SmartPlanet: NASAs hvilestudie, plug-and-play romdrakt, Robonaut2

TechRepublic søsterside SmartPlanet har ofte virkelig interessante Geekend-tema-innlegg. Her er åtte historier som vakte oppmerksomheten min de siste ukene.

50 dager i sengen for vitenskap: Inne i NASAs sengeleieundersøkelse

Heather Archuletta snakker om å tilbringe nesten to måneder i sengen for en NASA-studie. Og hvorfor - til tross for den mulige slutten av måneprogrammet - er forskningen viktigere enn noen gang.

NASAs nye plug and play-romdrakt

Romfartsorganet tildeler en kontrakt på 500 millioner dollar for utvikling av en dress som astronauter kan ha på seg til månen eller Mars.

Møt R2: Din robot kollega med tillatelse fra NASA, GM

NASA og General Motors samarbeider om neste generasjons robotteknologi. Denne roboten, kalt Robonaut 2 eller R2 for kort, kan være din kollega en dag.

Video: Møt 'Indiana Jones' fra NASA

NASA-forsker Chris McKay tar arbeidet sitt med til jordområdene langt, og studerer ekstreme forhold for å finne liv på andre planeter. Gjennom innsamling og studie av forskjellige jordmineraler og organisk innhold håper han å forstå hvordan livet kan eksistere på andre planeter. Han forsker også på klimaendringer og hvordan vi bedre kan forvalte vår egen planet.

Vil du skalere vegger som Spider-Man? Ny enhet kan bane vei

Selv om det ikke er Spider-Man-verdig - ennå - har forskere ved Cornell University utviklet en ny limenhet som en dag kan la mennesker henge fra og skalere vegger.

Richard Branson avslører 662 000 dollar jagerinspirert ubåt

Jomfru-milliardær Richard Branson løftet gardinen på sitt siste leketøy, en 660 000 dollar flyinspirert ubåt som noen kaller et "undervannsfly."

Infographic: Verdens satellitter kretser rundt Jorden, etter nasjon

I en ryddig infografisk kartlegger den østerrikske designeren Michael Paukner alle satellittene og store søppel som kretser rundt jorden - og hvilke nasjoner som er ansvarlige for det.

Med ny batteriteknologi kan fremtidige biler drives av karosseriet

Forskere fra Imperial College London og Volvo utvikler et prototypemateriale som er sterkt og lett nok til å brukes som biler, men kan lagre og slippe ut elektrisk energi.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com