Topp 5 dos and don'ts i teknisk etikette på jobb

Video: De seks søylene til leder av sosiale medier Hootsuite-grunnlegger og administrerende direktør Ryan Holmes forklarer forretningsverdien til sosiale medier og hvordan ledere kan unngå digitale katastrofer.

Som sjef i teknologibransjen kan du være vennlig med kolleger og rapporter på kontoret, men å bli venn med dem på sosiale medier kan åpne for en verden av faux pas. Nesten én av ti personer avslutter vennskap på grunn av upassende mellommenneskelige krenkelser av sosiale medier, bemerket en fersk rapport fra Influence.co, som undersøkte 1000 mennesker om hvordan teknisk etikette påvirker forholdet.

Facebook, Twitter, Instagram og andre populære sosiale plattformer er bra for din personlige vennekrets, men når det gjelder jobb er det for mange potensielle minefelt, med populære emner om innlegg som vekker sterke reaksjoner; ta i betraktning politikk (den viktigste grunnen til at folk er uvennlige på nettet), religiøs tro og andre forhold som tester forholdene, som alle er best utelatt fra arbeidsplassen og arbeidsforhold.

Til tross for dette fant 33% menn og 23% kvinner spørsmål ved å bruke sosiale medier på jobb som passende. Millennials er dobbelt så sannsynlige som baby boomers å tro at sosiale medier er akseptabelt på jobben.

Transpersoner i tech: Hvorfor denne "progressive" industrien har mer arbeid å gjøre for å oppnå ekte inkludering av kjønn (TechRepublic cover story)

Og selskapskultur settes av sjefen eller lederen. I tillegg til sin nylig utgitte meningsmåling, ga influ.co de fem beste etiketten eller atferdsmustene og må ikke ha notater for de ansvarlige (og de er ganske treffende for ansatte også, men det hele starter på toppen).

Må gjøre:

 1. Forstå din bedriftskultur
 2. Hold deg til virksomheten på jobb
 3. Vær positiv
 4. Hold deg nøytral
 5. Faktsjekk hva du deler

Må aldri gjøre:

 1. Bli politisk
 2. Bli altfor personlig
 3. utlevere seg
 4. Mobbing eller diskriminering
 5. Klag på arbeidet

"Å ta i bruk bedre forretningsteknisk etikette vil gå langt i å endre oppfatninger, " sier Dom Kelly, fagsjef for samfunn og innhold til influ.co. "Når vi ser mennesker som er begravet i telefonene sine som krysser gaten eller sms-er mens de kjører, er det en umiddelbar oppfatning og respons. Det samme eksisterer for en upassende e-post, eller bruker telefonen din på jobb. Når du jobber med teknologi, det er mer sannsynlig at jeg bruker teknologien som trekker disse negative oppfatningene. "

Teknisk er så inngrodd i daglige arbeidsmengder at det kan være vanskelig å tyde hva som er og ikke er passende i et kontor.

"Vi kan se på det på to måter: Hvordan vi opererer på nettet og kommuniserer med hverandre i virksomheten, og hvordan vi driver og håndterer vår teknologibruk mens vi er i en forretningsmiljø, " fortsatte Kelly. "Skillet har blitt vanskeligere å skille mellom fordi vi er knyttet til vår teknologi til alle tider av døgnet. Ulike bedrifter vil ha forskjellige kulturer, og å forstå hvordan det å akseptere disse kulturene er teknisk bruk vil gå langt."

Politikk, er det lenge blitt sagt, er best utelatt fra kontoret, og gitt den amerikanske regjeringens ustabile tilstand både innenlands og internasjonalt, er det ikke en overraskelse at et mislikende politisk syn kan føre til at en av fire mennesker kobler seg ut av venner pga. politisk kommentar og kommentar.

"Selv om dette ikke er helt overraskende, er det noe du må følge nøye med, spesielt i virksomheten, " sa Kelly. "Det er viktig å tenke to ganger, og sannsynligvis tre ganger, før du legger ut på sosiale medier. Selv om vi alle har rett til våre egne meninger, kan den splittende naturen til politiske kommentarer likne på å gå i et stram, og alle bør være klar over at det vi legger ut på sosiale medier har konsekvenser. "

Forretningsetikette kontra teknisk etikette

Selvfølgelig er det forretningsetikette og teknisk etikette.

Forretningsetikette har alltid eksistert, men "det ble virkelig en ting rundt den første iPhone ble utgitt eller kort tid etter, " sa Kelly. "Selv før den gang var det ikke riktig etikette å gå rundt på kontoret med hodetelefoner på, snakke på en mobiltelefon eller bruke andres datamaskin, men det gikk helt sikkert opp med utgivelsen av iPhone."

Og å ta i bruk en sunn kultur der ansatte og sjefer følger både forretnings- og teknisk etikettretningslinjer rundt kontoret skaper en atmosfære som gjør at folk føler seg mer komfortable, produktive og velkomne.

"Å forstå selskapskultur og hvordan den kulturen ser på tech er et utgangspunkt, " sa Kelly. "Derfra bør folk ta i bruk en skikkelig teknisk etikette som samsvarer med den kulturen. Når vi snakker bredere, eller når de driver virksomhet utenfor selskapets dører, er det best å begrense vår teknologibruk så mye som mulig. Gi noen din udelte oppmerksomhet og gjør dem til føler meg hørt kan være forskjellen i om du fortsetter å jobbe sammen eller ikke. Det kan virke åpenbart, men vi har sett virksomheten falle igjennom gang på gang på grunn av en tweet eller en dårlig tidsinnstilt telefonsamtale. "

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • IT-budsjettering: Et jukseark (TechRepublic)
 • Hvordan forhandle en fleksibel timeplan med selskapet ditt (TechRepublic)
 • Har en 30-timers arbeidsuke mening for bedriften din? Leksjoner fra Amazon (TechRepublic)
 • Cloud providers 2019: En kjøperguide (TechRepublic nedlasting)
 • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
 • Tekniske budsjetter 2019: En CXOs guide (ZDNet)
 • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)
 • Beste oppgavelister-apper for å håndtere oppgaver på hvilken som helst plattform (Download.com)
 • CXO: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com