Tenker du på å bli IT-sjef? Vurder disse viktige spørsmålene

Hvordan kvinner kan bryte seg inn i teknologiledelse På Code PaLOUsa 2018 tilbød Sue Freas, direktør for programvareteknikk i Appriss, karriereråd for kvinner innen teknologi som vil klatre på lederstigen.

I 2014 gjennomførte CareerBuilder en undersøkelse og fant ut at mer enn en tredel av de ansatte ikke hadde noen ambisjoner om å bli leder. Årsakene varierte, men høyt på listen var bekymring for lange timer, manglende evne til å jobbe og oppfylle familiens ansvar samtidig, og en generell motvilje for konflikthåndtering, som uunngåelig oppstår når folk er involvert.

Fortsatt er selskaper (og måten de konstruerer karriereveier) skjevt på for å belønne de som klatrer lederstiger mer enn å belønne dyktige tekniske eksperter. På grunn av dette bestemmer mange ansatte i IT å fortsette en karriere innen ledelse.

Men er ledelsen riktig for deg?

Her er fem spørsmål som IT-fagfolk som ønsker å bli ledere bør stille seg selv.

1. Kan du gi opp å være tekniker?

Med mindre du opererer i en to-manns butikk, må du gi opp konfigurering av servere og nettverk eller koding av applikasjoner hvis du blir IT-sjef. Du vil bli bedt om å gjøre mange flere ting, for eksempel å styre mennesker og prosjekter, forhandle om budsjetter og mekle konflikter. I lang tid før jeg valgte å gå inn i IT-ledelse, fortsatte jeg å prøve å plassere meg i stillinger der jeg kunne bygge mine applikasjonsutviklingsevner - men hver gang jeg landet en apputviklerrolle, fikk jeg dratt av oppgaven til å styre en prosjekt. Til slutt ga jeg opp å prøve å utvikle apper som en karriere.

SE: Stillingsbeskrivelse: IT-prosjektleder (Tech Pro Research)

2. Hvor komfortabel er du med vanskelige mennesker?

Du vil møte mange typer personligheter som leder. Blant de vanskeligste vil være jevnaldrende du gikk ut til lunsj med som plutselig er dine underordnede. Nyopplagte ledere har mistet vennskap på grunn av dette, fordi det er vanskelig for jevnaldrende å plutselig akseptere underordnede roller. Andre utfordringer involverer overutviklede egoer av tekniske guruer som ikke ønsker å ta ordre fra en "blyantpuser" som "øver på buzzwords på kontoret hans." I enda andre tilfeller kan det hende at du får effektfulle sluttbrukerledere som ønsker at prosjekter blir gjort, selv om deres måte vil få prosjekter til å mislykkes. Deretter er det den "gode personen" som prøver og prøver, men bare ikke kan gjøre jobben. Du blir møtt med å måtte tilordne eller skyte dem fra. Alle disse er utfordrende folkespørsmål som ledere står overfor.

3. Hvordan vil du følge med teknologi?

Selv om IT-ledelse tar deg bort fra den daglige virksomheten med å konfigurere nettverk eller utvikle apper, må du fremdeles finne måter å følge med på teknologi slik at du kan være i stand til å evaluere prosjektets fremdrift og ha meningsfulle samtaler med flest tekniske medarbeidere.

Jeg jobbet en gang for en IT-direktør som nektet å komme ut av kontoret sitt og virkelig undersøke hva som skjedde i et større prosjekt. Prosjektlederen fortalte ham at alle oppgavene var fullstendige og etter planen, men det var de ikke. Som ansatte gikk vi til slutt til direktøren og fortalte ham at prosjektet var i trøbbel. Da var det for sent. Direktøren mistet jobben, og de fleste av våre ansatte slapp også løs.

4. Kan du ta varmen og timene?

Alle prosjekter utvikler snags. Når de gjør det, er det opp til ledelsen å jobbe sent og få dem løst. Onus plasseres på lederen. Vær forberedt på å ta varmen fra sluttbrukerne dine - selv om det som har skjedd ikke er noe du kunne ha visst om. Denne ansvarligheten følger med jobben som manager.

SE: Hvordan lykkes som ny IT-sjef (gratis TechRepublic PDF)

5. Vil du få arbeidsglede?

Som leder får du mer autonomi i jobben din, og står også i kø for å motta hevinger og kampanjer. Alle disse bidrar til arbeidsglede, men ikke alle er fornøyde med å være leder. En Harvard Business Review-artikkel sa at menn var mer fornøyde med lederstillingen enn kvinner var. Noen av årsakene var glassloftet og de subtile utfordringene til lederegitimitet som kvinner fortsetter å oppleve i sine organisasjoner. Som kvinnelig CIO følte jeg også disse utfordringene - men det hindret meg ikke i å ønske ledelse. Til slutt skjønte jeg at det var viktigst for meg å føle at jeg gjorde jobben jeg var best egnet til. I mitt tilfelle var det ledelse. Til syvende og sist er dette beslutningen alle IT-er som ønsker å bli ledere må ta: Er ledelse den beste måten for deg å uttrykke dine individuelle talenter og føle deg bra med det du gjør?

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Les også ...

  • 8 tips for en smidig overgang til en ny IT-rolle (TechRepublic)
  • De 10 IT-jobbene som vil være mest etterspurt i 2020 (ZDNet)
  • IT-jobber: Hvordan rollen som CIO endres igjen (ZDNet)
  • 10 tips for å hjelpe nye IT-ledere med å slå bakken (TechRepublic)

Planene dine?

Har du veid fordeler og ulemper med å forfølge en karrierevei for IT-sjefen? Hva er det som presser deg frem eller holder deg tilbake? Del tanken din i diskusjonen nedenfor.

Bilde: iStock / chaiyapruek2520

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com