Spor dine profesjonelle prestasjoner i år - og start nå

Hvorfor resultatevalueringer er så viktige for målsetting Resultatevalueringer er viktige for arbeidsgivere og ansatte for å sette et kurs for fremtiden. Slik utvikler du målene dine og setter dem på plass.

Hukommelse er et så ustyrtelig beist. Du tror du vil huske alt ditt beste arbeid, bidragene du ga i løpet av året, komplimentene du fikk fra medarbeidere, kunder, lederen din.

Men det vil du ikke.

Hva er varmt på TechRepublic

 • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
 • Python programmeringsspråk: Et jukseark
 • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Året vil snurres med glede, og du blir fanget opp i nye utfordringer, oppgaver, problemer, prosjekter og oppgaver. Så før du vet ordet av det, er det ytelsesgjennomgangstid. Sinnet ditt vil bli blankt, og din egenevaluering vil ende opp med å bli en samling av vage merknader: "I 4. kvartal gjorde jeg mye produkttesting." Ikke akkurat skinner lyset på verdien du har gitt virksomheten de siste 12 månedene.

Løsningen er å utvikle vanen med å spore aktiviteter og prestasjoner - og tiden for å starte er akkurat nå, før året kommer bort fra deg. Hvis du er flittig (eller til og med halvveis flittig) med å legge merke til de største gevinstene dine, vil du være i stand til å bla gjennom evalueringsprosessen og dele konkrete eksempler som viser din innsats og din verdi for selskapet. Du vil også ha kraftig fôr for å gjenoppta oppdateringer og jobbintervjuer, hvis mulighetene tar deg i den retningen.

Her er noen forslag for å begynne - og vedlikeholde - en oversikt over dine viktigste resultater.

SE: Prestasjon tracker (Tech Pro Research)

Dokumenter året ditt

En av de mest effektive måtene å holde rede på prosjektene og aktivitetene dine er å notere noen få ord om dem - i sanntid eller nær sanntid - slik at du ikke glemmer hva de var. Du kan ta med så mange detaljer du vil, men til og med noe som "Evaluerte regnskapspakker" kan være nok til å jogge minnet. Du trenger ikke å investere mye tid i denne prosessen, heller. Og å bruke et par minutter her og der er mye bedre enn å håndtere The Gaping Void of Lost Memories senere.

Hvis du har mer enn et par minutter, kan du vurdere å slå en setning eller to som fanger opp det som fungerte / ikke fungerte, hva du kan gjøre annerledes neste gang, og eventuelle data eller attester du kan skremme opp som støtter suksessen til prosjekter du er mest stolt av.

Hvordan skal du nærme deg denne journalføringsprosessen? Du kan gå på en gammel skole og skrive på en lovlig pute eller i en kalenderbok. Du kan ta regnearkruten, vedlikeholde en arbeidsbok med faner for ulike kategorier av hendelser og aktiviteter. Du kan spille inn talememoer eller bruke en notat-app som OneNote, Evernote eller Google Keep. Og det er mange online og mobile journalføringsapper der ute som venter på å gjøre dette til en effektiv og smertefri oppgave. Det viktigste er å finne en tilnærming som er bærekraftig for deg - fordi nøkkelen er å holde deg oppdatert som mulig.

SE: Tips for å få mest mulig ut av resultatanmeldelsene dine (gratis TechRepublic PDF)

Andre gjenstander

Sammen med å notere notater for å minne deg om hva du gjorde da, er det flere andre måter å spore resultatene på i løpet av året. Trinn en er å lage en mappe der du vil lagre interessante ting. Deretter er det bare å samle elementene når du kommer over dem og feste dem i mappen. Du kan lagre filer, ta skjermbilder, skanne dokumenter eller ta bilder av alle slags papirer og kommunikasjoner:

 • Tekstmeldinger
 • e-post
 • Erstatningsbevis
 • Merknader om takknemlighet fra kolleger, sjefer og partnere
 • LinkedIn-anbefalinger
 • Innlegg på sosiale medier

... Kort sagt, alt som kan komme til nytte som bevis på din arbeidsmoral, samarbeidsånd, kompetanse og prestasjoner.

Husk også å samle data. Hvis du kan få tak i KPI-er - beregninger som viser effektivitet, produktivitet og suksessrate - legger du til filen.

Til slutt, ikke overse ting som priser, medlemskap i profesjonelle organisasjoner, omtaler i media og dokumenter som viser gjennomført opplæring, kurs som er tatt eller utdelt sertifikater. Ta disse elementene på en eller annen måte, og legg dem i filen din. Bare la dem ikke gli bort.

Betalingen

Å lage dokumentasjon er en notorisk upopulær oppgave. Men i dette tilfellet er det verdt det. Det er ikke tidkrevende eller kjedelig eller komplisert. Bare utvikle en rutine som fungerer for deg, hold deg så mye som mulig til den, og høste fordelene med å ha en oversikt over det beste arbeidet ditt når du trenger det.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

Les også ....

 • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
 • Hvordan håndtere jobbstress: En IT-lederveiledning (TechRepublic nedlasting)
 • IT-opplæringspolitikk (Tech Pro Research)
 • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
 • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2018 (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com