Sosialt samarbeid i skyen med Samepage

Kerio, et selskap som er mest kjent for enterprise e-post, prøver å komme inn i skybasert sosialt samarbeid med lanseringen av Samepage. Denne nye plattformen for sosialt samarbeid kommer inn i et bråkete marked, med den ene enden noen blits i de sosiale sosiale bedriftsverktøyene til samarbeidsplattformer som Atlassian Confluence (en oppdatering til den pålitelige wiki-standarden) og Office 365.

Brukervennlighet

Min bekymring for de fleste samarbeidsplattformer i disse dager er brukervennlighet. For at en samarbeidsplattform skal være vellykket, må den være brukbar av alle teammedlemmer; Ellers vil brukerne gjøre sitt beste for å omgå det for å gjøre jobben sin.

Samepage er bygd rundt en veldig metodisk tilnærming:

 • Organiser innhold
 • Inviter brukere
 • Del innhold
Denne brukervennligheten kan få Samepage rundt sandfellen av dårlig implementering som hunder mange samarbeidsplattformer, inkludert SharePoint. I sin Komme i gang-delen vil jeg virkelig se at Samepage tar tilnærmingen til å bruke plattformen for forretnings- og tekniske samarbeidsoppgaver. Hvordan kan du for eksempel legge et prosjektdokument online for gjennomgang og godkjenning ved å bruke Samepage? Selv om en slik løsning kan være enkel å komme frem for oss samarbeidsgeker, er det brukere som vil ha fordel av denne typen støtteinnhold. Figur A viser Samepage åpen for sitt støtteinnhold. Figur A

Samepage er åpen for å støtte innhold. (Klikk på bildet for å forstørre det.)

Samepages enkelhet kan også motvirke det hvis brukerne ikke kan se hvordan de kan bruke verktøyet til samarbeid og kommunikasjonskrav. Dette er ikke et showstopper eller et uoverkommelig problem, men det garanterer oppmerksomhet i en fremtidig utgivelse.

Skaper mellomrom

Det øverste nivået på Samepage er basert på mellomrom. Hvis du bruker Samepage for prosjektsamarbeid, vil mellomrom være best som et organisasjonsskjema for avdelinger eller team. Du kan også bruke mellomrom for å organisere på flere nivåer. For eksempel:

 • Plass til avdeling
 • Plass til team
 • Plass til prosjektområder
Figur B viser en ny plass som er klar for sider som skal legges til. Figur B

En ny Samepage-plass. (Klikk på bildet for å forstørre det.)

Lager sider

Å lage sider på Samepage dreier seg om komponenter som kalles innholdstyper. For øyeblikket inkluderer Samepage følgende innholdstyper:

 • Tekst for innsetting av tekst
 • Filbibliotek for å laste opp filer (det mangler en mulighet til å integreres med andre skytjenester)
 • Bilde for å sette inn et bilde på en side
 • Bildegalleri for å sette inn et bildegalleri på en side
 • Tabell for å sette inn et regneark som en tabell på en side
 • Hendelsesliste for å lage en liste over kalenderhendelser
 • Video for å legge inn et videoklipp
 • Koblingsliste for å lage en liste over viktige lenker
 • Mashup for å legge inn rett HTML-kode
Samepage har muligheten til to eller tre kolonner, men du vil primært operere i midtkolonnen der innholdstypene er bosatt. Figur C viser en side jeg bygde ut med innholdstyper. Figur C

Side med innholdstyper. (Klikk på bildet for å forstørre det.)

Interessant nok inkluderer ikke Samepage sidemaler. Som mange mennesker har jeg blandede følelser rundt maler, men de er et av de viktigste verktøyene i bedriftssamarbeid for å fremme standardisering på tvers av sider og nettsteder. Når jeg støtter lanseringen av SharePoint og til og med wikier, har jeg funnet det beste læringsverktøyet for sluttbrukere er et eksempel, og Samepage mangler det i selskapets forsøk på å holde løsningen enkel.

Deling og sosiale verktøy

Deling og sosiale verktøy holder det enkle temaet som resten av plattformen. Klikk på Inviter for å invitere andre brukere til Samepage mellomrom og sider. Plattformen er veldig kommentarvennlig, med kommentarer som dukker opp i nyhetsfeeden. Det er også et delealternativ i Verktøy-menyen (Gear-ikonet), men det er nesten overflødig med knappen Inviter.

Samepage kan vinne eller tape med delings- og sosiale verktøy, men som andre deler av plattformen er det bak tidene i lys av samarbeidsverktøy som Alfresco og til og med Google Sites.

Du har muligheten til å dele filer i filbiblioteket, men Samepage gjør heller ikke noe nytt her. Det er fortsatt rom for innovasjon med deling og sosiale verktøy, og jeg håper at Samepage griper disse mulighetene i en fremtidig utgivelse.

Samepage tilbyr muligheten til å koble e-postinnboksen din. Jeg hadde håpet på en plattform med denne funksjonen; funksjonen var imidlertid like overveldende som resten av plattformen var for meg.

Hva mangler?

Samepage er et ganske vaniljetilbud. Dessverre fungerer Samepages enkelhet mot områder innen design, brukerstøtte og sosiale verktøy, som gjør at løsningen føles ganske datert sammenlignet med plattformer som Confluence, Google Sites og Office 365.

Tatt i betraktning Kerios kjernevirksomhet i bedrifts-e-post, ventet jeg en mer fullverdig løsning. Jeg følte at jeg brukte grunnlaget for en plattform ennå, men kanskje Kerio går inn i et nytt marked forsiktig.

Kerio har muligheten til å anvende noe av teknologi- og forretningsundervisningen selskapet har lært førstehånds fra sin kjernevirksomhet til Samepage og bygge en markedsledende løsning. Samepage er ikke en dårlig plattform, den er bare en ufullstendig.

Les mer om nettskyen og Software as a Service

Ta en titt på spesialfunksjonen ZDNet og TechRepublic Cloud: Slik gjør du SaaS riktig og vår nedlastbare Executive's Guide to Best Practices in SaaS and the Cloud.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com