Shireen Yates: 6SensorLabs grunnlegger. Advokat for matallergi. Pianist.

Hver gang Shireen Yates deltar på arrangementer hvor måltider tilbys, tar hun med seg matpakker fordi hun knapt kan spise noe som tilbys - Yates er allergisk mot gluten, meieri, soya og egg.

En kveld for flere år siden var hun i bryllup, men hun glemte å ta med noe. Hun sultet, så da en servitør kom til henne med noen deilige risottokuler, spurte Yates om de var glutenfrie.

"Vel, hvor allergisk er du?" spurte kvinnen.

Bilde: Shireen Yates

"Og det spørsmålet - kanskje jeg virkelig hang i øyeblikket, men jeg var så lei av det spørsmålet, " sa hun. Yates var bekymret for at hvis hun tok en sjanse uten å vite om forrett hadde gluten i seg, ville konsekvensene være en uke med å føle seg dårlig.

Hun henvendte seg til venninnen John, en kjemisk ingeniør, som sto ved siden av henne, og spurte hvor vanskelig det ville være å teste en prøve av maten. Hun ville ha dataene.

Det var gnisten for 6SensorLabs, oppstarten Yates ble grunnlagt for å bygge produkter som forteller folk hva som er i maten deres. Den er designet for mennesker med matallergier, kostholdsrestriksjoner eller nysgjerrighet på hva som utgjør mat. Selskapets første produkt er en gluten-sensor.

Landskapet med matallergen har mye støy. Det er trendy, spesielt når det gjelder gluten. Men til syvende og sist, sa Yates, er det tre millioner mennesker med cøliaki i USA, og en kjernepopulasjon som tar matallergier på alvor fordi helsen deres er avhengig av det.

"Hva det betyr for oss er å bygge troverdighet og være veldig datadrevet om hva vi tilbyr til befolkningen, " sa hun. "Og også å skape et merke som er tilgjengelig for folk som kan prøve å følge kostholdsrestriksjoner, uansett hva motivasjonen deres er."

Yates vokste opp i Bay Area og kom fra en familie av gründere. Hun er en første generasjons innvandrer - foreldrene er fra Iran, og da de kom til USA, startet de sitt eget programvareteknologiselskap. Onkelen hennes eide en restaurant, og fra en tidlig alder var hun interessert i mat.

"I min familie er mat religion, " sa hun. "Alt dreier seg om mat, og det er slik du kobler deg til mennesker, så det var en ganske stor tilpasning til livsstilen min som kuttet ut matvarene."

Hun gikk på University of Pennsylvania på college, hvor hun studerte internasjonale relasjoner. Men gjennom hele college hadde hun alltid ideen bakerst i hodet om å starte sitt eget selskap. Det var også på college da hun fant ut at hun hadde alvorlig matallergi etter nesten tre år med å føle seg evig syk.

Etter at hun ble uteksaminert, gikk Yates til Google, og utnyttet litt erfaring hun hadde innen markedsføring på nettet ved å bli med i deres online salgsavdeling og koble små bedrifter til forbrukere. Hos Google spiste hun stadig ute med klienter og dro på turer der hun måtte spise på restauranter. Hun ble stadig utsatt for matvarene, spesielt gluten, som hun var allergisk mot.

Rundt den tiden økte imidlertid bevisstheten rundt glutenintoleranse, og Yates ønsket å gjøre noe for å lindre det smertepunktet for henne selv og andre mennesker. Hun ønsket å bringe gleden over å spise og være sunn tilbake.

I løpet av sine fem år på Google meldte Yates seg frivillig til Women's Initiative, noe som hjalp kvinner med lave inntekter og høye muligheter til å starte egne selskaper. Yates hjalp dem med å finne ut hvordan de kunne bruke Google-verktøy for å starte virksomheten.

"Jeg ble bare så inspirert av disse kvinnene som bare gikk etter det, " sa hun. "De var ikke redde for å gripe muligheten til å starte ting de brenner for."

