Skatt på ebøker og en ikke-elsket spillindustri: Skilt Osborne får ikke IT

Regjeringens tilnærming til digitale spørsmål er gjennomgående forvirrende, sier silicon.coms Natasha Lomas.

Spørsmål: Når er en ebok ikke en bok? A: Når HM Treasury sier det ikke.

Jeg kjøpte Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs forrige uke. Jeg trengte ikke å slå leir utenfor en bokhandel for å forsikre meg om eksemplaret mitt heller - jeg bestilte det bare på Amazon og fikk det levert trådløst til Kindle dagen jeg lanserte.

Men mens dette kjøpet var P & P-fritt, var det ikke momsfritt, fordi i Storbritannia påløper e-bøker moms. Det er en merkelig situasjon når du vurderer at HMRC ikke samler inn moms på bøker - de er 'nullvurdert' i HMRCs oversettelse.

Jeg er overbevist om at eboken jeg kjøpte er en bok. Den inneholder kapitler, sider, ord. Teksten er den samme som teksten i innbundet bok - om enn med noen flere skrivefeil takket være bokskanningsprosessen for optisk karaktergjenkjenning som konverterer papirbøker til ebøker.

En eBokleser: Den britiske regjeringen klassifiserer bøker som digitale tjenester, i stedet for bøker ... Creative Commons: Harald Hoyer

Den eneste forskjellen - bortsett fra prisstigningen på 20 prosent takket være den ekstra momsen - er at i stedet for å trykkes med blekk på papir, blir hver side av eboken dynamisk gjengitt med e-blekk på elektronisk papir.

Likevel kostet Kindle-eboken meg å betale for Amazons nåværende rabatt på hardback-utgaven av Isaacsons biografi mer enn død-tre-versjonen (£ 12.99 mot en rabatt på £ 12, 50). I alt har kjøpet mitt lagt 2, 60 pund direkte i kansler George Osbornes kister.

Kan det stemme? EU tror ikke det. I 2009 utvidet den definisjonen av en bok til å omfatte "bøker som er på CD, CD-ROM eller et hvilket som helst lignende fysisk medium som overveiende gjengir samme informasjonsinnhold som trykte bøker" - så det vil være ebøker, da.

Siden EU innførte endringen, har Spania senket momssatsen på ebøker til fire prosent, og Frankrike har stemt for å senke satsen til 5, 5 prosent neste år. Likevel i Storbritannia forblir ebøker beskattet til MVA-maksimum, til tross for at EU gir medlemslandene muligheten til å redusere prisene på dem.

Hva gjør den britiske regjeringen med dette åpenbare og anakronistiske avviket mellom digitale og analoge teknologier? Ingenting så langt. (Kanskje er koalisjonen for opptatt med å krangle om Storbritannia i det hele tatt skal være i EU?)

En talsperson for statskassen fortalte meg at grunnen til at e-bøker ikke kan bli nullvurdert for merverdiavgift, fordi de er "klassifisert som tilbudet av en elektronisk tjeneste", og la til at en slik klassifiseringsforskjell "må adresseres på EU-nivå".

Hvis det ikke kunne tas til null, kan ikke skatten på ebøker i det minste reduseres i Storbritannia - som har skjedd i Spania og er planlagt i Frankrike? Talsmannen er usikker - og sa at han vil komme tilbake til meg. Det gjorde han ikke.

Ser regjeringen spesielt på momssatsen på ebøker? "Generelt holder vi alle skatter under gjennomgang, " sa talsmannen, - et aksjesvar på slike spørsmål om skattesats.

Ingen kommer til å beskrive ebøker som blir momspliktig som et massivt spørsmål. Det er irriterende, sikkert, og det gir deg den fnise følelsen av at myndighetene ikke forstår digitale spørsmål. Men til syvende og sist er det større teknologirelaterte problemer for oss å bekymre oss for, ikke sant?

Saken er at ebøker ikke er den eneste digitale arenaen der regjeringen begynner å se ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com