Disse tre bransjene starter 3D-trykkrevolusjonen

Video: 3D-utskrift ... på mindre enn to minutter Er du nysgjerrig på 3D-utskrift? Vi har en to-minutters gjennomgang her.

3D-utskrift overtok overskriftene for noen år siden som den neste store mani, og fascinerende brukere med en visuelt fantastisk skaperprosess. Men mens populariteten hos forbrukerne har begynt å avta, har selskaper bare begynt å omfavne teknologien og ser allerede måter det drastisk kan endre bransjene sine på. I følge Gartner vil det globale markedet for 3D-utskrift være verdt 17, 7 milliarder dollar innen 2020.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

På GEs første "Industry in 3D" -arrangement i New York slo selskapet, dets partnere, og til og med noen av konkurrentene sammen for å vise verden hvordan 3D-utskrift, også kjent som additiv produksjon, øker forsyningskjedene og tvinger dem til å omskolere ingeniører til å tenke på produksjon uten begrensninger i den normale produksjonsprosessen.

"Det handler ikke om å gjøre det samme annerledes, " sa John Flannery fra GE. "Det handler om å revurdere hele prosessen for å lage produkter av høyere kvalitet."

Representanter fra GE, Boeing, Bombardier, Launcher, Stryker, Adidas, GM og BMW illustrerte hvordan 3D-utskrift brukes til å trykke høyspesifikke, fagmessig utformede deler til fly, biler og romskip samt felles utskiftninger, proteser, sykler, og mye mer.

Jason Oliver, president og administrerende direktør i GE Additive, understreket at 3D-utskrift ikke handlet om å erstatte arbeidere med roboter, men om å gjøre om produksjonsprosessen for et moderne samfunn.

"Dette handler ikke om substitusjon. Dette handler om å designe prosesser og revurdere produksjonslinjer, " sa han. "Dette er digitaliseringen av produksjonen. Akkurat nå brukes tilsetningsstoff hovedsakelig til produkter med høyt volum som fly og motorer."

Over 13 milliarder dollar ble brukt på 3D-utskrift de siste fire årene, men GE anslår at 280 milliarder dollar vil bli brukt på det de neste ti årene. Men Oliver sa at en rekke industriledere bare dypper tærne i 3D-utskriftsbassenget, og er på vakt for å prøve å integrere noe som kan være forstyrrende for hvordan produksjonen har blitt gjort i hundrevis av år. Hver bransje, sa han, burde se på måter de kan forbedre sin produksjonsmodell for å forberede den på nær fremtid.

Her er de tre bransjene som starter 3D-trykkrevolusjonen,

1. Luftfart / romfart

Av alle bransjene drar luftfartsindustrien fordel av 3D-utskrift mest, og integrerer teknologien i etableringen av nye, tilpassbare deler som uten tvil var umulig å lage før dette.

Førti prosent av en helikoptermotor designet av et selskap som bruker GEs 3D-utskriftstjenester ble laget med 3D-trykte deler og de klarte å redusere antall deler fra 400 til 16. En annen motordel hadde blitt redusert fra 855 deler til 12, noe som hjalp redusere vekten med 5 pund og resulterte i en kostnadsreduksjon på 80%. Evnen til å produsere miniatyrdeler som er spesielt designet for hvert fly eller romfartøy, endrer hva disse transportformene er i stand til.

I utstillingsgulvet viste ett selskap en planpropell som hadde blitt 3D-printet og viste hvordan den nye prosessen tillot dem å overvåke endringer i propellen over tid. De kunne til og med bli varslet digitalt om propellen hadde endret seg for mye, noe som tidligere krevde konstant sikkerhet og kvalitetskontroller på en rekke forskjellige nivåer. Dette er begrepet forebyggende vedlikehold som er så utbredt i Internet of Things (IoT) distribusjoner.

Max Haut, grunnlegger og administrerende direktør for satellittfirmaet Launcher, sa at 3D-utskrift la dem konkurrere med store selskaper og myndigheter på en måte som var umulig for mindre enn fem år siden.

2. Helsevesen

En av de mest øyeåpnende delene av arrangementet var delen om hvordan 3D-utskrift påvirker medisinsk industri. Noen pasienter har allerede en rekke 3D-trykte deler inni seg, for det meste utskiftninger av kne og skulder, men feltet går raskt fremover gjennom året. Medisinske fagpersoner er nå i stand til å lage 3D-trykte deler som kan mesh og vokse med bein for å skape en mer solid skjøt enn før.

Tannlegebransjen har spesifikt tatt 3D-utskrift av hornene og tatt i bruk prosessen for å lage proteser og andre munnspesifikke design som ikke kan lages masse.

Noen selskaper jobber til og med hardt på 3D-trykte organer, som ikke er så langt unna som man skulle tro. En representant fra Materialize, et 3D-trykt selskap for medisinske deler, sa at de allerede 3D har skrevet ut en nyre.

Selskaper som Stryker er allerede banebrytende for nye design for avstøpninger og fellesutskiftninger og jobber med sykehus for å utvide bruken av 3D-utskrift. De har til og med designet et verktøy for leger for å sutere sår raskere enn noen gang før.

3. Energi

GE er kjent for sin rolle i energiproduksjon over hele verden, og firmaet integrerer 3D-utskrift i mange stadier av produksjonsprosessen. Drillbiter som tidligere var kostbare og knuste ofte er nå 3D-trykte og tøffere enn noen gang, bemerket tjenestemennene under arrangementet.

For olje, gass og fornybar energi bruker GE og andre selskaper 3D-utskrift for å redusere kostnadene for materialer og fremskynde produksjonstid. De er i stand til å trykke utskiftbare deler på stedet i stedet for å vente uker på nye stykker, som nevnt under arrangementet. I tillegg brukes 3D-utskrift med metaller til både vindmøller og gruveutstyr, og blir tatt i bruk for mer bruk når vi snakker.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com