Topptrendene på MWC19 Los Angeles

MWC19 Los Angeles: De underliggende trender på årets konferanse Mens big data, IoT, 5G og AI er integrert i intelligent tilkobling, spiller cloud computing og edge computing også en viktig rolle.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Under åpningens hovedtone på Mobile World Congress Los Angeles (MWCLA) etablerte generaldirektør for GSMA Mats Granryd intelligent tilkobling som konferansens hovedtema. En gruppe teknologier faller inn under dette temaet, inkludert 5G, Internet of Things (IoT) og big data, ifølge Granryd.

Spesiell rapport: Fremveksten av Industrial IoT (gratis PDF) (TechRepublic)

"Temaet er intelligent tilkobling fordi vi ser konvergensen av mange forskjellige teknologier som muliggjør en fremtid som kommer til å bli veldig annerledes enn det vi vet i dag, " sa Ana Tavares Lattibeaudiere, leder for Nord-Amerika GSMA, under et intervju på MWC19 Los Angeles.

Big data, maskinlæring, kunstig intelligens (AI) og edge computing vil muliggjøre utenkelige muligheter, noe som gjør store bølger i bedriften, sa Lattibeaudiere.

Imidlertid er tre teknologier i trend over andre på årets MWC, sa hun. Disse teknologiene er 5G, IoT og big data.

1. 5G

Med vekt på mest under MWCs åpningsnote og publisert mye i hele ekspo-etasjen, er 5G den klart beste trenden på MWC19.

"5G er en stor forskjell fra 4G. Med hver G har vi hatt raskere hastigheter, " sa Lattibeaudiere. "5G vil helt sikkert bringe det, og vil gi så mye mer. Det vil være kjernen i å aktivere tjenester som krever lav ventetid, ingen nettverksskiver og muligheten til å ha forskjellige kvalitetsservice, avhengig av hva du prøver å aktiver. 5G er virkelig revolusjonerende. "

Med konferansen i Los Angeles - et knutepunkt for underholdning - er 5G-applikasjoner innen underholdning et varmt tema på MWC19, la Lattibeaudiere til. Disse applikasjonene er ikke bare fra et brukerperspektiv, sa hun, men også fra et studio- eller underholdningsselskapsperspektiv.

Temaet for 5G i underholdning var hovedfokuset for president og administrerende direktør for Viacom Bob Bakishs avsluttende hovednotat på tirsdag, hvor han understreket 5Gs potensielle rolle i premium mobilvideoutretting.

2. IoT

IoT er en annen trendteknologi på MWC19, men Lattibeaudiere fremhevet hypen rundt det smale båndet IoT.

"I familien til 5G-teknologier er det to teknologier som er gjort spesielt for IoT. Den ene er LTM (Local Traffic Manager), og en annen er smalbånd, " sa Lattibeaudiere. "Smalt bånd er spesifikt gjort for tjenester som krever veldig lav båndbredde, men krever en veldig forlenget levetid. Det gjør det mulig å ha en batterilevetid på mange år fremfor dager."

Denne forlengede batterilevetiden ville muliggjøre en mengde brukskasser for IoT som var umulige før smalt bånd, sa hun. For eksempel vil ikke trackere og sensorer måtte belastes hver dag eller hver uke, noe som er dyrt og tidkrevende. Med smalt bånd kan sensorer plasseres på vanskelig tilgjengelige objekter eller brukes til å samle data uavbrutt lenger.

3. Big data

Med 5G og IoT som trendende emner, følger uunngåelig big data. 5G muliggjør datainnsamling, og IoT-enheter gjør innsamlingen. Med utviklingen av 5G-tilkoblingsmuligheter og flere IoT-muligheter, vil dataene øke, sier Lattibeaudiere.

"Jo mer data du har om ting som er koblet sammen, jo mer maskinlæring og desto bedre blir AI som kommer på toppen av det, " bemerket hun. "Ideen om å ha automatisering flere steder, som fabrikker, blir så mye mer relevant enn de pleide å være."

Den viktige takeawayen med alle disse trendene er at de ikke lenger er rykter eller sprøytenarkoman, men realiteter. Når 5G fortsetter å gjennomsyre USA, vil IoT- og big data-kapasiteter få betydelig vekst.

For mer, sjekk massekommunikasjon som forventes å bli mest påvirket av 5G på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStockphoto / ipopba

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com