Stobart Group på vei fra småbedriftsteknologi til enterprise IT

Frakt- og logistikkselskapet Stobart Group - mest kjent for sin Eddie Stobart-transportvirksomhet - har vokst raskt i løpet av de siste årene, og omsetningen økte fra £ 170 millioner i regnskapsåret 2007 til £ 450 millioner i 2009.

Veksten har delvis vært drevet av en mengde oppkjøp, inkludert kjøp av James Irlam, O'Connor Group og Innovate Logistics - sistnevnte har lagt til 300 brukere til Stobarts stadig voksende IT-infrastruktur.

Selskapet har nå rundt 1 500 databrukere som jobber på 60 lokasjoner som spenner fra kontorer og tradisjonelle varehus til containerhavner og ikke-flyplassfraktvirksomhet i Southend og Carlisle lufthavner.

IT-direktør Vince Sparks begynte i selskapet tidlig i 2008 og ble tiltalt for å ha gitt mening om de forskjellige teknologielementene som ligger til grunn for den ekspanderende organisasjonen.

"Det du hadde var mange forskjellige deler av IT-infrastruktur, og mitt syn var at virksomheten krevde ett sett med infrastruktur og, hvor relevant, ett sett med kjerneprogrammer, " sa Sparks til silicon.com.

Eddie Stobart lastebiler er et kjent syn på Storbritannias veier
(Fotokreditt: Stobart Group)

Selskapet tok fatt på en plan for å sentralisere IT-infrastrukturen. Prosjektet handlet imidlertid ikke bare om å håndtere den økende kompleksiteten i selve infrastrukturen, men også om å endre selskapets hele tilnærming til IT.

"For oss går det fra den mindre virksomhets-IT til bedriftsklasse-IT der du har standarder og en modell og tilnærming og foretrukne leverandører og dine foretrukne teknologier og din strategi.

"Vi bygger et grunnlag av IT som er vanlig for Stobart Group og dispenserer for all den lokaliserte IT som eksisterte hos de gamle selskapene, " sa Sparks.

Fra august til oktober 2009 migrerte Stobart Groups teknologiteam mye av sin forretningsinformasjon til en sentral datacentre i Birmingham, drevet av IT-serviceselskapet SCC.

Som et resultat av overføringen kjører hele selskapet nå på ett e-postsystem - Microsoft Exchange 2007, oppgradert fra Exchange 2003 - og er i ferd med å slå av gamle e-postsystemer.

Stobart Group bruker også økt bruk av de-dupliseringsteknologi. Den har lagt Symantec Enterprise Vault for lagring og dataduplisering i e-postoppsettet, mens datacentre kjører NetApp filer-teknologi, som bruker de-duplisering for å redusere selskapets samlede lagringskrav.

I tillegg til å kutte lagring, vil datacentre-prosjektet også ha innvirkning på driftskostnadene og miljøbelastningen av selskapets IT. Når overgangen til den sentrale datacentre er fullført på rundt tre måneder, vil selskapet ha halvert antallet fysiske servere i infrastrukturen til rundt 50.

Bruken av VMWare-virtualiseringsteknologi i den sentraliserte datasentralen har vært en viktig faktor i reduksjonen: selv om datacentre vil omfatte 17 nye fysiske servere, vil det være mer enn 40 virtuelle maskiner som kjører i anlegget.

I tillegg vil selskapet unngå å installere servere på mindre regionale nettsteder i fremtiden, med mindre det er et spesifikt behov for det - for eksempel der applikasjoner har ytelsesproblemer når de arbeider over et WAN eller hvis de ikke kan virtualiseres ved hjelp av VMWare i datacentre.

Ved siden av datacentre-prosjektet bestemte selskapet seg for å øke effektiviteten til WAN, som kom under økende press når de overførte data mellom Stobart-konsernets mange lokasjoner.

Spesielt Microsoft Office-applikasjoner var ikke egentlig innstilt på å operere over hele WAN, og det tok altfor mye tid å fullføre oppgaver, ifølge Sparks.

Opprinnelig vurderte IT-avdelingen å kaste ekstra båndbredde på WAN, men ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com