Studie: Tusenårsforeldre vurderer ofte AI for barnas helse

Studie: Tusenårsforeldre vurderer sannsynligvis AI for barnas helse. En ny IEEE-studie viser at tusenårsforeldre vil omfavne selvkjørende skolebusser, 3D-trykte organer og AI-drevne assistenter.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

TechRepublic's Karen Roby intervjuet Dr. Karen Panetta, IEEE-stipendiat og dekan for ingeniørfag ved Tufts University, om teknologiorganisasjonen IEEE og en fersk studie om AI og helsevesen. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet deres.

Dr. Karen Panetta: Dette er tredje året som IEEE har sett på kunstig intelligens og offentlig oppfatning av det med alle fremskritt som kommer frem. De fleste tror kunstig intelligens er denne magiske svarte boksen. Men de av oss i feltet forstår at det virkelig er veldig robust, velprøvd teknologi. Så, hvordan ser vi på hvordan publikum vil godta det?

Spesiell rapport: Administrere AI og ML i bedriften (gratis PDF) (TechRepublic)

Denne studien ser på tusenårsforeldre som har et barn under 9 år, og hvorvidt de ville være villige til å underholde tanken om å bruke noen av disse forskjellige typene AI-teknologier i fremtiden på sine egne barn.

Noen eksempler inkluderer 3D-trykte organer, for eksempel et hjerte for en nødvendig hjertetransplantasjon, kunstig intelligens, som en selvkjørende skolebuss. Det er også ting som hvorvidt når tusenårsforeldre selv er gamle, om de heller vil ha en kunstig intelligensassistent kontra sine egne barn som tar seg av dem. Og så er det de i mitt eget forskningsområde, for eksempel å se på kunstig intelligens for å hjelpe til med å diagnostisere kreft hos barn, i tillegg til å se på det jeg vil kalle hjelpemidler til overvåking av hjemmehelse, for eksempel en hvilestol som faktisk kan fortelle deg noen av dine egne biometri og overvåke deg uten at du engang vet det.

Karen Roby: Utvid hvordan AI brukes i forbindelse med en kreftdiagnose.

Dr. Karen Panetta: Jeg vil si i forskjellige land som India, Brasil og Kina, at det er enorm støtte for denne typen ting, så vel som i Storbritannia og USA. Men litt lavere i USA og Storbritannia. Og du må stille spørsmålet. Spørsmålet var ikke: "Vil du la kunstig intelligens stille diagnosen?" Spørsmålet var: "Vil du oppsøke en lege som faktisk benyttet AI i diagnosen deres?" Og flertallet sa veldig sterkt: "Ja, det ville vi også." Og det gir god mening, for hvis du tenker på kunstig intelligens, er det basert på enorme mengder data samlet inn fra faktiske tilfeller og faktisk diagnose fra hundrevis av leger rundt om i verden.

Det er nesten å legge til et ekstra nivå av tillit til den avgjørelsen. Jeg tror alle som vil til lege, vil vite at du har alle disse ekstra dataene bak deg for å stille en god diagnose. For tenk på det, hvis du stiller feil diagnose, kan du behandle et barn som egentlig ikke har kreft. Det er forferdelig. Og for å stille feil diagnose, hvis de gjør det og ikke får behandling, er de begge veldig skadelige for barnas helse. Jeg tror foreldre virkelig godtar denne teknologien for å gjøre det.

Karen Roby: Du kan se hvordan foreldre fra ett område i verden aksepterer dette og ser mot dette kontra andre, ikke sant? Vi er litt mindre tilbøyelige her i USA. Er det riktig?

Dr. Karen Panetta: Vel, USA er omtrent 59%, men det er som 94% i Kina. Jeg tror en del av den grunnen er land som ikke har universell helsetilgjengelighet, som India eller Brasil, hvor USA, vi har veldig gode helsesystemer, de ser på det som en alternativ måte å få rask, riktig diagnose tidlig, mot å ikke ha informasjon og ikke søke behandling. Så denne typen muligheter lar folk fra utviklingsregioner få tilgang til teknologiinformasjon for å stille diagnosene når de virkelig ikke har den kompetansen internt.

Karen Roby: Snakk om noen av de smarte enhetene, som hvilestolen.

Dr. Karen Panetta: Et av de største problemene med alle helseovervåkingssystemer er å prøve å få pasienten på det. Nå har jeg en 90 år gammel far, og alt han trenger å gjøre er å komme på den skalaen hver morgen. Og jeg får en telefon hver morgen om at han ikke har kommet i den skalaen fra fjernovervåkingen. Hvis de ikke fysisk trenger å vite at de overvåkes, er det fordelen med denne typen teknologi.

Så tenk på det. Du vet at du kommer til å sette deg på den hvilestolen hver dag, du vet at du kommer til å ligge i sengen hver dag, og det er til og med noen som bruker denne typen teknologier på toalettet. De prøver å finne steder hvor du skal reise og folk skal dra, og de kan ta disse målingene uten at pasienten aktivt sier: "Å, jeg må ta blodtrykket mitt, " eller "Jeg må ta blodsukkeret mitt, "eller sånt.

Hvilestolen er noe som er et godt eksempel på den typen teknologi, der noen kommer til å sitte i det hver dag. Du trenger ikke å være bevisst på det, og det vil automatisk registrere det for deg.

Det er noen enheter som kan fortelle deg blodsukkeret uten å stikke nålen og ta blod. Så det er ikke inngripende. Det er noen for selv å bestemme om du er hjertefare. Noe av det jeg ser for meg er å se på nyrefunksjon eller til og med teste fremover, jeg hater å si det, men hva er på toalettet, for forskjellige kjemikalier, kanskje screening av tykktarmskreft, sånt. Ser vi etter de typer ting, som vi akkurat nå må gjøre en avtale, planlegge det og få noen inngripende type ubehagelig test. Ingen vil gjøre det.

Karen Roby: Det er spennende å se folk virkelig omfavne denne teknologien!

Dr. Karen Panetta: Det er Karen, fordi mye av det vi ser, spesielt i sensorer, er at kostnadene kommer ned. Og fordi kostnadene blir så effektive, betyr det at vi kan komme til mennesker som virkelig trenger det, og vi kan få det til befolkninger rundt om i verden, i stedet for bare de superrike, eller de mer utviklede regionene.

Vi kan også bruke det som et verktøy selv på skoler. Jeg tror det er en annen stor. Det er land som faktisk bruker en slags roboter akkurat nå for å overvåke helsen til barn når de går på skoler, for å sikre at de ikke har ting som konjunktivitt eller andre smittsomme sykdommer, som de er lette å oppdage, at foreldre kan savne. Jeg ville faktisk være lykkelig hvis skolesystemet mitt hadde noe sånt.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com