Så hun bestemte seg for å gå for det. I 2011 dro hun til MIT for å skaffe seg MBA. Det var der hun begynte å veterinere ideen sin for 6SensorLabs. Hun ønsket å lage noe som var enkelt å bruke på en restaurant, der det ville være mest fordelaktig for kundene.

Yates og hennes medgründer Scott Sundvor, som hun møtte gjennom felles venner, gjorde en årelang forretningskonkurranse for å teste kjemien deres. Deretter ble de tatt opp i en sommerakselerator på MIT, hvor de fikk finansiering for å starte prototyping, og testet forholdet deres videre som medstiftere under det programmet.

På slutten av sommeren hadde de begge jobbtilbud på heltid, men de følte seg trygge nok til å ta steget. De bestemte seg for å flytte ut til Bay Area for å starte selskapet sitt. I mellomtiden giftet Yates seg, og deretter flyttet hun og mannen og Scott inn sammen med foreldrene i en måned for å få peiling.

"Moren min var som 'wow, du giftet deg, fikk MBA og flyttet hjem igjen med ikke én, men to menn, '" sa hun.

Det var en virvelvind, men 6SensorLabs ble lansert i 2014 og har for øyeblikket en venteliste for produktet. Yates sa at da hun startet selskapet, tok hun mange ting fra Google, som hun tilførte sin egen smak. Hun har prøvd å skape en kultur for åpenhet, samarbeid og moro ved å ansette folk som er glade for å bidra til et enormt oppdrag, sa hun. Hun har også prøvd å ansette et mest mulig mangfoldig team, både innen demografi og ferdighetssett.

Opprinnelig sa Yates at hun trodde at kultur ville skje organisk, men har måttet ta på seg mye av det selv for å gjøre det til den typen selskap hun er stolt av. Og når de vokser og skaleres, forskyves den kulturen.

"Jeg visste ikke hvor bevisst du må være med å stille den tonen, " sa hun. "Derfor er ansettelse så viktig."

Målet er å ha gluten-testende produktet tilgjengelig for salg innen utgangen av 2015, og de planlegger å sende i begynnelsen av 2016. De har 15 ansatte og, ja, de er på sitt eget kontor - langt borte fra foreldrene hennes hus.

I hennes egne ord ...

Hvordan kobler du ut støpselet?

"Jeg er veldig avhengig av trening og pleide å spille mye idrett. Trening for meg er som en 60 minutters fotballkamp eller en løype på fire eller fem kilometer, men livsstilen min med jobb tillater ikke egentlig det tidsforpliktelsen. Så jeg har senket standarden min på hva trening betyr, men så lenge jeg er aktiv 15 eller 20 minutter om dagen, er trening enormt. Sykling til jobb og tilbake, eller å få løpe inn, bare å få litt frisk luft, går en lang vei. Også spiller jeg piano. I det siste har jeg byttet ut lesningen min på kvelden med litt pianospilling. Det har vært så flott å benytte meg til den kreative siden. "

Hvor lenge har du spilt piano?

"Jeg har spilt siden jeg var seks eller syv. Jeg spilte ganske seriøst gjennom ungdomsskolen og det falt av da jeg ikke hadde så mye tilgang til et piano på college. Jeg spilte alle disse klassiske stykkene, ganske tunge stykker, og nå føler jeg at jeg spiller et nytt instrument fordi jeg liker, jeg kan spille hva jeg vil. Jeg hører på en sang og ser opp notene på nettet og prøver å gjenskape det, noe som er veldig fint ."

Hva er noen råd du vil gi andre?

"Å spørre hvorfor før du er fornøyd og ikke lett blir fornøyd er noe jeg vil dele med folk. Gjennom dette søket etter løsningen, hva vi gjør akkurat nå, da jeg var i den informasjons-, datainnsamlingsstadiet, Spurte jeg stadig hva som var på markedet, og hvorfor kan vi ikke få fart på dette, og jeg ble fortalt nei, det kan du ikke. Og jeg var, vel, hvorfor? Jeg tror at vi ofte tar det første svaret ofte det er det, og det er en enorm mulighet til å grave dypere for å komme til kjernen av hvorfor, og det er rom for å navigere og skape et resultat du ønsker det er oppnåelig. "

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com