En historie om tre app-distribusjonskanaler

Det er omtrent fire måneder siden sønnen min og jeg ga ut versjon 1.0 av puslespillet vårt Who Moved My Cheese? (WMMC) inn i Android-økosystemet. Vi valgte å gi ut appen vår for Kindle Fire, B&N Nook og hæren av Android-telefoner og nettbrett tilknyttet Google Play. Jeg ville ikke akkurat kalle spillet en løpsuksess, selv om sønnen min og jeg er veldig stolte av de 13 000 og noen merkelige nedlastinger vi har hatt til nå.

Nylig diskuterte jeg dette prosjektet med en annen spirende spillutvikler, og han var veldig interessert i å få tilbakemeldingene mine om ytelsen til de forskjellige markedene. Jeg har utforsket disse stedene tidligere med tanke på innsendingsprosessen, men med en dytt fra en TechRepublic-leser, deler jeg denne gang erfaringene mine når det gjelder den ene app-utviklerne aldri kan få nok av: nedlastinger.

Google Play

Jeg trodde Google Play (tidligere kalt Android Market) ville være den sikre tingen, og opprinnelig var det sant. I løpet av de første ukene vokste nedlastningene i Google Play i store sprang, ofte hundrevis av nye nedlastinger om dagen. I omtrent en måned var vi på topp 500-listen over Googles "nye" spill i kategorien "hjerne og puslespill". Jeg husker morgenen jeg så WMMC dukke opp på 100-markeringen. Jeg var så spent at jeg knipset et bilde ( figur A ) og sendte det umiddelbart til alle jeg kjente. Figur A

Når WMMC ikke lenger garanterte den "nye" kvalifiseringen, gikk spillet raskt tapt i havet av apper som utgjør Google Play, og jeg antar at dette er min største klage på butikken. Jeg har hatt begrenset suksess med AdMob med å øke bevisstheten i korte perioder, men slik markedet for øyeblikket er lagt ut på enhetene så vel som på skrivebordet, er det ikke så lett å oppdage apper som ikke genererer hundrevis av tusenvis av nedlastinger.

I morges logget jeg inn på utviklerkonsollen og så på nedlastningsnumrene og se WMMC holder på i underkant av 6K totale nedlastinger.

Amazons Appstore for Android

Sannheten ble sagt, jeg forventet ikke mye fra Amazons Appstore. Det så ut til å mangle fokus for meg, og vurderingsprosessen tok litt tid å få WMMC oppført. Da WMMC endelig dukket opp på Amazons nettsted, var nedlastningsnumrene ynkelig de første 10 dagene. Så fikk jeg en ny e-post fra Amazon-teamet om at appen min var "nå godkjent for Kindle Fire." Hva? Jeg hadde ikke en gang innsett at det var en egen godkjenningsprosess.

Når WMMC kunne lastes ned for Kindle Fire, tok ting en oppovergang. Amazones daglige nedlastningsnumre begynte å nærme seg Google Play-tallene, og jeg begynte å få veldig gode tilbakemeldinger fra brukere på Amazonas nettsted. Og mens Google Play-rangeringssystemet ikke lar utviklere og andre brukere samhandle, har folkene på Amazon allerede jobbet alt dette for lenge siden (tilbake da Amazon var en bokhandel).

På videregående hadde jeg en brytingstrener som pleide å alltid si til oss "jevn tempo vinner løpet." Amazon skulle finne Coach Bernhard og tilby ham en jobb som Kindle Fire Developer evangelist - mantraet hans ville være perfekt. Når de daglige nedlastningene i Google Play begynte å dyppe, fortsatte Amazon-nedlastinger.

I morges rapporterte Amazon at WMMC har omtrent 7K nedlastinger. Nedlastinger fra Amazon har overgått nedlastinger fra Google Play, og jeg ser ingen indikasjoner som vil endre seg.

Nook App Store

For de av dere som gjør matte i hodet ditt, har du sannsynligvis allerede lagt merke til at når du legger opp nedlastningene for WMMC fra Google Play og Amazon Appstore, kommer du på 13K. Hva var det jeg sa? Det er riktig, sønnen min og jeg er stolte av "13 000 og noen rare nedlastinger" spillet vårt har hatt. Dessverre står B&N Nook for "noen rare nedlastinger."

Det er sant at sammenlignet med vår inntreden i Amazonas og Google markedet, hadde WMMC på Nook en sen start, men det er en forskjell fra en hest som er treg ut av porten og en som aldri forlater båsen. Jeg ble veldig skuffet, da jeg var overbevist om at den typiske Nook-brukeren var det perfekte publikummet for spillet. For ikke å snakke om det mindre utvalget av spill mente flere folk finne appen.

Hvorfor har Nook-versjonen av WMMC generert mindre enn 100 nedlastinger? Det er enkelt: B&N tillater ikke annonsestøttede apper, og i motsetning til iOS-kollegene deres, pleier Android-brukere ikke å "kjøpe" programvare. Selv spilllegender som Roxio bruker en annonsestøttet modell av spillene sine på Android kontra en betalt modell på iOS.

Siste tanker

Erfaringene jeg delte om ytelsen til WMMC i tre populære Android-app distribusjonskanaler er mine egne. Jeg er ikke i tvil om at det er et bredt spekter av variabler som påvirker hvordan en app presterer i et gitt marked, kanskje den viktigste er selve appen. Likevel tror jeg at jo mer Android-utviklere deler med fellesskapet, jo mer kan vi lære av hverandre.

Jeg håper retrospektivet mitt viser seg å være nyttig for andre utviklere. Jeg oppfordrer TechRepublic-lesere til å dele sine erfaringer på Android-markedet ved å bruke diskusjonstråden som følger dette innlegget.

Les også på TechRepublic

  • De skjulte kostnadene ved å distribuere Android-apper til flere markeder
  • Tre grunner til å slippe Android-apper i flere markeder
  • App store avgifter, prosenter og utbetalinger: Hva utviklere trenger å vite

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com