Tips for tryggere nettlesing når du bruker Adobe Flash på Mac-en

Det er ingen hemmelighet at Adobes Flash Player er en stor haug med forferdelig som skaper problemer for mange brukere på Internett. Det er færre legitime bruksområder for Flash nå, med HTML5 som støtter lyd og video, bruker åpne standarder og bedre kodeker. Dessverre er Flash en teknologi som mange nettutviklere har brukt mye tid og penger på å lære, og det er noen ganske fantastiske nettsteder der ute skrevet i Flash, så det er ikke noe folk flest er klare til å skille seg ut med.

Flash er pent. Det er det ingen som benekter. Når det er sagt, er imidlertid Flash ondt. Så mye som dette er mening, er det også faktum. Adobe prøver desperat å ha en kvartalsvis oppdateringsplan for produktene sine, inkludert Flash, og de mislykkes elendig fordi det stadig er så mange sikkerhetshull i det. Les Adobes sikkerhetsbulletins-side, og du vil se at det har hatt en ganske dårlig ting i år.

Og nå med Macbook Air ikke lenger fraktet med Flash forhåndsinstallert, tror jeg vi kan se hvor Apple, i det minste, er på vei. Ikke mer Flash på Mac, i det minste ikke levert av Apple. Google har derimot tatt en annen tilnærming. De vil støtte Flash i Chrome-nettleseren, men de sandkaster det, noe som betyr at fanen eller websiden med Flash-innhold på ingen måte kan samhandle med andre vinduer eller faner med andre nettsteder lastet inn.

Det er et trygt alternativ fordi, la oss innse det, Flash er her og vil være her i lang tid fremover. YouTube og mange andre nettsteder tilbyr bare Flash-innhold til de fleste brukere (selv om YouTube vil gi H.264-videoer til iPhone-brukere, men Flash til alle andre).

Hvis du ikke bruker Google Chrome, er det andre alternativer. Den ene er ClickToFlash, en plugin for Safari. Med ClickToFlash lastes ikke automatisk automatisk med mindre du ber om det (klikk på den erstatte Flash-logoen på websiden). Ved hjelp av ClickToFlash får du bestemme om Flash Player er lastet eller ikke, ikke nettstedet. Fra et sikkerhetsperspektiv er dette velkommen, da det er mye skadelig Flash-innhold der ute for å dra nytte av folk som kjører gamle versjoner av Flash Player.

Når du har lastet ned og installert ClickToFlash, start Safari på nytt og last inn ClickToFlash-preferansene via menylinjealternativet "Safari", deretter ClickToFlash, deretter Innstillinger. Her kan du aktivere det, og finpusse preferanseinnstillingene, for eksempel å slå av automatisk å laste usynlige Flash-visninger (hvis det er usynlig, hvorfor laste det?).

Den nåværende versjonen av ClickToFlash er 1.5.5, og å fortelle den om å laste inn H.264 fra YouTube fungerer ikke for meg. Forhåpentligvis er dette bare en feil i den nåværende versjonen og vil bli løst innen kort tid. Du kan laste Flash-filene fra YouTube, eller bruke Safari Develop-menyen til å endre nettleseragenten til noe som Mobile Safari 4.1 for iPhone (den vil deretter laste inn H.264-videoer fra YouTube).

Hvis Safari ikke er den valgte nettleseren, kan du også bruke Flashblock med Firefox eller Camino. Den vil også blokkere Flash, men i stedet for å selektiv spille av Flash i nettleseren når du klikker på den, vil den i stedet laste ned Flash-filen til systemet som skal vises off-line.

For de som bruker mobile datamaskiner, som MacBook Air, vil ikke Flash-belastning hver gang en webside føles som å skyte den opp, øke batteriets levetid, redusere unødvendig CPU-bruk og la datamaskinen bli kjøligere og roligere. Ved å bare laste inn Flash på pålitelige nettsteder, og bare de bitene av Flash som du faktisk vil se, unngår du en stor bunke med potensielle sikkerhetsgruver som ondsinnede nettsteder og brukere vil bry seg.

Verktøy som ClickToFlash og FlashBlock gir kontrollen hvem det hører til. Du.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com