etter elektrifisering. Det er en av tre forstyrrende teknologier som kommer på markedet, sammen med delte og autonome kjøretøy. Vi ønsker å innovere på alle de tre områdene. Vi håper å endre banen til elbil-introduksjonen i Austin. Vi har et netto nullmål innen 2040, som søker å komme til netto null klimagasser. Den største bekymringen er nå på veien, ikke-punktkildeutslipp, i utgangspunktet bakrør. Hvis vi går over til elektrisk, hjelper det oss veldig å bevege oss mot et nett- null miljø, "sa han.

Smart Cities og IoT-nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om smarte byer, som inkluderer innovasjoner i IoT, 5G, sikkerhet, dataanalyse, mobilapper og mer. tors

Registrer deg i dag

Se også

  • Spesiell rapport: Teknikk og fremtidens transport (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Ford ser på autonome kjøretøy som nøkkelring av smart city (ZDNet)
  • Nissans plan for tryggere autonom kjøring? Koble bilen til en menneskelig hjerne (TechRepublic)
  • Autonom kjøring vil føre til $ 7 billioner 'passasjerøkonomi': Intel (ZDNet)
  • Roboter kan skrive din neste fartsbillett hvis Fords autonome politibil kommer til å passere (TechRepublic)
Bilde: iStock / RoschetzkyIstockPhoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com