Betydelige fremskritt innen 5G, AI og edge computing blant de beste teknisk spådommene for 2020

5G er overalt på MWC19 i Los Angeles. Neste generasjon trådløs tilkobling ga sin tilstedeværelse kjent på Mobile World Congress Americas, melder TechRepublics Macy Bayern.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Bedrifter kan forvente å se forstyrrelser i tradisjonelle modeller for databruk, lagring og analyse neste år, med nykommere som utfordrer dominerende stilling for de sittende merkevarer i forskjellige markeder, inkludert edge computing og 5G, ifølge teknologirådgivnings- og investeringsselskapet GP Bullhound.

Firmaets 13. årlige Technology Predictions 2020-rapport hentet innsikt fra det verdensomspennende teamet og diskuterer GP Bullhounds Topp 10 trender og innovasjoner som vil påvirke den digitale økonomien det kommende året. Blant dem:

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

5G presenterer en industriell forstyrrende teknologisk utvikling

Dette vil forbedre datamaskinens evner betydelig, ifølge rapporten. Løpet for å etablere en påstand om å være opphavsmann til det første fullt operative 5G-nettverket har skapt en slagmark rundt telekomindustriens giganter.

Tradisjonelt store aktører i denne plassen, inkludert Qualcomm, Samsung og Huawei, vil være noen av de viktigste selskapene som kjemper for dette kravet det neste året.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Datasjøer øker når relasjonsdatabaser dør ut

Strukturer og metoder for behandling og lagring av data - hvorav 80% er ustrukturert - vil samkjøre i 2020, med de økende enorme mengder komplekse data som blir generert globalt.

Verden genererer så mye data på en så kompleks måte at relasjonsdatabaser ikke lenger er egnet til å være den optimale lagringsmetoden, heter det i rapporten.

"I en alder av big data og IoT, tjener datasjøer flere utrolig viktige funksjoner som plasserer den for å erstatte den relasjonsdatabasen for mange virksomheter.

Nytt programvaretilbud som bruker maskinlæring og AI kan ta inn en rekke datakilder, noe som gjør det mulig å flytte bort fra datavarehus til datasjøer, som også er billigere å bruke, sa Brandon Overmyer, visepresident ved GP Bullhound.

"Den eneste måten vi kan gjøre det nå på, er med verktøy som kobles til en datasjø som lar deg få mening om disse dataene, " sa Overmyer.

Vertikale AI SaaS-løsninger vil ha kanten over horisontalt

I følge Forbes rapporterer 25% av organisasjoner over hele verden som allerede bruker AI-løsninger opp til 50% feilprosent.

Etter hvert som utdanningsnivået øker, og lederne virkelig forstår hvor kunstig intelligens (AI) kan forbedre virksomhetene sine, vil selskapene oppsøke vertikaliserte løsninger som takler disse utfordringene, noe som fører til dramatisk forbedrede suksessrater for AI-implementeringen, ifølge rapporten.

Ettersom begrepet AI har blitt mer allestedsnærværende, er det som egentlig mangler effektivitet og resultatkomponent, sa Overmyer. En hel rekke selskaper har dukket opp som er fokusert på spesifikke kundesegmenter, fra HR-rekruttering til restaurantbransjen som "utnytter den prediktive naturen til AI og trener den med et veldig spesifikt verktøysett, " sa han.

SE : Mini-ordliste: 5G-termer du bør kjenne (gratis PDF) (TechRepublic)

5G-slaget vil være den mest betydningsfulle avansementet innen teknologisk infrastruktur

Løpet om å etablere et 5G-nettverk har fremmet en krig blant eksisterende teleindustrigiganter for å få status som fremste 5G-leverandør, "heter det i rapporten.

På nettverksoperatørsiden kan T-Mobile og Sprint dukke opp som frontløperne, sa Overmyer. Men han la til at nivå 1-transportører AT&T og Verizon "ikke vil gå lett ned. Så vår spådom er at dette er året hvor de alle skal være i krig for å prøve å sette fotfeste ned."

Streaming-vanviddet vil tillate en premiumkonkurrent å dukke opp sammen med Netflix

I 2020 vil utviklingen til et grunnleggende skifte i hvordan seere bruker tradisjonelt film- og TV-innhold være fra kabelkanalproduksjoner på TV til on-demand innholdsplattformer tilgjengelig på hvilken som helst enhet.

Netflix vil fortsette å være ankerplattformen, men en annen premium-plattform vil trekke forbrukernes oppmerksomhet betydelig - kanskje Hulu, HBO Max, Amazon Prime, Disney +, Peacock eller Apple TV +.

Alt som en tjeneste (XaaS) vil vokse

I 2020 vil kommersielle virksomheter fortsette å endre sine produkt- og tjenestetilbud til modeller som er rene tjenester.

HP kunngjorde nylig planer om å gå over til en modell som tjeneste og over tid og tilby hele sin portefølje av bedriftsløsninger gjennom abonnementsbaserte, betal-per-bruk og betalingsmodeller som service. Målet er å gi kundene bedre valg, fleksibilitet og kontroll, heter det i rapporten.

"SaaS er standard tilnærming og leveransemodell nå, " sa Alec Dafferner, en partner i GP Bullhound. En driver er "det klissete forholdet du får til kunden din der det ikke er en engangstransaksjon, det er et løpende forhold. Det handler om kundebeholdning."

En annen driver, lagt Overmyer, er den økende komfortorganisasjonene har utnyttet skyen.

Edge computing leverandører vil sopp

Fremover vil edge computing presentere et tredje alternativ for de tradisjonelle private versus offentlige skystrukturer, ved å bruke en kombinasjon av både sentralisert og desentralisert databehandling.

I 2020 forventer antallet oppstart og mellomstore bedrifter som gir databehandling, nettverk, infrastruktur og cybersikkerhet for kanten å øke, spådde GP Bullhound.

"Disse aktørene vil se ut til å gi et levedyktig alternativ til en enkelt skyløsning og utfordre eksisterende store bedrifter som Amazon Web Services, Microsoft Azure og IBM Cloud."

Spådommer som ikke panorerer

Det er to funn fra fjorårets rapport som firmaet ikke nøyaktig spådde: "slutten av gutteklubben" og "cryptocurrency vil vokse opp."

En mer passende tittel for førstnevnte ville vært "Begynnelsen på slutten av gutteklubben, da vi begynner å se forbedringer, men fortsatt har en lang vei å gå, " bemerket rapporten.

Og den potensielle manipulasjonen av prissetting av bitcoin fortsetter å "stille tvil om markedets gjennomsiktighet, og til syvende og sist er bruken som en investerbar aktivaklasse, " heter det i rapporten.

Linken til hele rapporten er her.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com