Tre måter mobilitetsbedrifter bruker data for å løse problemer og forme fremtiden

CES 2020: Segway avduker produkter for å støtte smartere byer Segway zoomer inn i fremtiden med S-Pod og selvbalanserende scootere.

Mobilitet tok seg til prime time på CES 2020, og delte scenen med kunstig intelligens og buet glass for bøybare mobiltelefoner. Syv økter ble direktesendt og høyttalere dekket ladestasjoner, aldrende infrastruktur, tillit til autonome kjøretøyer og urban luftmobilitet.

På Smart Future of the Future: Mobility Innovation, sa Clara Fain, finansdirektør i Via, at byene må bygge riktig digital og fysisk infrastruktur nå for å forme utviklingen av autonome kjøretøy.

Gitt at bare 2% av bybudsjettene blir brukt på teknologi og IT, anbefalte Fain at byene leter etter nye finansieringskilder for å utføre dette arbeidet.

"Byer bør bruke sin største eiendel, som er veien, for å generere ny finansiering, " sa hun.

Laura Schewel, grunnlegger og administrerende direktør for Streetlight Data, sa på en CES-sesjon om fremtiden for mobilitet at selskapet hennes må selge to løsninger samtidig når de arbeider byavdelinger og stramme budsjetter.

Hun sa at nøkkelen til suksess er å løse et eksisterende problem på en måte som gir tilleggsdata som også kan informere om innovativt arbeid. Schewel brukte eksemplet på den daglige trafikktellingen som byene må rapportere til den føderale regjeringen. Schewel beskrev denne oppgaven som ikke veldig spennende, men ganske dyr.

"Hvis vi kan selge inn i det budsjettet, kan vi ganske enkelt fortrenge noe vanlig gammelt som skjer hver dag, og ved å bruke det budsjettet får ikke byene bare trafikktall, de får data som kan hjelpe dem med å planlegge for autonome kjøretøy og gjøre data- drevet, aksjedrevet transittplanlegging, "sa hun.

Smarte byer: En bedriftsleders guide (gratis PDF)

Autonome biler er fremdeles "rett rundt hjørnet", men det er mange andre nye måter å komme seg rundt som byens innbyggere kan bruke akkurat nå.

Via, Siemens Mobility og StreetLight Data - tre selskaper i Las Vegas på CES 2020 for å snakke om mobilitet - hadde alle flere nyheter denne uken om transportnyheter som treffer gatene i dag.

Siemens Mobility kobler sammen biler og infrastruktur

Siemens var på CES for første gang i år med sin Mobility Division. Marc Buncher, administrerende direktør i Siemens Mobility, sa at 40 av de 100 største byene i USA ikke har jernbanetransport, noe som betyr at Amerika er et utviklingsland for den transportmåten.

"Vi er både vei og jernbane, og vi kan gjøre alt som knytter folk til hjem og jobb, " sa han i et videointervju.

Siemens kjører en tilkoblet kjøretøypilot med Tampa som bruker veikantenheter for å koble biler og infrastruktur.

Vegenheter (RSU-er) kommuniserer med tilkoblede biler for å sende informasjon fra trafikksignaler, crosswalks eller motorveier til møtende kjøretøy utstyrt med ombord enheter.

RSU-ene kan også behandle plasseringen av kjøretøyer og sende denne informasjonen via RSU til et sentralt styringssystem for å koordinere trafikken i krysset og det bredere lokalområdet.

Marcus Welz, president, intelligente trafikksystemer, Siemens Mobility, sa tilkoblede kjøretøyspiloter i New York og Tampa, en av de viktigste sakene i bruken er å bruke tilkoblet infrastruktur for å forbedre sikkerheten.

"Ved stadig å sammenligne bevegelse av fotgjengere med kjøretøyets posisjon, retning og hastighet, kan du plotte potensielle krasjområder og advare sjåføren eller roboten om en forestående kollisjon, " sa han i et videointervju.

Han la til at den beste bruken av autonome kjøretøy er å bruke dem som matebusser for å gjøre det lettere for flere å bruke eksisterende kollektivtransportsystemer.

"Helt ærlig er tusenvis av selvkjørende kjøretøy fremdeles tusenvis av kjøretøyer i et trafikkork, enten det er en menneskelig sjåfør eller ikke, " sa han.

Gründer og administrasjonspartner David Blumberg, Blumberg Capital, sa at byene forbedrer mobiliteten ved å bygge et "samarbeidsdriftsnett" som inkluderer maskinvare, programvare og alle transportformer.

"Ulike transportformer vil trenge for å koble sammen, krysse hverandre og samhandle slik at pendlere kan bevege seg sømløst fra punkt A til punkt B, " sa Blumberg. "Enda viktigere er at disse dataintensive systemene må administreres av transportoperatører, byråer, regulatorer og andre for å matche kjøretøyer til ryttere, maksimere sikkerhet og bekvemmelighet og samtidig minimere pendlingstid, kostnader og forurensning.

Sacramento og Via kunngjør varebil på forespørsel

Via nettopp kunngjort en ny mikrotransit-tjeneste på forespørsel i samarbeid med Sacramento Regional Transit District med 42 biler. Microtransit-tjenester er en krysning mellom busstjeneste og turstigningstjenester med kollektivtransporttjenester med faste ruter og ruteplaner, samt fleksible ruter og timeplanlegging.

Ryttere kan hagle et kjøretøy med en app eller ved å ringe. Appen leder passasjerene til et nærliggende virtuelt busstopp innen kort gangavstand for henting og avhenting. Dette gjør at flere kan dele en tur på forespørsel.

Kostnaden er $ 2, 50 per tur. Sacramento startet tjenesten i 2018 og utvidet den nylig til å dekke flere nabolag med små skyttelbusser utstyrt for å imøtekomme personer med nedsatt funksjonsevne.

Bruke data for å forstå generell mobilitet

StreetLight Data ga nettopp sin første amerikanske transportindeks for klimatpåvirkning, en rangering av landets 100 mest folkerike metroområder. Hver by har en score i hver fem kategori:

 • Kjørt kjøretøy miles (VMT)
 • Kjørelengde med sykkel- og fotgjengerpendling
 • Transport per innbygger
 • Befolkningstetthet
 • Circuity, et mål på effektiviteten til et transportnett

Rangeringen tar hensyn til alle disse faktorene, og siteringen øverst på listen har lavest innvirkning på klimaendringene.

Transport genererer flere klimagasser enn noen annen sektor i økonomien, så byene på toppen av konsekvensindeksen har lavest innvirkning. De fem beste regionene er:

 1. New York-Newark-Jersey City, NY-NJ-PA

 2. San Francisco-Oakland-Hayward, CA
 3. Madison, WI
 4. Philadelphia-Camden-Wilmington, PA-NJ-DE-MD
 5. Boston-Cambridge-Newton, MA-NH

De fem regionene nederst på listen er:

 1. Kansas City, MO-KS
 2. St. Louis, MO-IL
 3. Houston-The Woodlands-Sugar Land, TX
 4. Phoenix-Mesa-Scottsdale, AZ
 5. Dallas-Fort Worth-Arlington, TX

StreetLight Data samler inn og indekserer mer enn 100 milliarder anonymiserte posisjonsposter fra
smarttelefoner og navigasjonsenheter i tilkoblede biler og lastebiler. Selskapet legger til mobilitetsdata fra andre kilder for å forstå aktivitet på veier, sykkelfelt og fortau.

Smart Cities og IoT-nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om smarte byer, som inkluderer innovasjoner i IoT, 5G, sikkerhet, dataanalyse, mobilapper og mer. tors

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com