En tredjedel av amerikanske forbrukere vil sannsynligvis komme tilbake hvis butikken er teknologisk tung

Markedsføring til Gen Z: Hvordan detaljister når forbrukere denne høytiden sesong TechRepublics Bill Detwiler intervjuer Salesforces Rob Garf, VP for industristrategi og innsikt, på Dreamforce 2019, om hvordan detaljister prøver å nå kjøpere i løpet av høytiden 2019.

I følge en ny studie fra IoT-ledelsesleverandøren SOTI, er kjøpere mer krevende enn de noen gang har vært, med mange som nå iherdig søker etter forhandlere som tilbyr sømløse opplevelser som smelter sammen den familiære naturen til kundeservices av murstein og mørtel med den hurtige og lette av nettbutikker.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Rapporten, "Fra 'Bricks to Clicks': Navigating Retail Revolution", fant ut at en av tre amerikanere mer sannsynlig kommer tilbake til en forhandler hvis de er utstyrt med en viss mengde teknologi i butikken.

"Beredskap er avgjørende, og i detaljhandelen er umiddelbare resultater kritiske. Optimalisering av både online og offline kanaler for forbrukere er det nye normale når vi går fra 'murstein og mørtel' til 'klikk og mørtel, '" heter det i studien.

"SOTI ser en betydelig inntektsvekst fra år til år fra denne etterspørselen, ettersom behovet for å effektivt administrere alt inventar, skannere, sensorer og roboter intensiveres i forsyningskjeden, " sier studien.

Dataanalyse: En guide for bedriftsledere (gratis PDF)

"Uunngåelig påvirker dette ikke bare inntektsstrømmer, men også arbeidere og det generelle detaljistmiljøet og kundeopplevelsen. Den eneste måten å komme foran kurven er å oppmuntre til personalisering fra begynnelsen av; å ta inn det forbrukerne ber om og svare på det nå."

SOTI bestilte studien gjennom Arlington Research, og den inneholder undersøkelser, gjort i november 2019, av 4000 forbrukere bosatt i USA, Storbritannia, Tyskland og Sverige.

Hastigheten og enkelheten i transaksjonen

Nesten 70% av de spurte sa at de synes at detaljister som bruker mobilteknologi ender opp med å gi en raskere handleopplevelse for kundene, og antallet nådde nesten 80% i USA.

Halvparten av dem som snakket med Arlington Research sa at selvutsjekkingskioskene forbedret shoppingopplevelsen, mens ytterligere 40% sa at det i det minste var gunstig.

"Når vi kommer inn i 2020, må forhandlere finne en delikat balanse mellom innovasjon og personvern, " sa Ryan Webber, visepresident for bedriftsmobilitet hos SOTI.

"Gjennom denne forskningen er amerikanske forbrukere mer hausse enn sine europeiske jevnaldrende når det kommer til personalisering, men samtidig ønsker alle sikkerhet, " sa Webber.

"Når detaljister begynner å strekke grensene for hva som er mulig, og tester ansiktsgjenkjenningsteknologi og andre IoT-shoppingløsninger, må personvern forbli i høysetet."

Bare 25% sa at de ønsket at forhandlere skulle gå tilbake til de dagene butikkene var blottet for noen mengde teknologi.

Problemer med personvern og sikkerhet boble opp

Likevel var ikke ønsket om mer teknologi i butikken å hindre folk i å kreve større datasikkerhet, med mer enn 30% som sa at de absolutt ikke var villige til å ofre noe personlig datasikkerhet bare for å forbedre opplevelsen av murstein og mørtel.

Rapporten berørte også leveringsmetoder nå som en betydelig mengde virksomhet gjøres gjennom onlineordrer.

Nesten 90% av de spurte sa at de var fornøyde med minst ett eller flere leveringsalternativer utenom tradisjonelle butikker.

Omtrent halvparten av alle spurte sa at de var komfortable med hjemleveranser og samlinger i butikken.

Andre teknologier som autonom levering av kjøretøy, 27%, og levering droner, 31, 4%, ville være velkomne, ifølge respondentene.

Kassen hastighetsnøkkel

Et av de største problemene kunder over hele verden følte kunne løses med den nyeste detaljhandleteknologien, var hastigheten på kassene.

Nesten 80% av de amerikanske respondentene sa at de ønsket at forhandlere skulle implementere mobil teknologi for både forbrukere og salgspartnere, slik at shoppingopplevelsen kunne fremskyndes betydelig.

Mer enn 40% av de amerikanske forbrukerne sa at de ikke lenger ønsket å stå i kø og kassa med kassaapparater, og i stedet valgte salgspartnere som bruker mobile enheter.

Studien beskrev en rekke forskjeller i hvordan kjøpere i alle fire land ser på forskjellige typer teknologier detaljister nå vender seg til.

Personalisering foretrukket

Mer enn noe annet land sa amerikanske statsborgere i undersøkelsen at de prioriterte en personlig detaljhandleropplevelse som automatisk kunne ta hensyn til deres tidligere preferanser.

Nesten halvparten av alle amerikanske statsborgere i undersøkelsen og nesten 40% av de fra Sverige sa at de er begeistret for innovasjoner i detaljhandel som ansiktsgjenkjenning og fyrteknologi. Både Tyskland og Storbritannia kom på rundt 30%.

Det samme gjelder stemmeaktiverte handleopplevelser med assistenter som Amazon Alexa og Google Home, som mer enn halvparten av alle amerikanske respondenter sa at de var komfortable med. Ingen andre land hadde mer enn 36%.

Halvparten av alle svenske respondenter fortalte Arlington at de trodde scan-as-you-shop-teknologi vil forbedre deres shoppingopplevelse i butikken. Mer enn to tredjedeler av alle spurte, uansett land, sa mobilteknologi var effektiv til å gi en strømlinjeformet, raskere handleopplevelse.

"Innovasjon innen levering er forretningskritisk for detaljister som ønsker å konkurrere effektivt i detaljhandelen som fusjonerer online og offline kjøp, " sa Webber.

"Enten det er muligheten til å spore pakker transparent, redusere leveringstider eller forbedre levering siste kilometer, fortsetter vi å være begeistret for hvordan mobilitet kan støtte transport og logistikk for til slutt å konvertere til økt kundelojalitet og salg."

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com