Utfordringene til smarte byer: Hvordan tech vil oppdatere antikvatede infrastrukturer

Et blikk på Neon, den kunstige humanoid som ble opprettet av Samsung. De største folkemengdene på CES 2020 var på Neon-messen for å sjekke ut det nye prosjektet fra Star Labs. Humanoid AI-bot er ment å tjene som ledsager hvis du trenger en venn.

Utfordringene som byens tjenestemenn står overfor med aldrende infrastrukturer - tenk på smuldrende gater, kloakk og t-bane - og hvordan de bruker smarte byløsninger for å omgjøre den eksisterende infrastrukturen, var i fokus for "Blending New Tech and Aging Infrastructure in Smart Cities" Paneldiskusjon i 2020.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Finne finansiering

Det største problemet med byer over hele landet, sa George Karayannis, administrerende direktør, Panasonic, "er at hver by, ingen har noen penger, og de har alle infrastrukturer som må oppdateres eller erstattes. Det er et akutt behov for private og offentlige partnerskap, jobber sammen."

"Byledelse, " la Suzanne Murtha, visepresident for tilkoblede og automatiserte teknologier ved AECOM, "trenger å danne en smart byavdeling, " og bemerker at det er et grunnleggende problem med (typiske by) avdelinger for utdanning, vann, sanitet og transport .

Samle ressurser

"Hver av disse avdelingene har forskjellige finansieringsstrømmer; de trekker ikke sammen, " og det blir et større problem, men "ser fremover, må vi finne en måte for dem å alle sammen komme til å finansiere på tvers av alle avdelingene. " Murtha stresset vei- og broavgifter og gebyrer for inntektsstrømmer.

Bygater

Enten inntekter eller renovering, smarte byer starter på gata, og kombinerer sikkerhet med effektivitet, og gjennom tilkobling via trafikksignaler og kryss, og selvfølgelig den automatiserte bilen.

Murtha og Karen Lightman (administrerende direktør Metro 21- Smart Cities Institute Carnegie Mellon University) ønsker å gjøre det helt klart. "Det har kjørt meg nøtt, " sier Lightman fra CES chit chat. AI-teknologien assosiert med "selvkjørende" biler er automatisert, ikke " autonom ". Murtha forklarer autonome midler for å kunne fungere fullstendig uavhengig. Automatisert, derimot, refererer til noe som bruker en maskin for å utføre arbeidet til et menneske, og derfor bør det refereres til - i det minste for de neste 30-årige årene, la Karayannis til - en automatisert og ikke en autonome kjøretøy.

Automatiserte kjøretøy er sannsynligvis det mest forbrukervennlige eller tiltalende når det gjelder å selge ideen om smarte byer til massene. "Automatiserte teknologiske kjøretøyer og transport, " sa Murtha, "er en stor del av en tilkoblet by." Hun siterte et eksempel på en by som samlet midlene til 13 transittbyråsklienter til 7500 bybusser for "elektrifisering, for renere luft og trygg bevegelse."

CES 2020-forhåndsvisning (CNET)

Bysystemer

Ja, vi må tenke på transport, var Lightman enig, men når vi vurderer smarte byer, må vi "se helhetlig som et system av et system", et som inkluderer spørsmål om "klimaendringer og den kritiske tråden for innbyggermedvirkning som går gjennom den."

Når det gjelder transportinitiativer, "Ja, vi må tenke transport", sa Lightman, men for at smarte byer skal fungere optimalt, fortsatte hun, må vi "se helhetlig som et system av et system", en som inkluderer spørsmål om "Klimaendringer og den kritiske tråden for borgerengasjement som går gjennom det."

Hun nevnte et eksempel i hjemstaten sin: For 16 år siden gikk Pittsburgh konkurs og mistet halvparten av befolkningen. Nå stabil og å vokse sin by som er klar til å bli en ideell smart by (Lightman erkjenner at det å miste halvparten av befolkningen legger betydelig mindre stress på byens infrastruktur). Carnegie Mellon, sa hun, er ute etter å ta opp problemer med "infrastrukturen som har blitt forsømt i nesten 20 år; det er mange broer og veier som smuldrer, og vi har 40 aktive skred."

