Sør-afrikanske klinikker bruker kunstig intelligens for å utvide HIV-behandling

AI i medisin: Teknikk som kan forbedre pasient-lege-opplevelsen Lær hvordan bruk av kunstig intelligens i helsevesenet kan komme pasienten til gode - uansett kjønn, alder eller rase. AI kan spesielt gjøre en forskjell i medisinsk behandling av kvinner og premature babyer.

To leger bruker dataanalyse og prediktive algoritmer for å strekke ressurser i helsetjenester i Sør-Afrika og hjelpe millioner av mennesker å leve med HIV.

Dr. John Sargent og Dr. Ernest Darkoh grunnla BroadReach i 2003 for å gjøre helsevesenet mer effektivt og behandle flere pasienter. I 2010 utviklet de to Vantage, en dataanalyseplattform og anbefalingsmotor som kjører på Microsoft Azure.

Den første ideen var å bruke plattformen til å styre og forbedre de offentlig-private partnerskapene som støtter mange helsetjenester i Afrika. De to innså at det analytiske arbeidet også kunne bedre tilgangen til helsetjenester i land der det er mange flere mennesker enn leger.

I Kwa-Zulu Natal på østkysten av Sør-Afrika har Sargent og Darkoh samarbeidet med Department of Health for å treffe Triple 90-tallet:

  • Test 90% av menneskene som er utsatt for HIV
  • Sett 90% av personene som tester positivt på en behandlingsplan
  • Forsikre deg om at 90% av pasientene tar medisinene sine hver dag

Siden 2014 har BroadReach brukt Vantage for å hjelpe helsepersonell med å teste 5, 5 millioner mennesker for HIV og hjelpe 530 000 mennesker med å starte antiretroviral terapi. Blant personene som tar HIV-medisiner, viser 93% ingen symptomer på sykdommen.

For å hjelpe så mange mennesker å leve sunne liv, måtte BroadReach-teamet først samle inn data fra klinikkene og pasientene i en database og deretter gjøre informasjonen om til spesifikke anbefalinger.

Knusing av data for å ta bedre beslutninger

Da denne prosessen startet, sa Sargent at Vantage-teamet identifiserte to store kilder til ineffektivitet. Den første var at betydelige mengder viktige data ble fanget i papirformat. Det inkluderte lønnsdata fra helsetjenester og laboratoriedata fra pasienter. BroadReach-teamet brukte Vantage-plattformen til å samle 100 unike datakilder.

Det andre problemet var bemanningsklinikker. Det var ingen måte å tildele verdifulle ressurser til klinikkene som trengte dem mest. Fordi det er så få helsepersonell i provinsen, var det ingen som hadde tid til å gjøre denne typen analyse.

"En person kjører HIV-programmet for hele provinsen, og det er umulig å svare på spørsmål som: Blir pasienter på behandling? Hvilke dokumenter er bra / dårlig? Er jeg bemannet i løpet av neste uke? Hvilke pasienter trenger ekstra oppmerksomhet?" Sa Sargent.

Sargents team bruker maskinlæring for å analysere disse dataene og komme med reseptbelagte anbefalinger. En Vantage-analyse vurderer klinikkens prestasjoner mot Triple 90-målene og gir bemannings- eller operasjonelle anbefalinger om hvordan de skal treffe hver beregning. Plattformen gjør all analysen i bakgrunnen og bruker naturlig språkgenerering for å komme med anbefalinger.

"La oss si at en klinikk klarer seg veldig bra de første 90%, men er langt utenfor målet på de tredje 90%, " sa Sargent. "Analysen vår kan vise at problemet er at en klinikk har en sykepleier, og at de går tom for medisiner for å distribuere."

En unik datakilde i systemet er en app som leger, sykepleiere og feltarbeidere bruker for å spore deres daglige rutine.

"Folk klarer å sette inn hvorfor de savnet målet, ting som:" Det var ikke strøm på klinikken på en uke, "sa Sargent.

Da appen ble lansert i april 2019, var det bare 3% av de ansatte som registrerte sine daglige gjøremål. Innen oktober steg totalen til 65%.

"Dette er enestående i folkehelsen for å kunne overvåke og administrere hva personalet ditt gjør på daglig basis, " sa Sargent.

De etiske utfordringene ved AI: En leders guide (gratis PDF)

Å predikere manglende overholdelse

Vantage har jobbet med hiv-pasienter i Sør-Afrika siden 2012. Teamet har brukt medisineringsdata fra en million mennesker for å forutsi hvem som sannsynligvis har problemer med å følge behandlingsplanen.

"Når folk slutter å ta medisinene sine, begynner du å få mutasjoner i viruset som blir resistente mot medisinene, " sa Sargent.

Han la til at et internt team av dataforskere utviklet tilslutningsmodellen med data samlet inn over tre år. Analytikerne bygde modellen med data fra to år og testet deretter modellen med data samlet inn på det tredje året.

"Vi har en risikovurdering, og vi gir den listen til klinikken en gang i uken, og sykepleieren følger opp med personer som risikerer å ikke dukke opp, " sa Sargent.

For å sikre at leger, sykepleiere og helsefagarbeidere stoler på og bruker Vantage-anbefalingene, forklarer BroadReach-teamet algoritmene, datainnsamlingsprosessen og den vitenskapelige valideringen av anbefalingene. Sargent sa at Vantage-teamet har bygget tillit over tid.

"Som folk ser verdi i dataene og anbefalingene, er det en selvoppfyllende profeti, " sa han. "Da vi først startet, ga bare 20% av personalet oss informasjon, men nå ser vi mye høyere bruksgrad og adopsjonsfrekvens."

Utvides til kroniske tilstander

AIDS er en smittsom sykdom, noe som betyr at en person kan overføre sykdommen til en annen. Ledere i folkehelsen over hele verden har å gjøre med en ikke-smittsom sykdom pandemi når frekvensene av overvekt og diabetes øker.

"Mye av det vi har lært vil hjelpe oss å erobre det neste settet med utfordringer som kommer fra diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol, " sa Sargent.

BroadReach, fortsatte han, er i tidlig fase av diskusjoner med en regjering i Afrika som ønsker å begynne å bruke Vantage-plattformen for å håndtere flere sykdommer. BroadReach lanserer neste generasjon Vantage tidlig neste år.

Sargent sa at Vantage-teamet tror de kan hoppe tilbake til utviklede markeder.

"Dette fungerer bra i myndighetsstyrte helsesystemer der alle data er på ett sted, som Medicaid."

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com