Tre feil i Apple Watch hjertehelsestudie

Hvorfor Apples iPhone 11 kanskje ikke begeistrer virksomheter, men utvidet fokus på helsedata bør Apple gi iPhone 11, Watch Series 5 og iPad trinnvis maskinvareoppdatering, men tjenester som Apple TV +, Apple Arcade og en ny helsefokusert forsknings-app er ekte historie.

Tim Cook satser på helse. Han vil at Apple skal være kjent for å gjøre folk sunnere like mye som å få folk til å kjøpe AirPods. Forskere fra Stanford School of Medicine lanserte Apple Heart Study med Apple Watch i 2017 og registrerte over 400.000 mennesker. Apple lanserte de første resultatene i mars, og viste at 2.161 personer fikk et varsel om en uregelmessig puls - 0, 52% av totalen.

Forskere fra Stanford publiserte nettopp en artikkel i New England Journal of Medicine om Apple-prosjektet, "Large-Scale Assessment of a Smartwatch to Identify Atrial Fibrillation."

Forskere konkluderte med at Watch er ganske flink til å oppdage uregelmessig hjerterytme, noe som er et betydelig fremskritt innen medisinsk teknologi. Det er flott for folk som har sin egen Apple Watch, så vel som for folk som kan få en klokke gjennom sin Medicare-plan.

Studien belyser også begrensningene ved å bruke Watch for kliniske studier. Forskere som er avhengige av at Watch legger merke til helseproblemer, møter noen av de samme begrensningene som tradisjonelle forskere. Her er tre feil funnet i den virtuelle helsestudien som Apple bør fikse neste gang.

Feil demografisk

Omtrent halvparten av personene i studien var under 40 år. Bare 6% var over 65 år. Atrieflimmer er mest vanlig hos personer over 65 år, noe som betyr at denne studien kan være "det motsatte av en ønskelig aldersprofil for en studie av atrieflimmer, " som Edward W. Campion, MD, og ​​John A. Jarcho, skrev MD i en redaksjon om forskningsoppgaven.

I "Overvåket av Apple" bemerket de også, "det er vanskelig å trekke noen konklusjoner om den sanne hyppigheten av atrieflimmer, siden bare 21% av de med uregelmessig pulsvarsling basert på overvåking av smartwatch deretter returnerte EKG-lappen for analyse. "

Det er lett å se hvorfor Apple og Stanford lar så mange bli med på et slikt romanprosjekt. Folk var glade for å bruke sin personlige teknikk for å bidra med data til en første-i-sin-type studie. Nå som den første spenningen har slitt seg, er det på tide å være mer selektiv med påmelding. Dataene vil være verdiløse hvis halvparten av deltakerne i Apple / NIH kvinners helseundersøkelse er menn.

Høyt frafall

Så snart hjertets helseundersøkelse ble virkelig, begynte folk å droppe ut. Når en person fikk et varsel om en uregelmessig hjerterytme, måtte han eller hun gjøre mer enn å bruke Apple Watch. Personen skulle delta på et telemedisinsk besøk og bære en elektrokardiografi (EKG) lapp i opptil syv dager. Disse to tilleggsoppgavene var fremdeles praktiske, men selv de to ansvarene var for mye.

Ifølge Business Insider fullførte omtrent 79% av menneskene som fikk en første varsel om en uregelmessig hjerterytme studien eller ble senere ekskludert fra den. Folk droppet enten ut eller ikke gjorde det telemedisinbesøket.

Bare 450 mennesker blant de 2161 som fikk varsler returnerte lappene. Forskere konstaterte at i denne gruppen var atrieflimmer til stede hos 34% totalt og hos 35% av deltakerne 65 år eller eldre. Konfidensintervallet var 97, 5% for begge grupper, som er poengsum forskerne ønsker å få.

Noen av disse varslene var utvilsomt falske og kunne avskjediges. Klokkene i Stanford-studien brukte en optisk sensor for å oppdage uregelmessige rytmer, men de nyere klokkene bruker en spesiell sensor designet for å overvåke hjerteslag. Det bør redusere antall falske positiver. Imidlertid burde det være en mekanisme på plass for å avlytte folk som fikk varselet og ikke gjorde noe.

Ingen oppfølginger

Det er dusinvis av digitale helsefirmaer som bruker påminnelser, varsler, online grupper og tekstbasert coaching for å få folk til å ta bedre vare på seg selv. Det finnes apper og nudges for å få folk til å gjøre alt fra å ta medisinene sine som foreskrevet til å fullføre fysioterapiøvelser til å dokumentere følelsene sine.

I Apple Watch-studien fikk ikke folk som fikk et varsel om en uregelmessig hjerterytme, ingen andre varsler eller noen form for oppfølging. Utvilsomt var noen av disse varslene falske alarmer, og med rette avvist, men ikke alle av dem.

Dette er det perfekte øyeblikket å avverge en person med en annen påminnelse, eller hvis personen er i en klinisk studie, utløse en varsling til en sykepleier. Kliniske studier som er helt digitale uten menneskelig overvåking, er absolutt billigere enn forsøk som har sykepleiere eller legeassistenter eller saksarbeidere som sporer deltakere. Imidlertid kan coaching fra utdannet medisinsk fagpersonell være bedre for å endre individets oppførsel på lang sikt.

For menneskene som fikk et varsel og fullførte alle oppfølgingsoppgavene, er dette selvfølgelig en spillendrende teknologi, akkurat som alle menneskene Apple finner for markedsføringsvideoene sine. Apple bør imidlertid bruke sin makt og forretningsprioriteter for å forbedre dagens standarder for kliniske studier, ikke forlenge de samme svakhetene. Samtidig bør Apple og forskere som jobber med dem, innlemme de effektive teknikkene i det mer tradisjonelle systemet. Personlige enheter som Apple Watch kan være et tidlig varselstegn som vi ikke har nå, men de kan ikke erstatte menneskelige interaksjoner helt.

Apple lanserte nettopp tre nye helsestudier, så helseteamet har den perfekte muligheten til å fikse disse feilene fra hjertestudien.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com