Det er her ny teknologi som kunstig intelligens (AI) og maskinlæring skinner. Lightman understreket hvor viktig kunstig intelligens (AI) er for å forutsi naturkatastrofer som skred. "AI, " sa hun, "vil løse mange problemer."

5G

5Gs tilkobling er instrumentalt for å støtte en bys fornyelsesinnsats. Imidlertid forventes ikke full 5G-støtte på tre til fem år, noe som skaper et problem i mandat og drift av en smart by, starter med kryss og trafikksignaler.

Men at tre til fem år representerer noe enda mer alvorlig, sa Murtha. Et konservativt estimat setter bilulykker på 30 000 nasjonalt; 5G og smart byteknologi kan potensielt redusere antallet kraftig. "Fem år er et stort politisk problem å gjøre for innvirkningen, på omkomne, på mandater; det er" veldig kvantifiserbart, "sa hun.

Forskrivningsanalyse forskningsrapport 2019: Tekniske ledere åpne for ny teknologi
(TechRepublic Premium)

Innenfor verdien

Både Lightman og Murtha diskuterte den iboende verdien av bruken av fortauskanten, mens sistnevnte siterer Los Angeles 'Flex Curb. Lightman bemerket, "Det er som å lage en nesten AirBnB for fortauskanten. Det er den gjennomtenkte bruken av matbiler eller matbiler, Uber og Lyft, " og la til at bruk av fortauskanten kan hjelpe fotgjengerstrøm og sikkerhet gjennom teknologi.

Videre følte Murtha at fortauskanten kunne være en annen bruk av ladesystemet (dvs. betale for å "bruke" fortauskanten).

Karayannis snakket også om verdien av fortauskanten, en "offentlig rett" som er klar til utnyttelse, og er enig i forestillingen om "å leie forkant."

Smarte bysuksesser

"Vi har hatt lommer for å lykkes på forskjellige steder, " forklarte Murtha. "Det er elektrifisering av gatene i Chicago, byen Austins støtte fra drone-bevegelse, tilkoblede kjøretøy og mikromobilitet.

"Automatiserte teknologiske kjøretøyer og transport, " sa hun, "er en stor del av en tilkoblet by." Murtha nevnte en by som samlet midler fra 13 klienter for transittbyråer for å vurdere elektrifisering for 7500 busser. Ulike suksesser fungerer til slutt i forbindelse "basert på den byens interesse", og til og med kommer opp med en "pakke med løsninger."

Murtha forventer at fremtidige smarte byer blir definert av automatisering og strøm. Hun vil at utviklere skal stille de riktige spørsmålene, med for eksempel "nanoteknologier innebygd i asfalten, " og "kapitalforvaltningen av kameraer i biler, " som eksempler.

Panelmoderator Tyler Suiters, visepresident i Consumer Technology Association, siterte byen Toronto som en suksess, med innbyggere som bor i mindre (lavere karbonavtrykk) boliger, bygger nye fasiliteter med bærekraftige materialer, og vurderer hvordan byggematerialer hentes, kaller det "stor tenking."

Og Suiters, Lightman og Karayannis understreket hver den viktige og kritiske viktigheten av "innbyggerengasjement" når de videreutvikler smarte byer. Lightman kalte det "et privat offentlig samarbeid", der byen informerer (og gir tid til vurdering) til innbyggerne.

Karayannis tror på et behov for "sterk ledelse i offentlig politikk" for å oppnå "netto null bygninger, " da "dette er en destinasjon ikke en reise." For Karayannis er de viktigste prioriteringene for smarte byer sosial rettighet og mobilitet, ettersom byene blir karbonisert og elektrifisert og mobilisert.

"Fremtidens smarte by er ekte, " sa Lightman, "men vi må være så gjennomtenkte og intelligente" om hvordan vi gjør det, "du trenger det menneskelige samspillet med regjeringen og politikken." Hun la til at å skape sammen vil "forbedre effektiviteten."

For mer, sjekk ut NVIDIA viser frem autonom tech for kort og roboter på CES 2020 på TechRepublic.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com