Topp 10 veiledningstips for nye fagdirektører og IT-ledere

Det har gått en stund siden forrige innlegg. Hva kan jeg si; de første 100 dagene av å være CIO på en ny jobb er opptatt. Det er folk å møte, bedriften å lære og teknologien å forstå. Noen ting trenger øyeblikkelig oppmerksomhet; andre er ting som kan behandles senere. Det er lett å bli overveldet.

Så nesten halvveis inn i de 100 dagene mine kan jeg gi nye CIO-er noen råd. Dette går utover å bygge 100 dagers plan, som jeg tror er avgjørende for å holde fokus. Dette er min praktiske veiledning for fagdirektører, men også for alle som tar en ny ledende stilling innen teknologisk ledelse.

Denne artikkelen er et opptrykk av en oppføring i Isaac Sacolicks blogg. Det er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Still mange spørsmål

Fordelen med å være den nye fyren er at folk bør forvente det. Jeg har vært veldig heldig i denne nye stillingen, og alle har vært en god sport. Spørsmål hjelper deg ikke bare med å bygge opp din forståelse, men kan også hjelpe andre å se ting fra nye perspektiver. Noen ganger vil spørsmål stille en problemstilling, men bedre nå enn senere. Og noen ganger kan det å stille spørsmål bidra til å utvikle en kultur for dialog og samarbeid.

2: Vær alltid prioritert

Din tid nå er på en enorm premie. Angi timeplanen din, men vær forberedt på å endre den når du anerkjenner umiddelbare kontra kortsiktige behov.

3: Finn måter å bidra tidlig på

Noen kaller dette raske gevinster, men selv før det er forholdsbygging lettere når det er toveis.

4: Hør

Noen av "bøkene" om ledelse foreslår sterkt å stille forventninger med dine ansatte tidlig. Jeg tror at før du setter struktur med teamet ditt, bør du sette av tid til å engasjere, lytte og lære først.

5: Null sakte inn prioriteringene

Jeg stresser her på ordet sakte . Det betyr å gå bredt og lære mer før du setter nye prioriteringer.

6: Forstå konjunkturene og viktige datoer

Når er budsjetter ferdig? Når er topp salgssykluser? Når planlegges distribusjoner? Den første uken ba jeg instruksene mine om å sende meg en liste over viktige datoer. Alt dette vil hjelpe deg med å prioritere tiden din og vurdere tidspunktet for nye initiativer.

7: Folk kommer før prosess og teknologi

CIOs har en tendens til å tenke på denne trioen, men i løpet av de første 100 dagene må fokus være på mennesker og forhold først, prosess nummer to og teknologi en fjern tredjedel.

8: Vær forberedt på å løpe

Gå raskt. Du har mye å lære, ting å gjøre og planer om å bygge.

9: Se etter brennende plattformer

Hvis jeg satte 100 CIO-er på et rom, tviler jeg på at noen vil si at alt kjørte bra da de tok jobben. I tillegg til prioriteringer, må du jakte på problemene - de alle forteller deg om, men enda viktigere, de som ingen kjenner seg igjen i.

10: Ledelse starter tidlig

Ikke forvent å sitte i baksetet selv om du er nybegynner. Teamet ditt, kollegene og sjefen din forventer at du trer opp tidlig. Vil du bli oppfattet som bare en teknisk person, eller som noen med en bredere forretningsforståelse? Hvorvidt og hvordan du deltar er nøkkelen til alles tidlige oppfatninger.

Isaac Sacolick er administrerende direktør for teknologi, CIO i McGraw-Hill Construction og har hatt CIO / CTO-stillinger i BusinessWeek, TripConnect og PowerOne Media. Isaac er en gründer og spesialist innen medie- og publiseringsteknologier, sosiale nettverk, innholdsstyring, XML-søketeknologier, nettanalyse, datavarehus, digital reklame, enterprise 2.0 og smidig styringspraksis. Isaac skriver en blogg om sosial, smidig og transformasjon og er en hyppig foredragsholder om ledende innovasjon innen virksomhet og smidig utvikling.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com